تولیدکنندگان شیر و لبنیات بعد از ارز 4200 تومانی باید زنجیره ای اداره شوند
رئیس انجمن صنفی گاوداران گفت: تولیدکنندگان برای اینکه کمترین آسیب را از حذف ارز 4200 تومانی نهاده های دامی داشته باشند باید به صورت زنجیرهای اداره شوند تا هزینههای تولید آنها کاهش یابد و محصولات لبنی به قیمت پایین تری به دست مردم برسد.
سید احمد مقدسی رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: بر اساس برآوردی که اخیرا انجام شده است بعد از برداشته شدن ارز 4200 تومانی نهاده های دامی، در بخش تولید شیر خام 59 درصد اثرگذاری دارد البته این عدد بسته به تغییر نرخ ارز نیمایی متغیر است.
وی افزود: با این کار دولت یارانه ارز 4200 تومانی را جا به جا کند به جای حمایت از بخش تولید به بخش مصرف کننده تغییر میدهد تا مصرف کننده توان خرید محصولات لبنی به قیمت واقعی را داشته باشد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی گاوداران ادامه داد: حذف ارز 4200 تومانی کالاهای اساسی اقدامی درست است اما نیازمند اقدامات کارشناسی شده است؛ این جراحی اقتصادی باید در مقطعی انجام شود اما باید مراقب بود که کمترین آسیب را به مصرف کننده و تولید وارد کند.
وی در واکنش به اینکه چقدر از دامداران ما زنجیره هستند تا در این شرایط بتوانند هزینه های خود را به حداقل برسانند، تصریح کرد: داشتن زنجیره های تولید برای تولید شیر خام و لبنیات اقدامی درست و کارشناسی شده است اما اکنون که تولید کنندگان ما زنجیره ای نیستند باید از آنها حمایت کرد، در غیر این صورت از بین می روند.
مقدسی اظهار داشت: تولید کنندگان در آینده و برای اینکه کمترین آسیب را از حذف ارز 4200 تومانی نهاده های دامی داشته باشند باید به صورت زنجیره ای اداره شوند تا هزینه های تولید آنها کاهش یابد و محصولات لبنی به قیمت پایین تری به دست مردم برسد.
وی گفت: در انجمن گاوداران صنایع تبدیلی نیز برای جذب شیر ایجاد شده است که خامه، کره و شیرخشک تولید می کند اما این ظرفیت پاسخگوی جذب شیر خام نیست و روزانه می تواند تنها 500 تن شیر جذب کند.
بررسی توزیع بن کارت خرید لبنیات بعد از حذف ارز کالاهای اساسی