ثبتنام بیش از 2400 داوطلب در چهارمین دوره مسابقه دانشآموزی نور
با پایان یافتن فراخوان چهارمین دوره مسابقه دانشآموزی نور 2 هزار و 409 دانشآموز از 5 کشور جهان در این رویداد ثبت نام کردند.
به گزارش ایسنا، فراخوان چهارمین دوره مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی (ص) در مردادماه 1398 اعلام شد و مهلت ارسال آثار تا 31 اردیبهشت ماه سال 1399 ادامه یافت؛ اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم حضور دانشآموزان در مدارس خود، علاوه بر تمدید این دوره تا پایان مردادماه 99، شرایط ویژهای برای این دوره از مسابقه دانشآموزی نور اتخاذ شد.
به منظور رعایت اصول بهداشتی اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت مبنی بر رعایت فاصله اجتماعی و اجتناب از اجتماعات، از ابتدای خردادماه 99، ثبت نام به صورت خانوادگی برای دانش آموزان میسر شد و هر دانش آموز میتوانست به عنوان سرگروه در منزل و با مشارکت اعضای خانواده خود در مسابقه شرکت کند.
از دیگر شرایط این دوره این بود که در بخش راهنمای علمی که در سایت مسابقه معرفی شده بود، ایدههای متنوع علمی مربوط با موضوع مسابقه با در نظر گرفتن امکان اجرا در منزل، به طور مستمر و روزانه به دانش آموزان شرکت کننده معرفی میشد.
در چهارمین دوره مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت عمر یاغی، 2 هزار و 409 دانش آموز در قالب یک هزار و 87 گروه شرکت کردند که تعداد 691 فیلم ارسال کردند. شرکت کنندگان این دوره از مسابقه دانشآموزی نور از 6 کشور جهان از جمله مراکش، الجزایر، مالزی، هند، افغانستان و ایران هستند.
دوره چهارم مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015، از مردادماه سال گذشته آغاز شد و موضوع این دوره از مسابقه ساخت فیلمهای علمی یک دقیقهای از آزمایشهایی در مباحث مختلف ماده و انرژی است.
مسابقه دانشآموزی نور که هر ساله به نام و بزرگداشت یکی از دانشمندان بزرگ جهان برگزار میشود، در دوره نخست خود با عنوان «مسابقه دانشآموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم» به مناسبت یک هزارمین سال انتشار کتاب المناظر ابنهیثم، ریاضیدان و فیزیکدان شهیر جهان اسلام و دانشمند صاحب نام جهانی در زمینه فیزیک نور، برگزار شد. موضوع آن دوره از مسابقه که مباحث نور و کاربردهای آن بود، مشارکت بیش از چهار هزار دانشآموز در سراسر کشور را با ارسال 1650 فیلم ثبت کرد و از صاحبان 200 اثر منتخب، تقدیر شد.
مسابقه دانشآموزی نور در سال دوم برگزاری خود، گرامیداشت پروفسور جکی یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015 نام گرفت. این دوره از مسابقه در تمامی حوزههای علمی همچون فیزیک، شیمی، زیستشناسی، ریاضیات، نجوم و یا ترکیبی از علوم مختلف بود که در نهایت بیش از پنج هزار دانشآموز، دو هزار فیلم از آزمایشهای علمی خود را ارسال کردند و در روز اختتامیه نیز از 100 گروه دانشآموزی منتخب تقدیر شد.
بر اساس اعلام ستاد ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد مصطفی (ص)، دور سوم مسابقه دانش آموزی نور به نام و بزرگداشت ابنرزاز جزری در بخش مدارس در حوزه رباتیک برگزار شد که الجزری از موثرترین دانشمندان در علم رباتیک و بدون شک بنیانگذار مکانیزمهای مکانیکی در جهان بوده است. موضوع این دوره از مسابقه ساخت ساز و کارهای (مکانیزمهای) حرکتی و آزمایشهایی در مباحث مختلف مکانیک بود که پنج هزار و 122 دانشآموز در قالب 2 هزار و 183 گروه ثبت نام کردند و یک هزار و 733 فیلم به سایت دبیرخانه ارسال شد و در نهایت در روز اختتامیه از 100 گروه منتخب تقدیر بهعمل آمد.
انتهای پیام