چهارشنبه 16 آبان 1403

جبهه‌سازی مردمی برای رشد اقتصادی پویا / ظرفیت‌های پنهانی که در لرستان ناشناخته مانده‌اند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
جبهه‌سازی مردمی برای رشد اقتصادی پویا / ظرفیت‌های پنهانی که در لرستان ناشناخته مانده‌اند

برخورداری از رشد اقتصادی پویا و مانا، ارتقا سطح شغل و درآمد سرانه پویا با رعایت اصل عدالت سرزمینی، برخورداری از نیروی انسانی توانا در تولید علم و فناوری تنها بخشی از سند راهبردی پیشرفت لرستان است که می‌تواند نقشه راهی برای آبادانی استان باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، یکی از راهکارهای دقیق و اثربخش که می‌تواند موفقیت‌هایی را برای مردم یک جامعه فراهم نماید تهیه سندهای چشم‌انداز توسعه چندساله در مدیریت‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، شهری و... است؛ اما این روزها که موضوع نشست‌وبرخاست بر کرسی‌های مدیریت شهری و شورای شهر و روستاها داغ است، بررسی اسناد توسعه شهرستان و استان که به‌عنوان سند چشم‌انداز 1404، یکی از مصوبه‌های شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است خالی از لطف نیست.

برخورداری از رشد اقتصادی پویا و مانا، ارتقا سطح شغل و درآمد سرانه پویا با رعایت اصل عدالت سرزمینی، برخورداری از نیروی انسانی توانا در تولید علم و فناوری و متکی بر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی ریشه‌دار در فرهنگ بومی - ملی، وحدت سرزمینی، همدلی با نهادهای حکومتی و متکی بر عدالت اجتماعی در توزیع فرصت‌های برابر و عادلانه به‌دور از فقر و فساد، پیشتازی در حراست از محیط‌زیست و منابع طبیعی، نواندیشی و پویایی فکری در حراست از فضایل اخلاقی، همگرایی قومی، ملی و تضمین وحدت ملی، تنها بخشی از سند راهبردی پیشرفت استان لرستان است که باوجود ظرفیت‌های فراوان استانی، نقشه‌ای برای هر مدیر و خواهان مسئولیت و خدمت به مردم است که می‌شود و می‌توانیم برای تک‌تک شهر و روستاها و استان لرستان را آبادانی صددرصدی احصا کرد.

ارتقای ظرفیت های استان

توسعه و اعتلای معرفت دینی، ارزش‌های فرهنگی، ویژگی‌های هویتی قوم لر و ارتقای شاخص‌های توسعه انسانی، فرهنگی و اجتماعی، افزایش نقش استان در تولید فرآورده‌های حاصل از نفت و گاز با تأکید بر منابع پتروشیمی، توسعه بخش بازرگانی استان با تقویت خدمات برتر و توجه به نقش استان به‌عنوان مرکز منطقه‌ای توزیع کالا، نهادینه‌سازی و بهره‌وری افزایش آن در بخش‌های اقتصادی، توسعه فضای یکپارچه استان با تأکید بر الگوی شبکه‌ای مراکز زیست و فعالیت با تقویت جریان‌ها و پیوندهای عمده در ارتباط با فضای توسعه استان‌های هم‌جوار و توسعه خطوط ارتباطی، یکپارچگی سرزمینی، ارتقای خدمات برتر و عمومی ازجمله ظرفیت‌های استان لرستان است که تک‌تک مدیران و مسئولین استانی و شهری برای تحقق این اهداف و پیامدهای حاصل از آن‌ها باید تلاشی شبانه‌روزی داشته باشند.

محمد کریم خورشید وند، کارشناس مدیریت فرهنگی و شهری در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک با اشاره به‌ضرورت برگزاری رقابتی صحیح و دلسوزانه بین کاندیدای شورای شهر و روستاهای استان لرستان اظهار داشت: زمان آن فرارسیده است که با دغدغه مندی جوانان جبهه انقلاب اسلامی در مسیر تواصی به صبر، مردم در برابر فضای ملتهب سیاسی و رسانه‌ای دشمنان واکسینه شوند.

