سه‌شنبه 6 آذر 1403

جلیلی: باید فرصت حضور زنان را در جامعه به رخ جهان بکشیم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
جلیلی: باید فرصت حضور زنان را در جامعه به رخ جهان بکشیم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دقایقی قبل دیدار خود با بانوان و دختران ایران در سالن حجاب را آغاز کرد. جلیلی در این دیدار گفت: وقتی صحبت از یک جهان فرصت می‌کنیم در نگاه اول برخی از فرصت‌های سخت افزاری مثل نفت و معدن و... را فهرست می‌کنیم. همه‌ی فرصت‌ها فقط فرصت سخت افزاری نیست. یکی از مهمترین فرصت‌هایی که می‌تواند جامعه ما...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دقایقی قبل دیدار خود با بانوان و دختران ایران در سالن حجاب را آغاز کرد.

جلیلی در این دیدار گفت: وقتی صحبت از یک جهان فرصت می‌کنیم در نگاه اول برخی از فرصت‌های سخت افزاری مثل نفت و معدن و... را فهرست می‌کنیم. همه‌ی فرصت‌ها فقط فرصت سخت افزاری نیست. یکی از مهمترین فرصت‌هایی که می‌تواند جامعه ما را جهش دهد فرصت زنان جامعه ماست. این صرفاً یک شعار انتخاباتی نیست بلکه یک برنامه مهمی است که دولت می‌خواهد در چهار سال آینده آن را عملیاتی کند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما یک تجربه تاریخی در 45 سال گذشته داریم. اگر توانستیم در عرصه‌هایی مقاومت کنیم و موفقیت به دست آوریم مرهون یک نگاه به جامعه زنان که نیمی از جمعیت کشور است که می‌تواند تأثیر زیادی در مسیر موفقیت و تعالی کشور داشته باشد.

وی افزود: دشمن امروز بیشتر از هر چیزی به مسئله زنان متمرکز می‌شود. چرا همین دشمن وقتی که ده‌ها هزار زن زیر حملات صهیونیستی قرار می‌گیرد، با قاتلان این زنان شهید عکس یادگاری می‌گیرند و حتی می‌گویند ما 14 هزار دلار به شما کمک می‌کنیم. این یک پرده نمایش است که همه جهانیان می‌بینند. شما می‌بینید بخاطر فوت یک خانم افرادی مثل بایدن اشک تمساح می‌ریزند. دلیلش چیست؟ این از موضوعاتی است که باید تحلیل شود. چرا شعارها در عرصه زنان را به دست می‌گیرند؟ وقتی که زنان این سرزمین در 7 تیر 1366 در سردشت عزیز ما مورد هجوم حمله شیمیایی قرار گرفتند، حتی یک بیانیه هم ندادند. اما در مسائلی مثل مهسا امینی اینقدر پای کار می آیند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آنها نگران این هستند که تمدن غرب پنج قرن شکل گرفته و هرچه گذشته این تمدن فربه‌تر شده است. اما امروز وقتی که مردم به این تمدن توجه می‌کنند می‌فهمند که در این تمدن در موضوعات مهم به چالش خورده است. یکی از آنها همان نگاه تبعیض‌آمیز و تحقیرآمیز به زن دارد. نتیجه این نگاه چیست؟ آماری که در جامعه آنها وجود دارد. چرا امروز آنها این می‌بینند ملتی مبتنی بر فرهنگی حرکتی را آغاز کرده که تمام ادعاهای آن‌ها را به چالش کشیده. امروز ملت ما در یک تجربه 45 ساله از ابتدای انقلاب اسلامی در سال 42 حرکتی را شروع کرده که نقش واقعی و کوثر زن را در دنیا نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در فضای مجازی جستجوی کوچکی کنید. از چه زمانی غربی‌ها به زنان حق رأی دادند؟ غربی‌ها امروز اندیشه‌ای در مقابل خود می‌بیند که 1400 سال پیش همان‌طور که به مردان می‌گفت بیعت کنید به زنان هم می‌گفت. این همان اندیشه دینی است. اگر می‌بینید آن‌ها روی نقطه زن متمرکز شده‌اند به دلیل آن است که این، نقطه قوت جمهوری اسلامی است. چرا در دفاع مقدس موفق شده‌ایم؟ به دلیل حضور قدرت بزرگ زنان در پشت جبهه.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: وقتی که از یک جهان فرصت حرف می‌زنیم یعنی باید فرصت حضور زنان را در جامعه به رخ جهان بکشیم. جامعه‌ای که زنان در آن موفق هستند جامعه‌ای است که بنیان آن موفق است و بنیان هر جامعه خانواده است. غرب از نقش زنان ما در جمهوری اسلامی نگران است. چه در زمان رضاخان چه در نهضت انقلاب اسلامی و چه در دفاع مقدس. آنها می‌بینند زنان در مراحل مختلف انقلاب اسلامی چه نقشی را ایفا کردند.

