تکثیر مصنوعی «سس ماهی سرگنده»، گونه در معرض تهدید آغاز شد

یک پژوهشگر در حوزه شیلات از موفقیت تکثیر مصنوعی سس ماهی سرگنده دریای خزر و تولید لارو آن در کشور در هفته جهاد کشاورزی خبر داد.
یک پژوهشگر در حوزه شیلات از موفقیت تکثیر مصنوعی سس ماهی سرگنده دریای خزر و تولید لارو آن در کشور در هفته جهاد کشاورزی خبر داد.
محمد صیاد بورانی، رئیس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی - انزلی در گفتگو با خبرنگار مهر از موفقیت تکثیر مصنوعی سس ماهی سرگنده دریای خزر و تولید لارو آن در کشور به مناسبت هفته جهاد کشاورزی خبر داد و عنوان کرد: اطلاعات حاصل از ارزیابی ذخایر آبزیان تجاری دریای خزر از در معرض تهدید بودن این ماهی حکایت داشت و این موفقیت بستر احیای این گونه ارزشمند خزری را در کشور هموار کرد.
وی افزود: همکاری نهادهای مختلف فعال در حوزه شیلات و شرکتهای دانش بنیان طی 3 سال تلاش صید پیش مولدین، مولد سازی در شرایط استخرهای خاکی، آزمونهای متعدد بر روی انواع هورمونهای القای تولیدمثل در نهایت لقاح موفق و تولید غذای زنده مناسب لاروی، محقق شد.
رئیس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی با اشاره به نتایج امیدوارکننده این طرح در زمینه بازسازی ذخایر اینگونه در معرض تهدید و همچنین معرفی احتمالی آن به صنعت آبزیپروری کشور در آبهای داخلی و حتی قفسهای دریایی، یادآور شد: انجام این پروژه از سال 1400 با جمعآوری پیش مولدین دریا و رودخانه ارس آغاز شد و طی جلسات متعدد با نهادهای همکار به ویژه مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی از دستاوردهای علمی این مرکزها بهرهگیری شد.
این مسئول دولتی تصریح کرد: حاصل عملکرد این پروژه، جمعآوری 26 پیشمولد در سال 1400 و در نهایت آمادگی 4 مولد در سال 1404، انتخاب هورمون تزریقی، دوز و زمان مناسب تزریق با توجه به شرایط جنسی مولدین و دمای آب تانکهای نگهداری مولدین بوده که منجر به تولید تعداد قابلتوجهی لارو شد.
صیاد بورانی با بیان اینکه در حال حاضر لاروها از غذای زنده تغذیه میکنند، اظهار کرد: تعدادی از این بچه ماهیان در مجتمعی مختص آبزیان نگهداری شده و باقی قرار است به استخرهای خاکی پژوهشکده منتقل شوند.