جمشیدی: کشتی فرنگی دوباره سخت شده است
عضو سابق تیم ملی کشتی فرنگی با تاکید براینکه همتیمی و رفیق قدیمیاش تجربه سرمربیگری تیم جوانان و تیم ملی مراکش را دارد، گفت که او برای هدایت تیم ملی ایران چیزی کم ندارد.
به گزارش "ورزش سه" و به نقل از تسنیم، بهروز جمشیدی که در جلسه روز 30 شهریور سازمان لیگ به عنوان مربی برتر لیگ دسته اول مورد تقدیر قرار گرفت، درخصوص عدم تیمداری باشگاه اطمینان سازه شهرکرد در لیگ برتر گفت: قرار بود در لیگ برتر شرکت کنیم اما همان روز قرعهکشی از شرکت در مسابقات انصراف دادیم. دلیلش این بود که اسپانسرمان آماده نشد که در این رقابتها از ما حمایت کند.
عضو خوزستانی سابق تیم ملی کشتی فرنگی ایران که اکنون در شهرکرد مربیگری میکند، اظهار داشت: اهل ایذه هستم اما برای مدت 12 سال است که به شهرکرد آمدهام چون کارم در اداره کل ورزش و جوانان استان است. اصالتم بختیاری است و وقتی دیدم کشتی اینجا نیاز به کمک داشت به اینجا آمده و کشتی و کار مربیگری را دنبال کردم. خیلی خوب هم پیش رفتیم و نفرات خوبی در ردههای سنی نونهالان و نوجوانان داشتیم و نتایج خوبی هم گرفتند.
جمشیدی که سابقه مدالهای نقره و برنز آسیا را دارد، در مورد اینکه چرا تاکنون حضوری در کادرفنی تیمهای ملی ردههای سنی مختلف نداشته، تأکید کرد: من هم در این زمینه به اندازه کافی فعالیت داشتم و تلاشم این بوده که ارتباطات خودم را داشته باشم اما مسئله حضور در تیمهای ملی، به عوامل زیادی ربط دارد. به هرشکل سرمربیان، سلیقه کاری خودشان را دارند و شیوه کار هر کسی متفاوت است. هر مربی هم به شیوهای داشتههایش را به شاگردانش انتقال میدهد. چیزی که مهمتر از همه است، داشتن ارتباط خیلی قوی با فدراسیون است. من در جلسه قرعهکشی لیگ با علیرضا دبیر صحبت کردم و گفتم دوست دارم فرصتی باشد که تجربیاتم را به کشتیگیران منتقل کنم. در هیچ زمینهای کم نگذاشتم اما به هرشکل تاکنون قسمت نشده که با تیمهای ملی همکاری کنم.
عضو تیم ملی کشتی فرنگی در المپیک 2004 آتن درپاسخ به این سؤال که به شاگردانش در مورد اینکه چه عواملی در دوره قهرمانی منجر به عدم نتیجه میشود، چه چیزهایی را آموزش میدهد؟، گفت: عوامل خیلی زیادی میتواند در این زمینه موثر باشد. ضمن اینکه همیشه داشتن لیاقت و شایستگی یک کار، منجر به نتیجه نمیشود و اتفاقاتی هم ممکن است رخ دهد که عدم نتیجهگیری اتفاق بیفتد. کشتیگیر باید خودش را باور داشته باشد و دوم اینکه تمام برنامههای زندگی شخصی و ورزشیاش را در راستای هدفی که دارد، قرار دهد. کسانی به هدفشان میرسند که علاوه بر استعداد، نظم و انضباط و از آن مهمتر، پشتکار را سرلوحه کار قرار دهند. گاهی شاید یکی شایستگی زیادی برای رسیدن به یک چیز را نداشته باشد اما پشتکار و تلاش زیاد باعث میشود که نتیجه بگیرد.
جمشیدی درباره جدایی محمد بنا از تیم ملی کشتی فرنگی خاطرنشان کرد: محمد بنا و فدراسیون کشتی واقعا تلاش کردند و نتیجه هم گرفتند ولی یک مقدار امسال بخت با بنا یار نبود، در سه وزن 67، 97 و 130 کیلوگرم واقعا یک یا دو طلا حقشان بود. آن موقع که ما کشتی میگرفتیم و در تیم ملی بودیم، کشتی فرنگی و مدال گرفتن در آن برای ما ایرانیها سخت بود چون نتیجه بیشتر در سرپا رقم میخورد و امتیاز گرفتن در سرپا برای ما سخت بود. بعد قوانین و مقررات عوض شد و کشتیگیران یک دقیقه و نیم مبارزه میکردند و وقتی به مرز خستگی میرسیدند، خاک تعیینکننده بود. حالا دوباره سرپا تعیین کننده شده که ما ایرانیها از قدیم در آن مشکلاتی داشتیم. من نمیگویم اگر من بودم این مسئله را برطرف میکردم یا محمد بنا نتوانست این کار را انجام دهد، اما مسئله مهم این است که از رده سنی نونهالان و نوجوانان باید روی این نقیصه کار کرد تا نتیجه گرفت. ما باید شیوه درست کشتی گرفتن را به بچهها یاد بدهیم.
مربی کشتی شهرکرد افزود: یک وزنهبردار برای دوضرب زدن چقدر باید تمرین کند که عضلاتش برای این حرکت شکل بگیرد و هردفعه هم وزنه بیشتری بزند؟ کشتی هم همینطور است. آموختن شیوه درست کشتی گرفتن زمان زیادی میخواهد و اینکه عضلاتت برای نحوه درست اجرای فنون ساخته شود. فاکتورهای زیادی است که در قوانین جدید ما ایرانیها باید روی آن تمرین کنیم.
جمشیدی که در چندین دوره مسابقات جهانی عضو تیم ملی فرنگی بود در خاتمه درخصوص سرمربیگری حسن رنگرز در تیم ملی فرنگی تصریح کرد: حسن همتیمی و دوست قدیمی من است که بسیار کشتیگیر خوبی هم بود. او سالها هم کار مربیگری را در ایران و مراکش انجام داد و تجربیات زیادی هم دارد. از هر نظر برای مربیگری تیم ملی چیزی کم ندارد و من مطمئن هستم موفقیتهای خیلی خوبی را به دست خواهد آورد.