جلیلی: باید تبعیضها را کنار بگذاریم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه بدون تعارف امشب، تاریخ 2 تیر ماه که از شبکه دو سیما پخش شد در پاسخ به پرسش اول مبنی بر اینکه چه شد وارد میدان انتخابات شدید؟ گفت: فکر میکنم این عرصه یک عرصه بدون تعارف است؛ یک عرصه جدی است. عرصهای است که با توجه به درکی که از شرایط کشور دارم، برای چهار سال آینده ایجاب میکند که کشور...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه بدون تعارف امشب، تاریخ 2 تیر ماه که از شبکه دو سیما پخش شد در پاسخ به پرسش اول مبنی بر اینکه چه شد وارد میدان انتخابات شدید؟ گفت: فکر میکنم این عرصه یک عرصه بدون تعارف است؛ یک عرصه جدی است. عرصهای است که با توجه به درکی که از شرایط کشور دارم، برای چهار سال آینده ایجاب میکند که کشور جهش داشته باشیم. لازمه آن شناخت مسائل، داشتن برنامه و اشراف به برنامه و هدف گذاری است. همچنین برخی از ویژگیهایی که بتواند آن هدف را محقق کند.
وی، در مورد انتقاد به عملکرد گذشته خود بیان کرد: شاید در برخی از موضوعات کمتر صریح حرف زدم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به این پرسش که اگر پیروز انتخابات شوید فکر میکنید در شش ماه نخست کارتان چه گروه یا گروههایی به عملکرد شما انتقاد میکنند؟ و بابت چه اقدامی؟ گفت: بحث من این است اگر میخواهیم یک موفقیت شکل بگیرد؛ شعار من که یک جهان فرصت، یک ایران جهش است و لازمه آن هر ایرانی یک نقش پرشکوه است این یعنی باید بعضی از انحصارات را بشکنیم و باید برخی از تبعیضها را کنار بگذاریم و باید از برخی از فضاهای سیاسی عبور کرد. در سال 1400 هم با شما صحبت کردم و فکر میکنم برخی از آسیبهای سیاسی کشور ما را گرفته است و بسیاری از توانمندیها به همین خاطر زمین گیر شده است یکی از آنها همین بحث تعارف است، کشور را با نمایش و تعارف نمیتوان اداره کرد.
جلیلی افزود: برخی از مناسبات غلط در برخی از روابط سیاسی و به تبع آن ساختار اجرایی در طول سالهای زیاد شکل گرفته است و اینها باید عوض شود و برای انجام همه این موارد ممکن است برخی که از این موارد نفعی میبرند چه بسا که مقاومت کنند و ناراحت شوند. اگر بخواهیم انحصار را در یک زمینه اقتصادی بشکنیم و یا برخی از مناسبات غلط سیاسی را کنار بزنیم و بر اساس شایستگیها افراد را به کار بگیریم، طبیعتاً عدهای خوششان نخواهد آمد.
وی در سخ به این پرسش که برای مردم این سوال وجود دارد که همه دولتها میخواهند به این سمت بروند اما اتفاق خاصی هم نمیافتد آیا به خاطر تعارف است یا چیز دیگریست؟ بیان کرد: من معتقدم یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد عزم رئیس جمهور است. باید بداند چه چیزی را میخواهد و چه هدف گذاری شده است و هدف چه چیزی است و بداند ممکن است کسانی چه رفتارهایی داشته باشند و حتی ممکن است چه سازوکارهایی مانع باشد، ممکن است گاهی این ساز و کارها اداری و اجرایی باشد و گاهی شاید یک فضای غلط فرهنگی سیاسی مانع باشد رئیس جمهور باید حواسش باشد که اینها غلبه نکند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با اینکه در دوراهی بین محبوبیت میان مردم و یا انجام مسئولیت خود قرار گرفته است یا خیر؟ بیان کرد: در عرصه کار سیاسی موضوع محبوبیت بسیار پیش میآید به خاطرم هست زمانی که برجام مطرح شد، نقدهای جدی را مطرح کردیم و شش جلسه در مجلس موارد پخش شد برخی از دوستان همان زمان به ما ایراد میگرفتند، همان دوستانی که بعداً مانند ما به برجام انتقاداتی داشتند میگفتن درست است که انتقاد وارد است اما فضای کشور به گونهای است که مردم برجام را دوست دارند و این مطالب را نگو، میگفتم وظیفه ما این است که صادقانه این موارد را به مردم بگوییم و یکی از روزنامهها هم تیتر کرد و کسانی میگفتند تحریمها با برجام لغو میشود و ما میگفتیم اینطور نمیشود و خیلی از اینها متاسفانه باقی خواهد ماند.
