شنبه 3 آذر 1403

تیم ملی: جوانگرایی، آرامش و جدیت / یادداشت: مربی ما ملاحظه دوربین را نمی‌کند!

وب‌گاه ورزش سه مشاهده در مرجع
تیم ملی: جوانگرایی، آرامش و جدیت / یادداشت: مربی ما ملاحظه دوربین را نمی‌کند!

دیدار ایران مقابل ترکمنستان در دومین روز از سال 1403 تیم ملی را وارد دوران جدید خود کرد.

به گزارش ورزش سه، نتیجه ی پایانی و روند جریان سومین مسابقه تیم ملی ایران در مقدماتی جام جهانی 2026 چیزی برای غافلگیری نداشت و این برای تیمی که احتمالا ساده ترین صعود به جام جهانی را تجربه خواهد کرد بهترین فرصت است تا بتواند ثبات تیمی را تمرین و آن را به خوبی حتی در دیدارهای بزرگتر و مهمتر حفظ کند. پاشنه آشیل فوتبال ایران که در بزنگاه هایی مثل نیمه نهایی مقابل قطر در جام ملت های آسیا اسباب شکست را فراهم می کند.

آرامش

صالح حردانی و حسین کنعانی عملکرد بهتری نسبت به سایر بازیکنان تیم ملی در مقابل ترکمنستان داشتند.

کنعانی زادگان در دیدار امشب چه در دفاع و چه لحظاتی که در حمله حضور داشت با آرامش و تسلط بالا عمل کرد تا بهترین عملکرد ممکن را از خود به نمایش بگذارد. او اگر همیشه در زمین همین قدر بادقت و بی حاشیه باشد قطعا رکن اصلی قلب خط دفاعی ایران خواهد شد. مهره ای که تیم ملی در عصر جدید خود برای ثبات تاکتیکی سخت به دنبال پیدا کردنش است.

همچنین مدافع راست جدید تیم ملی زیر نظر قلعه نویی ارسال های بیشتر، بهتر و البته دورتری را درین مسابقه داشت که منجر به پاس گل و ایجاد چند موقعیت گلزنی نیز شد. این سانترهای پرتعداد و اغلب صحیح همان چیزیست که سرمربی تیم ملی همواره از مدافعین کناری تیم های تحت هدایتش می خواسته پس با ادامه ی این نمایش خوب، شاید بتوان پست جدیدی برای رامین رضائیان در نظر گرفت! چه اشکالی دارد سرمربی، ملی پوشان بیشتری را مطابق سلیقه کاری خود در اختیار داشته باشد؟

جدیت

سختگیری و فریادهای قلعه نویی بر سر قلی زاده هرچند وقتی تماشاگران فانتزی بازها و حرکاتشان را خیلی دوست دارند توی ذوق بیننده می زند اما بجا و قابل دفاع است چرا که اگر دریبل ها و حرکات پا به توپ بازیکنان تکنیکی موثر و گره گشا نباشد دردی از تیم دوا نخواهد کرد. 

حتی اگر لایی کف پای تماشایی علی قلی رو به دروازه خودی مقابل آمریکا تا مدت ها در شبکه های تلویزیونی و فضای مجازی دیده شود اما تا وقتی به تیم در کسب نتیجه کمک نکند خاصیتی جز برای بازیکن ندارد. پس باید به سرمربی حق داد توصیه ها و تذکرهای لازم را با جدیت و حتی گاهی عصبانیت به شاگردانش منتقل کند و از دوربین و هواداران خجالت نکشد! مشابه رفتاری که قلعه نویی با مدافع جوان خود که بواسطه مصدومیت از جریان بازی خارج بود داشت.

جوانگرایی

وقتی مدافعان و دروازبان تیم ملی ترکمنستان در تمام طول مسابقه دست از بازیسازی برنمی دارند یعنی تیم های درجه 3 و 4 آسیا هم به این باور رسیده اند که 90 دقیقه زیر توپ زدن و اتلاف وقت چیزی به فوتبالشان اضافه نخواهد کرد حتی اگر منجر به کمتر گل خوردنشان شود. آنها دارند روی فوتبالشان کار می کنند. هرچند فضای کشور ترکمنستان این اجازه را نمی دهد تا درهای این کشور روی ستاره ها و افکار خارجی باز شود و همین مساله روی سرعت پیشرفت و توسعه آنها تاثیر منفی گذاشته اما از همین تک دیدارها می توان به شناخت حداقلی نسبت به رقبای منطقه ای دست یافت.

پس اگر جوانگرایی به موقع و آگاهانه و به دور از اقدامات نمایشی انجام نپذیرد بیم آن می رود که فاصله با رقبایی که امروز گلباران می شوند به حداقل برسد و شاید هم کلا از بین برود. بنابراین باید ماتریس نفرات تیم ملی همواره تحت کنترل باشد تا استعدادهای پرشمار و باانگیزه همیشه موجب ایجاد توازن در تیم ملی شوند. موضوعی که باوجود حزباوی، آزادی، نورافکن و بقیه خیلی نباید سخت و پرهزینه باشد.

مهدی بشکنی

تیم ملی: جوانگرایی، آرامش و جدیت / یادداشت: مربی ما ملاحظه دوربین را نمی‌کند! 2
تیم ملی: جوانگرایی، آرامش و جدیت / یادداشت: مربی ما ملاحظه دوربین را نمی‌کند! 3
تیم ملی: جوانگرایی، آرامش و جدیت / یادداشت: مربی ما ملاحظه دوربین را نمی‌کند! 4
تیم ملی: جوانگرایی، آرامش و جدیت / یادداشت: مربی ما ملاحظه دوربین را نمی‌کند! 5