جهاد دانشگاهی در حوزه محیط زیست مبتکرانه ورود کند
نماینده ولی فقیه در گیلان گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه محیط زیست مبتکرانه ورود کند و با ظرفیتهای علمی و فناوری خود به سمت مدیریت پسماند از مبدا برود تا دیگر نیازمند زبالهسوز و تصفیه شیرابه باشیم.
آیتالله رسول فلاحتی در دیدار با رئیس و معاونین و روسای مراکز علمی - کاربردی جهاد دانشگاهی استان گیلان، جهاد دانشگاهی را نهاد همگام با انقلاب دانست و اظهار کرد: مراکز دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری مولود جهاد دانشگاهی هستند.
وی با اشاره به آثار و دستاوردهای خوب جهاد دانشگاهی طی چهل سال گذشته، افزود: جهاد دانشگاهی در نزد اهالی علم و دانش شناخته شده است و باید توده مردم را با جهاد دانشگاهی و دستاوردهای علمی و فناورانه آن آشنا کنیم.
نماینده ولی فقیه در گیلان، جامعه موفق را جامعهای دانست که رابطه قوی و مستحکم با مراکز علمی دارد و تصریح کرد: در دنیا کشورهایی به پیشرفت و توسعه دست یافتهاند که برای علم احترام قائل هستند و رابطه خوبی با مراکز علمی و پژوهشی دارند.
فلاحتی، با بیان اینکه علم برای ملتها سلطنتآور است، گفت: سلطنت علمی با سلطه و قهر بر ملتها فرق دارد و لذا براساس آموزههای دینی، انسان همواره باید شاگردی علم و دانش را کند، اما به زیر سلطه رفتن درست نیست.
وی با اشاره به رشد علمی کشور بعد از انقلاب، خاطرنشان کرد: قبل از پیروزی انقلاب رتبه علمی ایران در دنیا 74 بود، اما بعد از انقلاب به رتبه هفدهم رسیدیم و در حال حاضر رتبه 15 را داریم. متاسفانه عدهای خودباختگی دارند و دم از پیشرفت دیگر کشورها میزنند.
امام جمه رشت، خودشیفتگی و خودباختگی را نادرست دانست و عنوان کرد: نباید یادمان برود که همیشه شاگرد علم و خدمتگزار عالم هستیم، اما باید خودکفایی و خوداتکایی داشته باشیم، زیرا بسیاری از کشورهای توسعهیافته در گام نخست به خودباوری و خودکفایی رسیدند.
آیتالله فلاحتی، با بیان اینکه جغرافیای ایران همه پتانسیلهای طبیعی را برای پیشرفت ما فراهم کرده است، متذکر شد: نهادهایی همچون جهاد دانشگاهی و مراکز دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری مایه تعالی علمی و فناوری کشور هستند و لذا باید سرمایههای فکری این مراکز را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در پرورش ایدهها و اندیشههای علمی جوانان، اضافه کرد: امروز جهاد دانشگاهی ماموریت دارد به سراغ صاحبنظران در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی برود، زیرا پسماند که برای کشورهای توسعهیافته طلای کثیف است، بلای جان ما شده و باید در این زمینه تبادل فکری داشته باشیم.
نماینده ولی فقیه در گیلان، تبادل علمی و فکری را عامل رشد کشورها دانست و بیان کرد: انسان باید علم دیگران را بر علم خودش اضافه کند.
امام جمعه رشت، با بیان اینکه استان گیلان در حوزه محیط زیست بسیار آسیبدیده است، گفت: شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان ما موجب شده سالانه 30 میلیون مسافر داشته باشیم و اگر هر کدام از این مسافران یک تکه پسماند پلاستیکی تولید کند، محیط زیست ما نابود خواهد شد.
وی از جهاد دانشگاهی خواست از ایدههای نو و فناورانه در حوزه محیط زیست استقبال کند و گفت: جهاد دانشگاهی با ظرفیتهای علمی و فناوری خود به سمت مدیریت پسماند از مبدا برود تا دیگر نیازمند زبالهسوز و تصفیه شیرابه نباشیم.
آیتالله فلاحتی، با بیان اینکه زندگی مدرنیته و تکنولوژیهای جدید محیط زیست و منابع طبیعی را تهدید میکند، یادآور شد: امروز با واردات بسیاری از بذرهای محصولات کشاورزی مواجه هستیم که اکثر این محصولات در استان و کشور ما تولید میشود لذا نهادهای علمی مانند جهاد دانشگاهی بر روی زندگی مردم کار کنند و به مافیای قدرت و سلطه و سرمایه اجازه فعالیت ندهند.
وی ویژگی جهاد دانشگاهی را ارتباط با نخبگان جامعه دانست و اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به علم و دانش و خدمت افراد نگاه کند و از رویکرد جناحی دور باشد.
امام جمعه رشت، خواستار مشارکت فرهنگی جهاد دانشگاهی در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شد و تاکید کرد: در حوزه عفاف و حجاب نیازمند طراحی و دوخت لباس در تراز زن ایرانی مسلمان هستیم و جهاد دانشگاهی میتواند در این بخش حضور فعال داشته باشد.
انتهای پیام