پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تولید 100 کیلووات برق در نیروگاه‌های خورشیدی اماکن مذهبی قزوین

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تولید 100 کیلووات برق در نیروگاه‌های خورشیدی اماکن مذهبی قزوین

مصطفی مجیدی گفت: 4 نیروگاه خورشیدی در سطح استان به بهره‌برداری رسیده که مجموعا از طریق این نیروگاه‌های خورشیدی حدود 100 کیلووات برق تولید می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مصطفی مجیدی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با اشاره به احداث نیروگاه‌های خورشیدی در اماکن مذهبی اظهار کرد: از دو سال گذشته بحث استقرار نیروگاه‌های خورشیدی در اماکن مذهبی استان قزوین آغاز شد تا در کنار کمک به چرخه تولید برق، یک درآمد پایدار و به نوعی خودکفایی اقتصادی برای بقاع متبرکه ایجاد شود تا از درآمدهای حاصل بتوان فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را انجام داد و هزینه‌های جاری بقعه را تامین کرد.

وی افزود: در گام اول نزدیک به 12 بقعه متبرکه در سطح استان قزوین جهت راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی شناسایی و مطالعات علمی انجام و در نهایت برای 4 بقعه مجوز قابلیت اجرا صادر و قراردادهای مربوط به استقرار نیروگاه‌های خورشیدی منعقد، مناقصه‌ها برگزار و کار اجرایی شد. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: هم اکنون نیروگاه 30 کیلوواتی امامزاده مختار (ع) در روستای زعفران شهرستان آبیک، نیروگاه 20 کیلوواتی امامزاده سلیمان (ع) بیدستان شهرستان البرز، نیروگاه خورشیدی 30 کیلوواتی بقعه متبرک آقا سیدعلی شارینی (ره) تاکستان و نیروگاه خورشیدی 30 کیلووات امامزاده حلیمه خاتون (س) عصمت آباد بوئین زهرا وارد مدار شده و در حال تولید برق است. خودکفایی اقتصادی بقاع متبرکه با راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی  وی در ادامه عنوان کرد: طی سال 99 و در ابتدای سال جاری 4 نیروگاه خورشیدی در سطح بقاع متبرکه استان قزوین به بهره‌برداری رسید که مجموعا از طریق این نیروگاه‌های خورشیدی حدود 100 کیلووات برق تولید می‌شود. این مسئول خاطرنشان کرد: برای استمرار تولید برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی، تعدادی دیگر از بقاع متبرکه در استان قزوین شناسایی شد اما متاسفانه به دلیل نوسانات قیمت دلار، نرخ پنل‌ها و اینورترهای نیروگاه برقی دچار افزایش شدید قیمت شد و به نوعی از سودآوری و صرفه اقتصادی برای اماکن مذهبی جهت تامین هزینه‌های جاری بقعه خارج شد. وی تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه به تازگی نیروگاه‌های سی اچ پی و اف اچ پی را در اولویت قرار داده است که در نیروگاه‌های سی اچ پی با بهره‌گیری از گاز طبیعی اقدام به تولید آب گرم و برق می‌شود. تغییر سیاست سازمان اوقاف به سمت راه‌اندازی نیروگاه‌های سی اچ پی مجیدی بیان کرد: برای تولید برق از طریق نیروگاه‌های سی اچ پی که شیوه مدرن‌تر و با کیفیت بالاتری است، مطالعات اولیه انجام شده و با پیگیری‌های مجدانه در این زمینه تلاش خواهیم کرد. وی در ادامه گفت: با رشد قیمت‌ها در تهیه لوازم نیروگاه‌های خورشیدی این اقدام در کل کشور با کندی مواجه شد اما به این معنا نیست که دیگر برای استقرار نیروگاه های خورشیدی در اماکن مذهبی استان اقدام نخواهد شد زیرا چنانچه انجام این کار از مطلوبیت برخوردار بوده و بستری گسترده با ارزش سرمایه گذاری داشته باشد، ممکن است موارد دیگری در سطح بقاع متبرکه استان اجرایی شود. مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان قزوین در پایان بیان کرد: در مجموع سیاست سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به سمت راه‌اندازی نیروگاه‌های سی اچ پی تغییر پیدا کرده و بنا داریم در استان قزوین در این حوزه اقدام کنیم. انتهای پیام /