جمعه 26 اردیبهشت 1404

تولید گیربکس 6 سرعته با داخلی‌سازی 95 درصدی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تولید گیربکس 6 سرعته با داخلی‌سازی 95 درصدی

تهران - ایرنا - مهندسان و محققان داخلی گیربکس 6 سرعته با داخلی‌سازی 95 درصدی طراحی و تولید کردند.

به گزارش روز یکشنبه ایران‌خودرو، در این پروژه 85 درصد قطعات نسبت به گیربکس BE پژو تغییر و بهبود یافته است.

گیربکس BE از نوع محرک جلو است که برای انتقال گشتاور از 140 تا 260 نیوتن متر طراحی شده و دارای پنج دنده جلو و یک دنده عقب است. این گیربکس بیشترین تعداد تولید در کشور را داشته و در بیشتر محصولات ایران خودرو از آن استفاده میشود.

معاون تحقیقات، توسعه و نوآوری شرکت صنعتی نیرومحرکه در این زمینه اظهارداشت: در مرحله نخست عرضه محصولات ایران‌خودرو با گیربکس 6 سرعته جدید، این گیربکس بر روی خودروهای رانا پلاس با موتور EC5 و دنا پلاس با موتور EF7 توربو شارژ نصب می‌شود.

«محمدرضا یوسفی» افزود: این پروژه در اوایل پاییز امسال به مرحله تولید انبوه خواهد رسید.

وی با اشاره به این‌که همه مراحل طراحی با همکاری معاونت تحقیقات و توسعه محصول ایران‌خودرو انجام شده، یادآورشد: در فرآیند طراحی این گیربکس 6 سرعته، بیش از 135 قالب جدید با همکاری 21 سازنده طراحی و ساخته شده است.

یوسفی، اضافه شدن یک دنده، بهبود قابلیت رانندگی و کاهش مصرف سوخت در این خودروها به ویژه درسرعت 120 کیلومتر را از مزیت‌های این محصول برشمرد.

پیشتر، مدیرعامل ایران خودرو از تولید انبوه گیربکس 6 سرعته دستی با 95 درصد ساخت داخل خبر داده بود که تجهیز محصولات ایران خودرو به این نوع گیربکس در مقایسه با گیربکس‌های پنج سرعته فعلی دست‌کم 2.5 درصد کاهش مصرف سوخت را به دنبال خواهد داشت.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*