وی افزود: امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) تواصی به صبر یعنی امیدآفرینی که تقدم بر تواصی به‌حق است را مطرح کردند و در بیانیه گام دوم بیش از 20 مرتبه بر فعالیت رهبران اجتماعی یا همان حلقه‌های میانی که محل رجوع مردم هستند تأکید داشتند.

کمک بی وقفه جهادگران

کارشناس مدیریت فرهنگی و شهری عنوان کرد: مسئولین در حوزه اجرا به‌صورت عملیاتی اقدام نمایند، ضمن این‌که در بعد دیگر کنشگران سیاسی، اجتماعی مردم را دعوت به تواصی به صبر کنند؛ همدردی با مردم در بروز مشکلات معیشتی و تلاش برای کاهش آلام آن‌ها و پاشیدن بذر امید در دل‌ها یکی از مصادیق تواصی به صبر و امیدآفرینی است.

وی خاطرنشان کرد: در ایام سیل، کرونا، زلزله و بروز مشکلات معیشتی، بسیاری از گروه‌های جهادی، نهادها و سازمان‌های مردمی و جهادی با کمک‌های بی‌وقفه خود، امید را در دل‌های مردم آسیب‌دیده زنده کردند.

خورشید وند با اشاره به‌ضرورت جبهه سازی مردمی، هوشمندانه، عالمانه و عدالت محور برای معرفی و شناخت مدیر اصلح، تصریح کرد: امروز وجود ظرفیت‌هایی همچون مراکز نیکوکاری، مساجد به‌عنوان سنگر، پایگاه‌های مقاومت بسیج، شورای محلات، مجمع مشارکت مردمی، مجمع مواکب مردمی، بسیج اساتید و... تشکیل اتاق فکری منسجم و همدل حول محور گفتمان انقلاب اسلامی سرشار از وحدت رویه و فرماندهی را می‌طلبد.

توزیع عادلانه اعتبارات

کارشناس مدیریت فرهنگی و شهری با اشاره به لزوم تعهد، تخصص و عدالت محوری کاندیدای شورای شهر و روستاها بیان کرد: شورای شهر خرم‌آباد باید توزیع عادلانه اعتبارات شهری در جای‌جای شهر، کیفیت آموزش، آسفالت محله به محله، برقراری عدالت در سرانه فضای سبز و ورزشی، تناسب اعتبارات عمرانی و جاری را در دستور کار قرار دهند.

وی یادآور شد: آب‌وهوا، خاک و منابع طبیعی و انسانی، آب‌های روان، کشاورزی صنعتی، دامپروری، گیاهان دارویی و صنایع‌دستی ازجمله ظرفیت و صنعت‌هایی هستند که با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها می‌توان گره‌های بسته بیکاری در این شهر و استان را باز کرد.

کارشناس مدیریت فرهنگی، شهری تأکید کرد: شاید پنهان‌ترین ظرفیت استان نیروی عشایری است که ازلحاظ اقتصادی و انسانی ظرفیت مهم و ناشناخته‌ای می‌باشد و با توجه و رسیدگی به امور زندگی و مشکلات پیش‌پاافتاده آن‌ها و تسهیل در امورات روزمره آن‌ها می‌شود با تبدیل‌شدن استان به قطب تولیدکننده و صادرکننده شکوفایی شگرفی در رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی استان دید.

انتهای پیام /

جبهه‌سازی مردمی برای رشد اقتصادی پویا / ظرفیت‌های پنهانی که در لرستان ناشناخته مانده‌اند 2
جبهه‌سازی مردمی برای رشد اقتصادی پویا / ظرفیت‌های پنهانی که در لرستان ناشناخته مانده‌اند 3