جهاد کشاورزی گیلان: برداشت زودهنگام کیوی به کیفیت آن لطمه میزند
آستارا - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برداشت زودهنگام کیوی، صدمات جبرانناپذیری به بازارهای هدف این محصول وارد و شهرت این میوه تولید داخل را خدشهدار میکند و بهرهبرداران از تعجیل در چیدن آن خودداری کنند.
گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی فرمانداری تالش حاکی است که مسعود الماسی امروز در جلسه بررسی مشکلات تولید و صادرات کیوی در فرمانداری تالش اظهار کرد: برداشت زودتر از موعد کیوی به نهال آن نیز صدماتی وارد می کند که در درازمدت تاثیرات آن قابل ملاحظه است و بهره برداران از این منظر دچار خسران و زیان می شوند.
وی ادامه داد: پس از بررسیهای تخصصی و فنی، 15 مهرماه جهت آغاز صادرات کیوی تعیین شده و دانشگاه استان نیز به عنوان مرجع علمی در فرآیند بررسی و تعیین زمان، کمک و راهنمایی کرده و در این تصمیم منافع تولیدکنندگان و صادرکنندگان لحاظ شده است.
فرماندار تالش نیز در این جلسه گفت: فرآیند تولید، بسیار دشوار و نیازمند حمایت ویژه است و سیاست دولت، حمایت از تولید و اشتغال پایدار به ویژه با موضوع کشاورزی و اشتغال پایدار روستایی است.
سید عیسی مهدوی افزود: محصول کیوی تابع بازار عرضه و تقاضاست و بهره برداران آن باید در مراحل تولید، برداشت، انبار و صادرات بر کیفیت محصول و سیاست گذاری مناسب در بسته بندی، کنترل حجم صادرات و بازارهای هدف، دقت و توجه ویژه داشته باشند.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: با توجه به مراجعات و مکاتبات متعدد مرتبط با مشکلات کیوی، لزوم تشکیل جلسه حاضر با هدف بررسی و ارائه راهکار حل مشکلات این محصول در تالش که قطب تولید کیوی است، محسوس بود.
حسن محمدیاری افزود: در فرآیند تولید تا فروش و صادرات کیوی بیشترین آسیب از محل واسطه گری و از جانب واسطه ها متوجه تولید کنندگان این محصول می شود و فایده تشکیل چنین جلساتی، تقابل نظرات و توافق جمعی است.
بر اساس این گزارش؛ در این جلسه مقرر شده است تا سردخانه داران تالش با هماهنگی جهاد کشاورزی این شهرستان در اسرع وقت به تهیه آنالیز قیمت پیشنهادی نگهداری محصول کیوی اقدام و طبق مفاد مصوبه مربوطه اقدام و رونوشتی از آنالیز را به فرمانداری ارسال کنند.
همچنین نمایندگان باغداران، سردخانه داران، صادرکنندگان و صاحب نظران صنعت کیوی نسبت به برگزاری جلسه مشترک با هدف بررسی مشکلات و موانع سر راه تولید تا فروش و صادرات کیوی تشکیل و برآیند جلسه را جهت اقدام بعدی به فرمانداری ارسال کنند.
علاوه بر آن با توجه به درخواست نمایندگان باغداران و صادرکنندگان کیوی مبنی بر تغییر تاریخ شروع صادرات این محصول از 15 مهر به ابتدای این ماه، در این خصوص با سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان گیلان مکاتبه کنند.
11 هزار و 500 نفر در گیلان در تولید کیوی فعالیت دارند و تالش با 2 هزار و 800 هکتار اراضی زیر کشت، بزرگترین تولیدکننده کیوی گیلان است و پس از آن شهرستان های رودسر و آستارا در رتبه های بعدی قرار دارند و در سال گذشته 97 کامیون بار کیوی شامل 2 هزار تن محصول، از مرز آستارا واقع در غرب استان صادر شده بود.
شهرستان تالش با 200 هزار نفر جمعیت و با بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در 110 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.
*س_برچسبها_س*