جعفری: میخواهم بهترین نتیجه را در پارالمپیک پاریس بگیرم
ملیپوش پاراوزنهبرداری گفت: تقریباً به اهدافم در سال 1402 رسیدم و تلاش میکنم در 1403 بتوانم روی سکوی پارالمپیک پاریس بروم و خوشرنگترین مدال را بدست بیاورم.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، پاراوزنهبرداری ایران در 1403 سال بسیار مهمی را در پیش دارد. حضور و درخشش در بازیهای پارالمپیک 2024 پاریس مهمترین هدف ملیپوشان و کادر فنی در سال جدید است و آنها امیدوارند بتوانند خوشرنگترین مدال را برای کاروان ایران به ارمغان بیاورند.
یکی از این ملیپوشان امیر جعفری است؛ وزنهبردار دسته 65 کیلوگرم که تلاش میکند این بار در پاریس به مدال طلا برسد و سکوی دوم دوره قبل را با رتبه اول جابهجا کند. البته او حریف بسیار قدرتمندی از کشور چین را پیشرو دارد؛ حریفی که مدالهای طلا را طی سالهای از چنگ جعفری بیرون آورده و باعث نایب قهرمانی نماینده ایران شده است.
جعفری که در پارالمپیک 2020 توکیو به مدال نقره رسیده، این رنگ مدال را در سه رویداد مهم سال 1402؛ جام جهانی امارات، بازیهای پاراآسیایی هانگژو و مسابقات قهرمانی جهان در امارات تکرار کرد تا به نوعی لقب «مرد نقرهای پاراوزنهبرداری» را به خود اختصاص بدهد. البته که او طلاهای زیادی از جمله در بازیهای پاراآسیایی 2014 و 2018 و... بدست آورده، اما مواجهه با یک ورزشکار قدرتمند چینی کار را برایش دشوار کرده است.
خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، گفتوگویی با جعفری انجام داده که در ادامه میخوانید:
* سال 1402 چگونه برای شما گذشت؟ راضی بودید یا نه؟
سال سختی را به عنوان یک ورزشکار تجربه کردم. با توجه به تعویق بازیهای پاراآسیایی هانگژو، مسابقات جهانی که یکی از گامهای کسب سهمیه بود، با فاصله بسیار کمی نسبت به پاراآسیایی برگزار شد و فشار زیادی به ما آمد. 6 ماه اول سال برای حفظ شرایطمان سختی زیادی کشیدیم. در اسفند هم یک گام برای پارالمپیک داشتیم که تقریبا میتوان گفت که صد درصد نبودیم، چون دو مسابقه سنگین را پشت سر گذاشته بودیم. در مجموع از نتیجهای که در سال 1402 بدست آمد، 80، 90 درصد راضی هستم.
* 1402 سال نقرهای برای شما بود. هم در قهرمانی جهان، هم پاراآسیایی و هم جام جهانی سه عنوان نایب قهرمانی و مدال نقره گرفتید.
من یک حریف خوب چینی دارم که از بعد از پارالمپیک توکیو به ترکیب این تیم اضافه شده است. او حریف خوبی است و سرعت رشد رکورد شگفتانگیزی هم داشته است. رقابت با چنین حریفی هم انگیزه داده و هم کار را سخت کرده است. همه تلاشم این است که جایگاه دومی را حفظ کنم و یک نیمنگاهی نیز به رتبه اول داشته باشم.
* نه تنها در سال 1402، بلکه در دو، سه سال اخیر و در رویدادهای مهم از جمله پارالمپیک توکیو روی نقره گیر کردهاید. آسیا فکر میکنید که در پارالمپیک پاریس بتوانید وزنهبردار چینی را پشت سر بگذارید؟
من همه تلاشم را میکنم و در روند یکی دو سال اخیر رو به رشد داشتم؛ بهطوریکه نسبت به مسابقات جهانی افزایش رکورد خوبی داشتم، اما این حریف چینی خیلی خاص و ویژه حرکت کرده و افزایش رکورد داشته و به نسبت سایر رقبا در یک سطح بالاتر وزنه میزند. در واقع او در دسته 65 کیلوگرم به اندازه دسته 72 کیلوگرم وزنه میزند. من از بودنش انگیزه گرفتم. رقابت با حریفی قدرتمند لذتهای خاص خودش را دارد و فکر میکنم در پاریس هم رقابت خوبی رو با او داشته باشم و نتیجه خوبی بگیرم.
