یک‌شنبه 21 بهمن 1403

توهین به مردم خراسان جنوبی در سریال رمضانی بچه مهندس3

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
توهین به مردم خراسان جنوبی در سریال رمضانی بچه مهندس3

تضاد دو کاراکتر اضافه شده به جواد جوادی (کاراکتر اصلی) در مقابل هم (پولدار و فقیر / خونگرم و پرخاشجو / آرام و پرسرصداو فریادزن) به شدت خودش را به رخ مخاطب می کشد و شخصیت منفی با لهجه محلی خراسان جنوبی با عنوان جوان بیرجندی در این تضادها بیشتر به چشم می آید و البته ضمیمه آن هم بعد از مشخص شدن منطقه این جوان، تمام خصوصیات منفی با فریاد و دعوای دوباره قاسم شخصیت ما (جوان بیرجندی) تکمیل...

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، فصل سوم سریال بچه مهندس3 از شبکه دو سیما از روز اول ماه مبارک رمضان پخش می شود. در قسمت اول این سریال دو کاراکتر به ماجرای پرپیچ و خم جواد جوادی شخصیت محوری داستان بچه مهندس 3 افزوده میشود که یکی از آنها پسری پولدار با قدرت ارتباط گیری بالا، مهربان، صمیمی، خونگرم و دلسوز است که با توجه تمایزهای جدی با جواد جوادی با آغوش گرم با او دوست و صمیمی می شود.

اما کاراکتر دوم که سه سکانس از وی در قسمت اول پخش شده نشان می دهد جوانی روستائی، معترض، پرخاشجو، غیرمنعطف و عاشق درگیری با اطرافیان خودش است که البته با گویش محلی خراسان جنوبی هم صحبت می کند.

این تا جایی پیش می رود که در سکانس سوم حضور این فرد در قسمت اول سریال ، نگهبان خوابگاه دانشجوئی از یکی از دانشجویان می پرسد: این بیرجندی کجا رفته؟ که با حضور این کاراکتر (جوان روستایی) و برداشتن حوله حمام از روی سرش بلافاصله بعد از واژه بیرجندی صحنه دادو فریاد و دعوای دوباره تداعی می شود و در واقع تصویرسازی خوبی با کلمه بیرجندی و دعوا و خشونت در ذهن مخاطب شکل می گیرد.

تضاد دو کاراکتر اضافه شده به جواد جوادی (کاراکتر اصلی) در مقابل هم (پولدار و فقیر / خونگرم و پرخاشجو / آرام و پرسرصداو فریادزن) به شدت خودش را به رخ مخاطب می کشد و شخصیت منفی با لهجه محلی خراسان جنوبی با عنوان جوان بیرجندی در این تضادها بیشتر به چشم می آید و البته ضمیمه آن هم بعد از مشخص شدن منطقه این جوان، تمام خصوصیات منفی با فریاد و دعوای دوباره قاسم شخصیت ما (جوان بیرجندی) تکمیل می گردد.

در قسمت دوم سریال بچه مهندس در سکانس اول برخورد این جوان بیرجندی هنوز پرخاشجو است و در سکانس بعدی وقتی به دزدی متهم میشود وی از خوابگاه با لباس محلی بیرون میرود و وقتی با برخورد جواد جوادی و دوست دیگرش روبرو میشود نرم می گردد.

ناخودآگاه به ذهن متبادر می شود که شخصیت اولیه یک فرد محلی خراسان جنوبی پرخاشجو است و اگر وارد دانشگاه شود و با افرادی که در شهرهای بزرگتر تربیت یافته اند برخورد کند آن موقع تبدیل به شخصی صمیمی و منعطف و قابل هضم تبدیل خواهد شد.

پس از پخش قسمت اول، اعتراضات مردمی زیادی به انعکاس چنین ذهنیتی از خراسان جنوبی در یک سریال پرمخاطب رمضانی در استان خراسان جنوبی شکل گرفت. اما نویسنده سریال و سپس مدیرکل صداوسیمای استان این اعتراضات را قضاوت زودهنگام دانسته مردم را فراخواندند که قسمت های بعدی را مشاهده کنند تا نتیجه گیری بهتری از این شخصیت نمایند.

نکته ماجرا اینجاست گویا تمام قسمت های بعدی این سریال بر پایه حضور این شخصیت محلی بیرجندی در یک کلان شهر و همراهی با افرادی که در شهرهای بزرگ تربیت یافته اند ادامه پیدا می کند و البته این شخصیت قطعا بر اثر برخورد در این فضای مثلا متمدن، کاملا آرام و سربه زیر شده اما تمام آنچه که نشان دهنده فرهنگ محلی خراسان جنوبی است در قسمت اول این سریال که حضور ابتدائی و بدون دست کاری یک شخصیت محلی خراسان جنوبی است را نشان می دهد که تمام خصوصیات منفی یک آدم پرخاشجو و معترض در آن متصور است.

بنابراین قسمت های بعدی این سریال که شاید تماما گل و بلبل باشد بر ذهنیت منفی مخاطب این سریال از یک فرد محلی خراسان جنوبی تاثیری نمی گذارد.

همه کسانی که با مردم خراسان جنوبی مراوده داشته اند کاملا به این موضوع صحه می گذارند که روحیات مردم خوب استان، مقابل آنچیزی است که در این سریال به تصویر کشیده شده است. مردمی قانع (آنچنان قانع که حتی گاهی اعتراض به حقوق اصلی از دست رفته خود را کاری ناپسند می دانند) آرام، خونگرم، مهمان نواز و فرهنگی هستند تا آنجا که مقام معظم رهبری در وصف این شهر، در حکم انتصاب آیت الله عبادی به امامت جمعه بیرجند ، این شهر را شهر علم و ایمان قلمداد می کنند اما در این سریال دقیقا خلاف این موضوع به تصویر کشیده است.

یک سوال: آیا نمی توان در سناریوی این سریال، طریقه ورود این شخص بیرجندی به داستان را به گونه ای دیگر تصویرسازی کرد؟ باید حتما دعوا و خشونت و داد وفریاد همراه این شخص بیرجندی باشد؟

مردم خراسان جنوبی از عدم معرفی خوب این استان، مناطق گردشگری، ظرفیت های توسعه این استان و فرهنگ ناب نوعدوستی و اداب و رسوم بکر محلی در سطح رسانه های کشوری گلایه به حقی دارند اما نه تنها این گلایه به خوبی پاسخ داده نشده بلکه در قالب این سریال به ناحق مردم این دیار، خشن و معترض و پرخاشجو معرفی شده اند.

انتهای پیام /