جلیلی گفت: وقتی که از جهان فرصت حرف می‌زنیم، لازمه‌اش این است که هر ایرانی یک نقش پرشکوه را ایفا کند. نیمی از جامعه ما زنان ما هستند. غرب می‌خواهد از زن یک عنصر تک بعدی در مسائل اقتصادی ایجاد کند. زنان می‌توانند در محیط خانواده و در قالب فرزند خانواده و همسر و مادر نقش ایفا کند. امروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی که دنیا با آن درگیر است ناشی از نبود نقش مادر است. همه‌ی اینها باعث حفظ بنیان‌های خانواده می‌شوند. همه‌ی اینها به معنای این است که وقتی شما این نقش‌ها را ایفا کردید، حضور فعال زن در اجتماع باعث تقویت این نقش مؤثر می‌شود. و حجاب اینجا مؤثر می‌شود.

وی ادامه دارد: لازمه حیات طیبه ایمان و عمل صالح است و زن و مرد هیچ فرقی با هم ندارند. زن و مرد وقتی که در کنار هم نقش خود را ایفا کنند باعث ایجاد حیاط طیبه می‌شوند. در قرآن آمده است که ای کسانی که ایمان آوردید اگر خدا بخواهد یک مثال بزند از یک فرد مؤمن، یک زن را مثال میزند. حضرت مریم را مثال میزند.

این کاندیدای ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اگر می‌گوئید جهان فرصت، لازمه‌اش این است که بدانیم عرصه چیست و برای اتفاقات تحلیل داشته باشیم. امروز تمدن غرب جوهره زن را از او گرفته است و ملت ما امروز خواهان آزادی زن است. امروزه جامعه و تمدن غرب به دلیل ضعف و افراطی که در نادیده گرفتن نقش زن داشته است، در عرصه نقش زن ضعیف شده است و نقطه مقابل آن حضور فعال زنان در جامعه ماست که تمام تلاش خود را در جهت تربیت نسل آینده می‌کنند. اگر زنی نقش پرشکوه خود را ایفا می‌کند، آیا دولت باید به آن زنان بی‌تفاوت باشد؟ نباید دولت قدردان این ایفای نقش باشد؟

وی در رابطه با نقش زنان در حل مسائل گفت: ما بررسی کردیم، بسیاری از هزینه‌ها در کشور تخصیص داده می‌شود و کنار گذاشته می‌شود که به فلان دستگاه بدهیم تا مشکلات اجتماعی را برطرف کند اما آن مشکلات حل نمی‌شود. در همین شرایط، زنان ما بدون هیچ بودجه‌ای این کارها را انجام می‌دهند و نسلی را بدون مشکل اجتماعی تقدیم جامعه می‌کند. بهتر نیست دولت این مشکلات را بدون واسطه با حضور زنان حل کند؟

جلیلی افزود: خانواده‌های سالم ما باید تفریحات سالم داشته باشند. اما این امکان در اختیارشان نیست. بخش‌های دولتی، امکانات فراوان دولتی سیاحتی - زیارتی دارند. امکانات فراوانی که عده‌ای خاص از آن استفاده می‌کنند. ما بررسی کردیم، عمده این امکانات در هشت ماه سال بلافاصله است. در حالی‌که با آن‌ها می‌توان میلیون‌ها نفر را جهت داد که از آن استفاده کنند. اگر بخواهیم تفریحی در قالب خانواده صورت بگیرد، می‌توان با امکانات صحیح و مدیریت صحیح به گونه‌ای انجام داد که خانواده شما اوقات فراغت مفرح به پشتوانه دولت داشته باشند.

امروز هم باید از فرصت‌های ایجابی‌مان استفاده کنیم و هم جلوی کسانی‌که نمی‌خواهند چنین عزت و شکوهی بروز پیدا کند را بگیریم. دولتی می‌تواند در اقتصاد موفق باشد که کل زنجیره را با هم ببیند و از هیچکدام غافل نشود. حجاب یک نقطه امتیاز است و با آن است که زن می‌تواند نقش خود را درست ایفا کند. اگر زنی خواست در اجتماع نقش ایفا کند نباید نقش مادرانه و همسرانه‌اش مانع از فعالیت اجتماعی او شود. اگر دولت برنامه جامعی داشته باشید، می‌فهمید که شما هستید که این زنجیره را تعریف می‌کنید.

او در انتها گفت: معتقدیم اگر می‌خواهیم یک ایران جهش داشته باشیم، باید یک جهان فرصت که بخش عمده‌ای از آن زنان و دختران ما هستند را فعال کنیم. معتقدیم با چنین نگاهی، با کمک همسران و بانوان ما در عناوین مختلف، می‌توانیم یک جامعه پرشکوه داشته باشیم. اگر صحبت از زن می‌کنیم، شامل همه زنان ایران من جمله زن روستایی، عشایر، پزشک، دانشگاهی و... همه‌ی آن‌ها باید ارج نهاده شوند و بتوانند نقش خود را ایفا کنند.