یک‌شنبه 5 مرداد 1404

تکذیب یک شایعه / آب سدها در حدود نصف سال گذشته است

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
تکذیب یک شایعه / آب سدها در حدود نصف سال گذشته است

شرکت آب منطقه‌ای تهران شایعات و ادعا‌های غیرکارشناسی و اخبار نادرست در فضای مجازی مبنی بر پرآبی چند سد تامین کننده آب تهران (لتیان و امیرکبیر) را تکذیب کرد.

شرکت آب منطقه‌ای تهران اعلام کرد با توجه به کاهش نزولات آسمانی و پشت سرگذاشتن 5 سال خشکسالی و بالطبع کاهش ورودی سد‌های تامین کننده آب تهران حجم سد‌های تهران از جمله امیرکبیر و لتیان به عنوان دو سد مهم تامین آب تهران به شدت کاهش یافته است. حجم آب موجود اکثر سد‌های تامین کننده شرب تهران با توجه به کاهش نزولات آسمانی و استمرارخشکسالی 5ساله چیزی در حدود نصف سال گذشته است و بر این اساس در شرایط پر تنش آبی به سر می‌بریم. از طرفی میزان آبی که در پشت سد دیده می‌شود به طور کامل قابل بهره برداری نبوده، چرا که بخشی به عنوان رسوبات بوده و بخشی تحت عنوان حجم پایداری سد به هیچ وجه قابل استفاده نیست.

لازم به توضیح است، به طور کلی، میزان ذخایر آب سد‌های تهران در مقایسه با سال‌های گذشته و میانگین درازمدت، کاهش چشمگیری داشته و به حدود 21 درصد ظرفیت مخازن رسیده که بدون در نظر گرفتن ذخایر سد طالقان (به دلیل محدودیت ظرفیت خط انتقال آب شرب طالقان به بیلقان جهت مصارف شرب استان‌های تهران و البرز و عدم امکان انتقال آب مازاد) این میزان 12 درصد می‌باشد.

این کاهش ذخایر آب، با افت بارندگی‌های فصلی و سالانه در استان تهران مرتبط است. بررسی وضعیت منابع آبی استان تهران نشان می‌دهد که شرایط سد‌های تأمین‌کننده آب شرب پایتخت، نسبت به سال‌های گذشته دستخوش تغییراتی قابل توجه شده است. تازه‌ترین ارزیابی‌ها حاکی از آن است که سهم قابل استفاده از مخازن سد‌های استان در سطحی پایین‌تر از معمول قرار دارد. همچنین افت سطح آب‌های سطحی و زیرزمینی در سطح استان نیز به عنوان یکی از نشانه‌های تداوم خشکسالی‌های سال‌های اخیر مطرح شده و بر اساس تحلیل روندها، سال جاری در زمره سال‌های با کمترین ورودی آب به مخازن سد‌ها قرار گرفته است.

همچنین با توجه به گرمای زودهنگام و بالارفتن دمای هوا نسبت به سال گذشته از ابتدای خرداد در نتیجه استفاده حداکثر از آب شرب با توجه به کاهش میزان ورودی سد‌ها این موضوع تامین آب شرب را با مشکلاتی همراه نموده است.

توجه به مصرف بهینه، کاهش 20 درصدی مصرف شهروندان و همکاری در کاهش مصارف خانگی، به عنوان یکی از راهکار‌های مدیریت وضعیت موجود مطرح می‌شود، در غیر این صورت با عدم صرفه جویی مردم تامین آب با شرایط بسیار دشوارتری رو‌به‌رو خواهد شد و چه بسا سد‌های تهران را نیز از دست خواهیم داد.

در انتها از هموطنان عزیز تقاضا می‌شود، صرفا اخبار صادقانه و مورد تایید را از کانال‌های رسمی دریافت نموده و به اخبار نادرستی که با اهداف تشویش اذهان عمومی پخش می‌شود توجه نکنند و بدانند همکاران شرکت آب منطقه‌ای تهران شبانه روزی در تلاشند که بتوانند آب شرب سالم و مطمئن را برای همشهریان عزیز تامین نمایند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.