جمعه 3 اسفند 1403

تنها بالگرد اورژانس هوایی مازندران از حوزه خدمت خارج شد / لزوم راه‌اندازی آمبولانس دریایی و ریلی در استان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تنها بالگرد اورژانس هوایی مازندران از حوزه خدمت خارج شد / لزوم راه‌اندازی آمبولانس دریایی و ریلی در استان

با بیان اینکه تنها بالگرد مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران نزدیک به 6 ماه است که به جهت تست و سرویس دوره‌ای از حوزه خدمت خارج شده است؛ گفت: پیگیری‌های مکرر ما تاکنون منجر به تحویل یا جایگزینی امانی این بالگرد به استان نشده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ رضا حبیبی‌ساروی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حالی که جمعیت استان مازندران در حدود 3 میلیون و 300 هزار نفر است اما این مرکز سالانه به حدود 12 میلیون مسافر که از نقاط مختلف کشور به این استان سفر می‌کنند، سرویس می‌دهیم.

وی افزود: ما در سطح استان 94 پایگاه اورژانس عملیاتی داریم که 13 پایگاه در حال ساخت و 19 پایگاه نیز در حال مرمت و بازسازی است.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران، با بیان اینکه با توجه به میانگین زمان حال حاضر حضور تیم‌های فوریت پزشکی 115 در مکان‌های حادثه، ایجاد پایگاه‌های جدید برای کاهش زمان ضروری است؛ خاطرنشان کرد: طبق برنامه ششم توسعه باید به ازاری هر 20 هزار نفر جمعیت یک پایگاه اورژانس در استان باشد که از این نظر باید 28 پایگاه اورژانس دیگر در مازندران راه‌اندازی شود تا اهداف برنامه ششم در این زمینه محقق شود.

حبیبی‌ساروی با بیان اینکه 155 آمبولانس در سطح استان در حال فعالیت هستند؛ ادامه داد: دو دستگاه اتوبوس آمبولانس در استان موجود است و حسب اینکه 4 محور عملیاتی عمده تردد در مازندران داریم، درخواست دو دستگاه دیگر اتوبوس آمبولانس داده‌ایم که بنا است تا پایان امسال به ناوگان 115 اضافه شود تا در هر یک از محورهای ساری - گرگان، هراز، فیروزکوه و چلوس - کندوان یک دستگاه اتوبوس آمبولانس مستقر شود.

وی بیان کرد: با توجه به شرایط خاص مازندران و ترافیک سنگین چند ساعته در ایام پیک مسافرت، استفاده از موتورلانس در دستور کار ما قرار گرفته است تا زمان رسیدن تیم‌های عملیاتی به تصادفات جاده‌ای را کاهش دهیم و در همین راستا بنا است تا 11 دستگاه موتورلانس به استان مازندران تحویل داده شود.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران عنوان کرد: این موتورهای آمبولانس در شهرهای پرترافیکی نظیر ساری، آمل، چالوس و قائم‌شهر بکارگیری خواهد شد.

حبیبی‌ساروی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر آمبولانس دریایی و ریلی در استان مازندران نداریم؛ گفت: در دو مبحث آمبولانس دریایی و ریلی نیز اقداماتی انجام داده‌ایم که به‌زودی و پس از نهایی‌شدن، نتیجه تصمیمات را اطلاع رسانی خواهیم کرد.

وی در خصوص وضعیت استان مازندران در برخورداری از اورژانس هوایی، اعلام کرد: اورژانس هوایی ما مشتمل بر یک دستگاه هلیکوپتر عملیاتی اورژانس مازندران است که در 61 محل نشست هلیکوپتر در مازندران، قابلیت استفاده از ان وجود دارد.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران، افزود: پایگاه اورژانس هوایی مازندران در شهرستان آمل به جهت موقعیت جغرافیایی آن است که از این آشیانه در 60 مکان قابلیت نشست و برخاست دارد.

حبیبی‌ساروی با بیان اینکه به‌دلیل محدودیت‌های پروازی که در استان مازندران وجود دارد توجیه‌پذیری بیش از یک بالگرد را مخدوش می‌کند، گفت: جریان جوی و هوایی مازندران به گونه‌ای است که در نیمی از سال، امکان پرواز بالگرد وجود ندارد.

وی تصریح کرد: همین یک بالگرد مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران نزدیک به 6 ماه است که به جهت تست و سرویس دوره‌ای از حوزه خدمت خارج شده است.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران، تشریح کرد: این بالگرد که برای انجام سرویس به شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران (پنها) تحویل داده شد، پس از اقدامات تعمیراتی و سرویس دوره‌ای، در پرواز آزمایشی سقوط کرد و متاسفانه منجر به شهادت یک تن از مهندسین پرواز و آسیب دیدن چند تن دیگر شد، که پس از آن نیز به جهت تحریم‌های موجود تاکنون تعمیر و تحویل به استان نشده است.

