پنج‌شنبه 8 آذر 1403

تکمیل طرح های حوزه آب کهگیلویه وبویراحمد زمانبر است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تکمیل طرح های حوزه آب کهگیلویه وبویراحمد زمانبر است

گچساران - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به روند تخصیص اعتبارات، 10 سال زمان برای تکمیل طرح های در حال اجرای حوزه آب استان نیاز است.

رسول فرهادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تکمیل طرح های عمرانی در دست احداث کهگیلویه و بویراحمد 25 هزار میلیارد ریال اعتبار دارد.

وی با اشاره به اینکه استان 10 درصد از میزان منابع آب کشور را در اختیار دارد اما در تابستان های گرم، برخی شهر های کهگیلویه و بویراحمد همچون یاسوج مرکز آن به کم آبی و قطعی آب رو به رو می شود تاکید کرد: جذب سرمایه گذاران وافزایش میزان بودجه سالیانه برای این طرح ها ضروری است.

فرهادی افزود: کهگیلویه و بویراحمد در نیمه نخست هر سال با مشکل خشکسالی و 6 ماهه دوم با مشکلات ناشی از سیلاب روبه روست که این امر همت مردم برای صرفه جویی در مصرف آب و همت مسئولان برای اعتبارات این حوزه را نیاز دارد.

وی بیان کرد: پارسال 2 هزار و 200 میلیارد ریال برای طرح های حوزه آب استان مصوب شد که 85 میلیارد ریال از این اعتبار تحقق یافت.

وی با یادآوری این نکته که از 272 هزار هکتار زمین کشاورزی استان52هزار هکتار از زمین های پایین دست سدهای کوثر، شاه قاسم، شبکه آبیاری و ایستگاه های پمپاژ پروانه بهره برداری دارند ابراز داشت: تکمیل طرح های انتقال آب به زمین های کشاورزی استان افزون بر جهش تولید مهار سیلاب ها را به دنبال دارد.

فرهادی عنوان کرد: در سیلاب سال 1398، 10هزار میلیارد ریال برای ترمیم خسارت های وارد شده به زیرساخت های استان بر اثر سیلاب تزریق شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سدهای تنگ سرخ و آبریز، آبرسانی به چهار شهر دهدشت، چرام، سوق و لیکک از سد کوثر، دیشموک و قلعه رئیسی از مهمترین طرح های در حال اجرای استان است که تکمیل این طرح ها نقش مهمی در توسعه استان دارد.

فرهادی تاکید کرد: انتقال آب به 15 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان های گچساران و باشت، آبرسانی به پنج هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی دهدشت غربی از مهمترین طرح های حوزه آب در بخش کشاورزی است که تکمیل آن می تواند منجر به تحولی چشمگیر در بهبود معیشت و اشتغال مردم منطقه داشته باشد.

وی افزود: سد تنگ سرخ می تواند که برای تامین آب آشامیدنی شهر یاسوج و روستاهای مسیر به میزان 25.5 میلیون متر مکعب در سال، آب کشاورزی شهرستان بویراحمد و دنا به میزان 42.4 میلیون متر مکعب، آب زیست محیطی رودخانه به میزان 33 میلیون مترمکعب طراحی شده از مهمترین طرح های حوزه آب استان است که هم اکنون 33 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

فرهادی ابراز داشت: کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب تخصیص آب دارد که نیازمند بازنگری است.

فرهادی با اشاره به در حال بهره برداری بودن سد کوثر گچساران گفت: این سد افزون بر تامین آب آشامیدنی برخی از نقاط کهگیلویه و بویراحمد آب مورد نیاز استان های جنوبی را تامین می کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه مطالعه احداث نیروگاه برق در سد کوثر در دست مطالعه است گفت: تلاش می شود با ساخت این نیروگاه بهره وری بهتری از ظرفیت های آب منطقه صورت گیرد.

وی گفت: با وجود سپری شدن بخش عمده ای از فصل تابستان و تامین آب آشامیدنی استان های جنوبی، 80درصد از مخزن سد کوثر پر است.

فرهادی افزود: هم اکنون حجم آب موجود در مخزن سد کوثر506 میلیون متر مکعب است.

آب سد کوثر از رودخانه خیرآباد تأمین می‌شود و این رودخانه از رودهای شاه بهرام و دهدشت به وجود می‌آید.

سد کوثر آب آشامیدنی 20 شهر و 2 هزار روستا با 2 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت را در استان‌های جنوبی کشور شامل کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین می‌کند.

امسال160 میلیون متر مکعب آب از سد کوثر برای مصرف آشامیدنی استان‌های جنوبی کشور از ابتدای مهر پارسال تاکنون رهاسازی شده است.

همچنین در این مدت40میلیون متر مکعب آب کشاورزی، سه میلیون متر مکعب آب صنعت و 92میلیون متر مکعب برای سایر مصرف (زیست محیطی) در این سد راهسازی شده است.

سد ملی کوثر در 55 کیلومتری شمال غرب دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران قرار دارد.

سد کوثر تنها سد بتنی مورد استفاده در کهگیلویه و بویراحمد است. دو سد چم شیر و تنگ سرخ در این استان مراحل ساخت خود را طی می‌کنند.

2 سد چم شیر و تنگ سرخ در این استان مراحل ساخت خود را طی می‌کنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد در دولت تدبیر و امید تلاش های زیادی برای توسعه زیرساخت های حوزه آب در استان انجام گرفت که برجسته ترین آن آبرسانی به سه هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی امامزاده جعفر در گچساران است.

فرهادی ابراز داشت: تکمیل این طرح افزون بر رونق تولید منجر به ایجاد اشتغال پایدار در این منطقه شده است.

وی نجات سفره های زیرزمینی که تا پیش از بهره برداری از این پروژه دچار افت شدید شده بود از دیگر برکات آبرسانی به دشت امامزاده جعفر بوده است.

حجم آب تجدید پذیر استان کهگیلویه و بویراحمد 9هزار 223 میلیون متر مکعب است که یک هزار 70 میلیون متر مکعب آن سالانه مهار می شود و 90 درصد آن از استان خارج می شود.

*س_برچسب‌ها_س*