جلیلی افزود: برخی میگفتند 8 سال دیگر تعلیق میشود که آن 8 سال دیگر همان شش ماه پیش بود. که بلافاصله بعد از آن روزی که موعد 8 سال بود اطلاعیه دادند کشورهای اروپایی که این کار را هم نخواهیم کرد، من این را همان زمان بیان میکردم برخی میگفتند نه بیان نکنید مردم از برجام خوششان آمده اما من میگفتم فردا همین مردم از ما سوال میکنند که ما که میدانستید چرا نگفتید.
وی در مورد اینکه فکر میکنید مردم درباره شما چه فکری میکنند و چه ویژگی از شما در ذهن مردم برجسته است گفت: این چیزی است که شما باید در نظرسنجیهایی که وجود دارد، بررسی کنید. انشاالله آن چیزی که هستیم همان را مردم فکر کنند.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در مورد شبهاتی که نسبت به خودش وجود دارد گفت: این از همان شبهاتی است که نباید به آن دامن بزنیم یکی از آنها این است که اگر کسی میخواهد در این جایگاه قرار بگیرد اجرایی هست یا خیر؟ اما نکته مهمتر این است که باید بدانیم تعریف ما از مدیر اجرایی در راس قوه مجریه چیست؟ جایگاه ریاست جمهوری جایگاه تصمیمگیری های صحیح و به موقع است. و بداند چه فرایندی طی میشود آیا مردم نتیجه کار را میبینند؟ که من از صف و از طریق آزمون استخدامی وارد قوه مجریه شدم، میدانم یک تصمیمی که اتخاذ میشود چه مسیری را برای اجرا طی میکند.
جلیلی، در ادامه در رابطه با اینکه برخی میگویند ما یک جمع بستهای هستیم و اطرافیان ما یک جمع محدودی هستند، گفت: در 11 سالی که تحت عنوان دولت در سایه کار میکردیم در دفتر ما بر روی هزاران و شاید صدها جوان، مدیر، استاد دانشگاه و فضلای حوزه باز بود، جمعیتهای کارگری و کشاورزی میآمدند و میدیدند که ما در کارگروههای مختلف نوع جدیدی از سیاست ورزی و مباحثی که چگونه آن کار سیاسی واقعی را باید انجام داد، دنبال میکنیم. بیش از 140 سفر به اقصی نقاط کشور داشتم از بازدید از کارگاه و مزرعه، کارخانه، شرکت دانشبنیان و حضور درمجامع و شهر و روستاهای فراوان برای آشنایی از ظرفیت آنها که اتفاق افتاد و من اگر بسته بودم به عنوان مثال من به گعدههای سیاسی و کارهای محفلی و لابیها باور ندارم و شاید اینها را بعضاً مفید نمیدانم و کم مایه میدانم، اینها مواردی است که به عنوان بسته بودن تفکر من استنباط کنند.