حبیبی‌ساروی تاکید کرد: پیگیری‌های مکرر تاکنون منجر به تحویل یا جایگزینی امانی این بالگرد در مازندران نشده است و استاندار مازندران به‌شدت در حال پیگیری این موضوع برای تحویل بالگرد به مازندران هستند.

وی مطرح کرد: استان مازندران تنها استانی است که تملک بالگرد هوایی اورژانس را دارا است و این بالگرد توسط استان خریداری و قرارداد نگهداشت آن با مراکز مجاز منعقد شد که به دلیل این سانحه و نبود قطعات لازم برای تعمیر متاثر از تحریم‌های موجود، تاکنون این بالگرد به چرخه خدمت بازنگشته است.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران، اضافه کرد: خوشبختانه طی این مدت، موردی به لزوم استفاده از اورژانس هوایی در مازندران پیش نیامد که اگر این اتفاق می‌افتاد این امکان برای ما وجود نداشت و تقاضای ما از شرکت پنها اقدام ضرب‌الأجل و تسریع امور برای تحویل و تامین این بالگرد به استان مازندران است.

حبیبی‌ساروی اظهار کرد: ما در مرکز مازندران نیاز به احداث 8 پایگاه اورژانس دیگر داریم که این رقم یک میزان جدی است و نشان می‌دهد که ما در این بخش ضعف داریم و نمی‌توانیم خدمتی که شایسته و مطلوب است را در این محدوده شهری ارائه کنیم که امید می‌رود با کمک شهرداری و خیرین شهر این پایگاه‌ها یا بخشی از آن احداث شود.

وی افزود: ساخت هر پایگاه و زمین آن در استان مازندران هزینه‌ای نزدیک به دو میلیاردی دارد و در خصوص تامین تجهیزات و آمبولانس ما اقدام لازم را از طریق اورژانس کشور انجام خواهیم داد.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران، با گلایه از مزاحمت‌های مکرر تلفنی به مرکز 115، خاطرنشان کرد: از 74 هزار تماس تلفنی بیش از 12 هزار مورد مزاحمت تلفنی طی سال جاری داشتیم که درصد بالایی از تماس‌های مردمی به اورژانس 115 را شامل می‌شود و امیدواریم این موضوع با رعایت هم استانی‌های عزیز به حداقل ممکن برسد.

حبیبی‌ساروی بیان کرد: متاسفانه در زمان اعزام تیم عملیاتی اورژانس 115 به محل منازعات و درگیری‌ها به دلیل اینکه هماهنگی همزمان برای حضور در صحنه میان اورژانس 115، آتش‌نشانی و نیروهای انتظامی وجود ندارد، به کرات تیم‌های عملیاتی ما مورد ضرب‌وشتم و حتی مصدومیت و ضربه چاقو قرار گرفتند که ضروری است در چنین مواقعی و در اتفاقات این چنینی، نیروهای انتظامی به جهت تامین امنیت در مکان حضور پیدا کنند. وی زمان متوسط حضور تیم‌های عملیاتی اورژانس 115 در مناطق جاده‌ای را 9 دقیقه و مناطق شهری را 11 دقیقه اعلام کرد و افزود: با احداث پایگاه‌های جدید در استان این زمان قطعا تقلیل خواهد یافت.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی مازندران، در خصوص عملکرد اورژانس 115 مازندران طی سال‌جاری پاسخ داد: در هشت ماهه نخست امسال، 16 هزار و 409 ماموریت ترافیکی (تصادفات) در استان انجام شد که سهم شهری 10 هزار و 499 ماموریت و جاده‌ای 5 هزار و 910 ماموریت بوده است و 77 هزار و 912 ماموریت غیرترافیکی (انتقال بیمار به مراکز درمانی) در استان انجام شد که سهم ماموریت شهری 56 هزار و 439 و سهم جاده‌ای 21 هزار و 473 ماموریت بوده است.

حبیبی‌ساروی تاکید کرد: بیشترین میزان ماموریت‌های تصادفات جاده‌ای ما در سطح استان مربوط به شهرستان آمل است.

وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در پایگاه‌های اورژانس، متذکر شد: ما کاملا پذیرای فارغ‌التحصیلان دوره کاردانی فوریت‌های پزشکی برای اشتغال در پایگاه‌های سطح استان هستیم و از حضور جوانان تحصیلکرده در این رشته، استقبال می‌کنیم. انتهای پیام /