ثبت جهانی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 14 منطقه
![ثبت جهانی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 14 منطقه](https://media.mehrnews.com/d/2019/05/25/3/3137994.jpg)
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: ثبت جهانی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 14 منطقه و ثبت ملی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 13 منطقه دو اقدام مهم در حوزه فرش دستباف بوده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: ثبت جهانی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 14 منطقه و ثبت ملی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 13 منطقه دو اقدام مهم در حوزه فرش دستباف بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرحناز رافع اظهار داشت: در دولت دوازدهم ایجاد زنجیره تأمین مواد اولیه فرش دستباف در منطقه محروم مراوه تپه در استان گلستان آغاز شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: ثبت طرح و نقشه برای 240 اثر، ثبت جهانی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 14 منطقه و ثبت ملی نشانه جغرافیایی فرش دستباف برای 13 منطقه از مهمترین اقدامات در دولت دوازدهم در حوزه فرش دستباف بوده است.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به بخش خصوصی، ادامه داد: از ظرفیت بخش خصوصی برای راه اندازی ستاد راهبری فرش دستباف و استفاده از توان آنها در کمیسیونهای تخصصی بهره گیری شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اضافه کرد: در دولت دوازدهم برای راه اندازی شتاب دهنده تخصصی فرش دستباف در 6 استان برنامهریزی و هماهنگیهای لازم به عمل آمد.
رافع بیان کرد: همچنین 7 طرح تحقیقاتی مطالعاتی در حوزه شناخت مواد اولیه، دار و ابزار، رنگرزی، طرح و نقش، تاریخ شفاهی فرش دستباف، چله کشی و چله دوانی و مکانیزم فنی بافت در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل و... انجام شد.
اعطای 16 فقره تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری برای ایجاد مجتمع متمرکز قالی بافی
وی اعطای 16 فقره تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری را از دیگر اقدامات دانست و گفت: این کمکها در مجموع با اعتبار 24 هزار و 112 میلیون ریال از سال 92 تا سال 95 برای ایجاد مجتمع متمرکز قالی بافی اعطا شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در پایان بیان کرد: حمایت از طرحهای دانشجویی در 19 طرح تخصصی، برگزاری یک دوره آموزشی آشنایی دبیران کاردانش با فرش دستباف و برگزاری 4 دوره المپیادهای فرش دستباف از دیگر اقدامات بوده است.