وی، در همین رابطه افزود: به عنوان مثال یک فردی که مشهور هم هست زمانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بودم گفتند که فردی یک بحث بسیار مهمی راجع به یک موضوع امنیت ملی دارد و من پذیرفتم که او را ببینم و فکر میکردم آدم محترمی است و فکر میکردم فرد جاافتادهای بیاید یک بحثی را راجع به امنیت ملی مطرح کند که فوریت هم داشته باشد و دیدم یک جوان آمد و من در ابتدا جا خوردم و دیدم میگوید که شما امروز یک ملاقات با هیئت خارجی دارید توصیه ما را برای کار اقتصادی بکنید و من او را بیرون کردم. بله در این موارد من بسته هستم و شاید آن فرد و کسی که او را توصیه کرده بگوید این چه آدم بستهای است؟ اینکه من عرض کردم نباید اجازه دهیم در فرهنگ سیاسی چنین کارهایی شکل بگیرد این کارهایی که رسماً ضد ارزش است.
وی در مورد اینکه فکر میکند چه زمانی بازنشسته میشود و چه برنامهای برای اوقات فراغت دارید؟ بیان کرد: دولت سایه تشکیلات و یا یک دکان و دستگاه نیست بلکه یک گفتمان است یعنی اینکه هر فردی در حد توان و وسع خودش وظیفه دارد. هر کسی که علاقه به نظام، پیشرفت و مردم دارد وظیفه دارد در حد وسع خودش تحولات را سایه به سایه دنبال کند؛ اگر اقدامی خوب است، کمک کند که آن کار پیش برود و اگر کاری خطا است کمک کند که آن تصحیح بشود و اگر کاری ناقص است کمک بکند که کامل شود. لذا این هیچ وقت بازنشستگی ندارد و لازمه این گفتمان این نیست که مسئولیت داشته باشیم.
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: من در زمانهایی که در دولتها هم مسئولیت نداشتم این کار را دنبال کردم و به دولتها هم ارائه میدادیم و اگر قبول میکردند هم خوشحال میشدیم و بارها هم اعلام کردم که اگر در رأس دولت باشم از مردم خواهش میکنم این نگاه را به دولت داشته باشند.
جلیلی درباره اختیارات قانونی برای انجام وظیفه رئیس جمهور در ایران، تاکید کرد: من به لحاظ شناختی که دارم و همچنین به دلیل مطالعه در اسناد بالادستی کشور نظیر قانون اساسی در مورد اختیارات رئیس جمهور وجود دارد معتقدم رئیس جمهور هیچ مانعی و هیچ کمبودی اختیاری برای انجام وظایف قانونی ندارد و به اندازه کافی در ساختار جمهوری اسلامی برای رئیس جمهور اختیار قرار داده شده است تا آن وظایف قانونی که از آن میخواهند و بر آن اساس مردم به آن رای دادهاند را انجام دهد.
جلیلی در پاسخ به این پرسش که بدون تعارف با هواداران خود سخن بگویید، بیان کرد: فکر میکنم عرصه انتخابات باید عرصه خدمت باشد. لذا خواهش میکنم وقت خود را برای مسائل حاشیهای و یا ضعف تلف نکنند. از لحاظ اخلاقی و تقوا بارها گفتم کسی به خاطر ما آخرت خود را خراب نکند. این چند روز دنیا میگذرد، کسانی که که منتقد ما هستند بر اساس یک نگاه خیرخواهانه برای کشور انتقاد دارند و یا مخالفتی دارند سعی میکنند نکات آنها را گوش دهم ببینم نکات چیست توجه میکنم.
وی خطاب به مردم گفت: این را دوباره میگویم که در شرایط حساسی هستیم و الان در شرایط بزنگاه تاریخی هستیم خوشبختانه از جنبه فرصتها که اگر یک انتخاب درست داشته باشیم و با مدیریت صحیح این فرصتها میتوانیم کشور را جهش دهیم. مردم روی این تامل داشته باشند ببینند که کدامین مسیر میتواند کشور را جهش دهد که آثار آن میتواند برای همه مردم انشاالله فراگیر خواهد بود.