چهارشنبه 3 بهمن 1403

توصیه‌هایی برای سلامت ریه

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
توصیه‌هایی برای سلامت ریه

سرطان ریه از جمله بیشترین سرطان‌های تشخیصی و علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است که سیاست‌های ناکافی در کنترل مصرف دخانیات از جمله دلایل آن محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، سرطان به طور کلی بیماری کشنده‌ای است که درمانی برای آن وجود ندارد و هنوز مشخص نیست چرا برخی افراد به این بیماری مبتلا می‌شوند. همچنین سرطان ریه یکی از شایع ترین انواع سرطان ها در سراسر جهان است و تا حد زیادی در فشار وارده بر نظام مراقبت‌های درمانی در کشورهای مختلف نقش دارد.

درک فاکتورهای خطرزا در بروز شایع ترین نوع سرطان و آگاهی از نکات مفید برای ایمن نگه داشتن خود در برابر این بیماری بدون شک می تواند در حفظ سلامتی و در امان ماندن از ابتلا به این بیماری موثر باشد.

هرچند بیماری سرطان علت مشخصی ندارد اما فاکتورهای مشخصی وجود دارد که می‌تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به این بیماری کشنده قرار دهد.

فاکتور خطرزا در بروز سرطان ریه

مصرف دخانیات از مهمترین فاکتورها در بروز سرطان ریه است و عامل حدود 22 درصد از موارد مرگ و میر ناشی از سرطان را تشکیل می‌دهد.

به طور کلی، احتمال ابتلای یک مرد به سرطان ریه یک در 15 و این احتمال در زنان یک به 17 است. این ارقام شامل افراد سیگار و غیر سیگاری می‌شود. در مصرف کنندگان سیگار این احتمال بیشتر است هرچند در افراد غیرسیگاری نیز در دوره کنونی احتمال ابتلا کمتر نیست.

اقدامات مفید در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه

- خودداری از استعمال سیگار یا قرار گرفتن در معرض دود آن

- خودداری از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و استفاده از ماسک در هوای آلوده

- کاهش میزان تماس با فاکتورهای خطرزا در محیط کار همچون مواد شیمیایی سمی

- استفاده از دستگاه تصفیه هوا در محیط خانه، کار و خودرو

- نگهداری از گیاهان در محیط های بسته برای پاکسازی هوا

- مرتب ورزش کردن

- رعایت رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزی

به گزارش timesnownews، همچنین این روزها بیماری کووید -19 نیز از فاکتورهای خطرزای جدید است که ریه ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در حالیکه افراد اقدامات احتیاطی را انجام دهند اما کووید -19 باز هم این خطر را افزایش می‌دهد و در صورتیکه وضعیت ریه‌ها سالم نباشد بر زندگی و سلامت کلی فرد تاثیر منفی می گذارد. بنابراین، ضروری است بیشتر احتیاط شود و توصیه‌های بیشتری نسبت به ضرورت مراقبت از سلامت دستگاه تنفسی صورت گیرد تا با پیشگیری از ابتلا به سرطان، جان خود را نجات دهیم.

انتهای پیام