جمعه 25 آبان 1403

تولید روزانه 120 لیتر مواد ضدعفونی در دانشگاه علم و صنعت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تولید روزانه 120 لیتر مواد ضدعفونی در دانشگاه علم و صنعت

تهران - ایرنا - رییس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت ایران از تولید روزانه 120 لیتر مواد ضدعفونی در این دانشگاه برای رفع نیازهای مردم باتوجه به شیوع بیماری کرونا خبر داد.

با آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور و نیاز مبرم به مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی، دانشگاه علم و صنعت ایران نیز استفاده از ظرفیت های دانشگاه را برای خدمت به کشور در دستور کار قرار داد. بر همین اساس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز با حمایت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه موفق شده در دو نوبت کاری به تولید 120 لیتر مواد ضدعفونی کننده دست یابد. سلمان موحدی راد رییس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز در گفت و گویی که امروز - شنبه - پایگاه اطلاع رسانی این دانشگاه منتشر کرد، در این باره گفت: با توجه به شرایط کشور و شیوع ویروس کرونا، طرح تولید الکل و مایع ضدعفونی کننده الکلی و همچنین تولید آب ژاول در دستور کار دانشگاه قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به وجود برخی زیرساخت های اولیه در دانشکده نظیر برج تقطیر، خط بخار و هوای فشرده، از تاریخ 27 اسفند 98 فرایند طراحی و ساخت فرمانتورهای بی‌هوازی آغاز و در یک فرایند فشرده در طی 10 روز، نخستین نمونه از اتانول تولیدی بهره‌برداری شد.

رییس دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه تولید نمونه اولیه پس از تجزیه و تحلیل و بهینه‌سازی فرآیند، از روز 12 فروردین آغاز شد، خاطرنشان کرد: واحد نیمه صنعتی ایجاد شده قابلیت تولید الکل 96 درجه را نیز دارد. اما برای رفع نیازهای جامعه و ضدعفونی، تولید الکل 70 درصد در دستور کار قرار گرفت.

موحدی راد ادامه داد: الکل حاصل مبتنی بر فرمولاسیون مورد تایید سازمان بهداشت جهانی بوده و محصول اسپری ضدعفونی کننده دست حاوی مواد نرم‌کننده و معطر نیز تولید شده است. نرخ تولید فعلی حدود 120 لیتر در روز است. اما با بهبود فرایند، این ظرفیت در آینده نزدیک تا 400 لیتر در روز افزایش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: آب ژاول تولیدی نیز برای رفع نیاز دانشگاه برای ضدعفونی سطوح مختلف به کارگرفته شده و یک محموله از آن برای فعالیت‌های جهادی به استان لرستان ارسال گردید.

سلمان موحدی راد، امید وحیدی، پریسا حجازی، علی غفاری نژاد و افسانه ملاحسینی اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه، علی اکبر ساربان‌ها و حسین احسانی، دانش آموخته‌های دانشگاه و حسین فلاح، اسماعیل اکبری و علی میرمجیدی نیز که کارمندان بازنشسته و عضو هیات اجرایی بودند در به نتیجه رساندن طرح نقش آفرین بودند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*