شنبه 29 دی 1403

توجه به حوزه فرهنگ سبب رشد انسان‌ها می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توجه به حوزه فرهنگ سبب رشد انسان‌ها می‌شود

تهران - ایرنا - استاد برجسته خوشنویسی، گفت: توجه به حوزه فرهنگ سبب رشد انسان‌ها می‌شود، چرا که تمرکز حوزه فرهنگ بر روی انسان است.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا به نقل از میراث‌آریا، استاد غلامحسین امیرخانی در نشست معرفی اقدامات انجام‌شده درخصوص پرونده «پاسداری از هنر خوشنویسی ایران» برای ثبت در یونسکو، افزود: فرهنگ دستاورد تلاش انسان‌های گوناگون در طول سالیان متمادی است. توجه به حوزه فرهنگ می‌تواند باعث رشد انسان‌ها شود، چرا که تمرکز حوزه فرهنگ بر روی انسان است.

این استاد برجسته خوشنویسی ادامه داد: نیرومندی فرهنگ ایرانی به گونه‌ای است که قدر و منزلت آن این روزها به بیشتر مشخص شده است. فرهنگ مثل نور خورشید است که مرز نمی‌شناسند و امروز خوشبختانه موضوع ایران فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.

امیرخانی در بخش دیگری از صبحت‌های خود گفت: امروز شاهد وجود اشتراکات فرهنگی بسیار زیادی در دنیا هستیم. سرنوشت انسان‌ها به هم متصل است و این سرنوشت مشترکت به خوبی خود را به ما نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: موضوعات فرهنگی و هنری متعلق به همه مردم دنیا است. کمبودی که امروز در دنیا احساس می‌شود این است که به حوزه سیاست بیش از حوزه فرهنگ و هنر توجه می‌شود و بیشتر جوامع بیشتر از آنکه در خدمت فرهنگ باشند در خدمت سیاست هستند.

آموزش، اقدام مهم پاسدارانه از هنر خوشنویسی در ایران

عبدالمجید شریف‌زاده رئیس پژوهشکده هنرهای سنتی نیز در این نشست گفت: در گذشته بیشتر ثبت‌ها متوجه آثار ملموس بود، اما خوشبختانه چند سالی است که به حوزه میراث ناملموس نیز توجه شده و خوشبختانه امسال پرونده‌ای که به حوزه خوشنویسی ایران تعلق دارد، قرار است ثبت جهانی شود.

وی افزود: یکی از موضوعتی که خوشبختانه در ایران در سال‌های اخیر به خوبی به آن پرداخته شده است، توجه به اقدامات حفاظتی و پاسدارانه از این هنر اصیل ایرانی است که در این میان انجمن خوشنویسی ایران با توسعه آموزش فراگیر توانسته به خوبی این نقش را ایفا کند.

مصطفی پورعلی مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی نیز در این نشست گفت: ایرانی‌ها پادشاه ممالک خط هستند. مردم ایران در خط و خوشنویسی در جهان پیشرو هستند و این هنر ریشه‌ای عمیق در فرهنگ ایرانیان دارد.

وی افزود: این پرونده به‌عنوان اقدامات پاسدارانه که مهم‌ترین عنصر میراث‌فرهنگی به حساب می‌آید، روزهای آینده در یونسکو بررسی می‌شود و بسیار امیدوار هستیم که این پرونده در فهرست میراث ناملموس ثبت جهانی شود.

پورعلی خاطرنشان کرد: این پرونده از دو ضلع سازمان‌های مردم‌نهاد و سازمان‌های دولتی تشکیل شده و امیدواریم در یونسکو ثبت شود.

حسن میثمی مدیرکل روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت پرونده برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران»، اظهار کرد: امیدواریم با توجه به اهمیت این هنر بتوانیم به خوبی هنر خوشنویسی را به مردم معرفی کنیم و با استفاده از تمام ظرفیت‌هایی که داریم درباره این پرونده مهم اطلاع‌رسانی انجام دهیم.

بنا بر این گزارش، در این نشست که حسن غلامرضاپور رئیس انجمن خوشنویسی ایران و تعدادی از مدیران وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز حضور داشتند، پرونده «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران» که قرار است 22تا 29 آذرماه جاری در یونسکو بررسی و به‌عنوان میراث ناملموس به نام ایران ثبت شود، بررسی شد و هماهنگی‌های لازم درباره چگونگی ارائه این پرونده با حضور استاد امیرخانی صورت گرفت.

*س_برچسب‌ها_س*