جمعه 5 بهمن 1403

توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از گرمازدگی

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه‌های تغذیه‌ای را برای پیشگیری از گرمازدگی عنوان کرد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد اسماعیل‌زاده با اشاره به نکات تغذیه‌ای که در گرمازدگی باید رعایت شود، گفت: مایعات فراوان بنوشید؛ صرف نظر از اینکه چقدر فعال هستید، مایعات بیشتری بنوشید. برای نوشیدن مایعات صبر نکنید تا تشنه شوید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: از نوشیدنی‌های بسیار شیرین دوری کنید. این نوشیدنی‌ها در واقع باعث از دست دادن مایعات بدن شما می‌شوند. همچنین از نوشیدنی‌های بسیار سرد خودداری کنید، زیرا می‌توانند باعث بروز مشکلات گوارشی شوند.

وی ادامه داد: نمک و مواد معدنی را جایگزین کنید؛ تعریق شدید نمک و مواد معدنی را از بدن خارج می‌کند که باید جایگزین شوند. یک نوشیدنی حاوی مقدار اندکی نمک با کمی لیموترش همراه خاکشیر یا تخم شربتی می‌تواند جایگزین نمک و مواد معدنی باشد که با تعریق از دست می‌دهید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: اگر دیابت، فشار خون بالا یا سایر بیماری‌های مزمن را دارید، بهتر است از نمک استفاده نکنید و کمی آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی در داخل آب ریخته و میل کنید.

آماده‌باش مراکز درمانی کشور برای درمان افراد گرمازده / گروه‌های در معرض خطر گرمازدگی

اسماعیل‌زاده افزود: از نوشیدن غذاها و مایعات حاوی کافئین از قبیل قهوه، شکلات‌های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ خودداری کنید، چرا که این عوامل باعث دهیدراته و کم آب شدن بدن می‌شوند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: مصرف میوه‌ها و به ویژه سبزی ها می‌تواند به تامین آب بدن کمک شایانی کند بنابراین در روزهای گرم سال از این اقلام غذایی در برنامه خود بیشتر استفاده کنید.

وی با بیان این که مصرف بیش از اندازه پروتئین‌های حیوانی باعث کم آبی در بدن می‌شود و بهتر است مصرف پروتئین‌های حیوانی در این ایام محدود شود، گفت: دقت داشته باشید که وزن بالا می‌تواند بر تنظیم دمای بدن اثر بگذارد و باعث حفظ گرمای بیشتر شود بنابراین نه فقط در ایام گرم سال، بلکه همیشه، بدنبال کنترل وزن خود باشید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به این که گرمازدگی یا حمله‌های ناشی از گرمازدگی، زمانی اتفاق می‌افتند که بدن قادر به خنک کردن مناسب خود نباشد، گفت: در حالی که بدن به طور معمول خود را با تعریق خنک می‌کند، در هنگام گرمای شدید، ممکن است این تعریق میسر نباشد. در این موارد، دمای بدن فرد سریع‌تر از آن چیزی که بتواند خود را خنک کند افزایش می‌یابد که می‌تواند باعث آسیب به اندام‌های حیاتی بدن شود.

اسماعیل‌زاده در پایان توصیه کرد: هموطنان عزیز در ایام گرم سال، به نکات مهم پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی توجه داشته باشند.