توسعه کشت گلخانهای؛ نسخه نجاتبخش بحران کمآبی / جهش تولید با افزایش گلخانهها در لرستان رونق میگیرد
توسعه کشت گلخانهها، راهکار توسعه بخش کشاورزی است، کشتی نوین که بهرهوری بالا را به دنبال دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، کشاورزی یکی از مهمترین بخش های موثر در بخش اقتصاد است، به دلیل شرایط آب و هوایی و اقلیمی، محصولاتی در انواع مختلف و با کیفیت بالا تولید می شود و بخشی از تولیدات نیز به کشورهای دیگر صادر می گردد.
طی سال های اخیر شیوه ها و فناورهای نوین وارد بخش کشاورزی شده که قسمتی از کشاورزی از روش سنتی به سمت شیوه های مدرن و جدید تغییر یافت، شیوه هایی که می توانند شرایط را برای توسعه در این حوزه فراهم نمایند.
گاهی به دلیل شرایط جوی و مخاطرات شاهد از بین رفتن بخشی از محصولات کشاورزی هستیم، محصولاتی که ماحصل ماه ها تلاش و دسترنج کشاورزان است اما به دلیل همین مخاطرات نابود می شود.
یکی از شیوه های نوینی که نوپا می باشد، کشت گلخانه ای است به طوری که محصولاتی ماند سبزی و صیفی در گلخانه ها تحت شرایط لازم تولید و وارد بازار می شوند.
کشت گلخانه، شیوه ای نوین در کشاورزی
این محصولات تولیدی به دلیل اینکه تحت کنترل و مدیریت در گلخانه هستند و به دور از آفت ها و دیگر مشکلات، با کیفیت بسیار بالایی عرضه می شود تا جایی که برخی از این محصولات نه تنها در بازار داخلی بلکه به کشورهای دیگر هم صادر می شود.
توسعه کشت گلخانه ای می تواند شیوه ای جدید در کشاورزی باشد که نه تنها ضرر و زیانی ندارد بلکه سوددهی خوبی به دنبال خواهد داشت و شرایط را برای کشت میوه ها و محصولات دیگری در فصول مختلف سال فراهم می کند.
در استان لرستان حدود چهار سال است کشت گلخانه ای رونق دارد که با بهره برداری و افزایش کشت گلخانه ای علاوه بر افزایش تولید، صرفه جویی آب و اشتغالزایی را به دنبال دارد.
تولید 12 هزار تن محصولات گلخانه ای
محمد حسن کیانی فر مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهار داشت: سطح زیر کشت گلخانه در استان لرستان 78 هکتار است که سالانه بالغ بر 12 هزار تن سبزی و صیفی شامل خیار، گوجه، فلفل دلمه ای و سه میلیون گل شاخه بریده رز تولید می شود.
وی افزود: بخش زیادی از محصولات تولید گلخانه های استان که کیفیت بسیار بالایی دارند به کشورهای دیگر صادر می شود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: در حال حاضر تعدادی دیگر از گلخانه ها در استان در دست احداث است که با راه اندازی آنها میزان تولید محصولات گلخانه ای دو برابر می شود.
کیانی فر با اشاره به افزایش سطح گلخانه ها در استان گفت: امسال قرار است که 30 هکتار به سطح گلخانه ها در استان اضافه شود که بخشی از گلخانه ها معمولا کوچک و زیر 300 متر وسعت دارند.
وی بیان کرد: در راستای حمایت از تولید و کشت گلخانه ها، تسهیلاتی در نظر گرفته شده که سال گذشته برای 30 هکتار از گلخانه ها تسهیلاتی ارائه شد ولی تسهیلات امسال مشخص نیست.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: در کشت گلخانه ای می توان از کمترین فضا، بیشترین استفاده را کرد و بهره وری بالا از سطح یکی دیگر از مزیای کشت گلخانه ای می باشد.
افزایش بهره وری در کشت گلخانه ای
اسفندیار حسنی مقدم رئیس جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به ظرفیت ایجاد گلخانه ها نیز بیان کرد: توسعه گلخانهها یکی از بهترین و اقتصادی ترین فعالیتهای بخش کشاورزی است که میزان بهره وری و افزایش هفت برابری تولید نسبت به فضای باز همچنین میزان اشتغال زایی قابل توجه از مزیت های توسعه گلخانهها است.
وی با اشاره به کشت محصولات گلخانه ای گفت: کاشت محصولات گلخانه تولید را 10 برابر بیشتر و مصرف آب را کاهش می دهد و به ازای هر هکتار تا 14 شغل ایجاد می شود.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان افزود: طبق برنامه وزارت باید سه درصد گلخانه های کشور در استان باشد که با این احتساب سطح این کشت به 1800 هکتار افزایش می یابد.
حسنی مقدم تصریح کرد: 12 هزار تن محصول گلخانه ای که بیشتر فلفل، گوجه و خیار است در گلخانه های استان تولید می شود که ظرفیتی مهم برای استان است.
کشت گلخانه ای یک ظرفیت مهم برای استان است که با حمایت و توجه متولیان این کشت می تواند در مسیر توسعه قرار گیرد.
انتهای پیام /