* اینکه روی سکوی دوم ماندهاید و بالاتر نمیروید، وسواس فکری برای شما ایجاد نمیکند و تاثیر منفی در روحیه شما ندارد؟ البته همه میدانند که حریف چینی خیلی قوی و شرایط سخت است.
همانطور که گفتم، رقابت با حریف قوی، خودِ من را هم قویتر میکند و همین شرایط انگیزههای مرا بیشتر کرده است. تمام تلاشم را میکنم که یک رقابت خوب و نزدیک با او داشته باشم. من از این سطح رقابت لذت میبرم و خوشحال که در این رقابت هستم.
* با آغاز سال 1403، برنامههای شما برای ادامه تمرینات و حضور در رویدادهای مختلف چگونه است؟
برنامهها و تمرینات که کاملاً در حال اجراست و تمرینات را زیر نظر کادر فنی با هماهنگی دنبال میکنیم. رشته پاراوزنهبرداری بهگونهای نیست که یک استراحت چند روزه بدهیم، چون تمرین نکردن با وزنه باعث ایجاد فاصله با شرایط آرمانی میشود. اردوها نیز از چند روز دیگر شروع میشود. امسال هدف اصلی ابتدا نهایی کردن سهمیه پارالمپیک و در ادامه کسب نتیجه موفقیتآمیز در پاریس است. در واقع میخواهم حداقل نتیجه پارالمپیک قبلی را تکرار کنم و حتی شرایط بهتر به لحاظ رنگ مدال داشته باشم.
* در سالی که گذشت، به همه اهدافتان رسیدید یا چیزی بود که به آن دست پیدا نکرده باشید؟
شرکت در بازیهای پاراآسیایی هانگژو و کسب مدال در مسابقات جهانی، اولویتها و اهداف اصلی من بود که میتوان گفت باید از نتیجه راضی باشم، اما خیلی دوست داشتم که در هانگژو طلا بگیرم. البته که یک رقیب خوب دارم. با این شرایط نمیتوانم ناراضی باشم و تقریباً به اهدافش در حیطه ورزش رسیدم.
* در طول ماهها و سالهای گذشته از وضعیت حقوقهای صندوق حمایت از قهرمانان گلایه شده بود و شما یکی از این این نفرات بودید؟ آیا تغییری در ماههای اخیر در وضعیت پرداختیها ایجاد شده است؟
صندوق که هنوز این موضوع را حل نکرده و آنهایی که در توکیو به مدال رسیدند، هنوز هم حقوق نمیگیرند. در واقع هیچ اتفاق مثبتی ایجاد نشده است.
* حرف پایانی...
امیدوارم سال جدید از همه لحاظ برای مردم ایران و ورزش کشورمان خوب باشد. ما در سال المپیک و پارالمپیک هستیم و امیدوارم با حمایتهای خوبی که صورت میگیرد، بچهها بتوانند نتایج خوبی بگیرند و نتایج ادوار قبلی پارالمپیک تکرار شود. همچنین از کمیته پارالمپیک و فدراسیون جانبازان و معلولین بابت حمایت از کادر فنی تشکر میکنم. ما در سه چهار سال گذشته تجربه خوبی با این کادر و در کنار حسین توکلی و احمد ملاحسینی داشتیم. یک آرامش و روند مثبت وجود دارد که شاید در این نزدیک به 16، 17 سال حضور در عرصه ملی ندیدم. همیشه یکسری نوسانها بود که خیلی اذیت میشدیم، اما این ضعفها و مشکلات به حداقل رسیده که به لطف حمایتها است. کادر فنی هم بسیار حرفهای کار میکند و کار کردن با این تیم و کادر فنی لذتبخش بوده است.