چهارشنبه 25 تیر 1404

جهش تولید نیروگاه‌ها برای تامین برق پیک تابستان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جهش تولید نیروگاه‌ها برای تامین برق پیک تابستان

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: میزان تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور از ابتدای سال تا نیمه تیرماه با افزایش 4.6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 110 میلیون مگاوات ساعت رسید.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: میزان تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور از ابتدای سال تا نیمه تیرماه با افزایش 4.6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 110 میلیون مگاوات ساعت رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از برق حرارتی، ناصر اسکندری در گفتگویی تلویزیونی با اشاره به اینکه تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت در مدار تولید هستند، افزود: به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار در پیک تابستان امسال بیش از 102 هزار مگاوات برنامه تعمیرات و بهینه‌سازی در نیروگاه‌های حرارتی کشور اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه در فصل تعمیرات جاری نیروگاه‌های حرارتی بالغ بر 730 مگاوات از محدودیت‌های تولید نیروگاه‌های بخاری نسبت به دوره اوج بار سال گذشته کاهش یافته است، ادامه داد: احداث برج خنک‌کن جدید و بازسازی بویلر نیروگاه بعثت، راه‌اندازی برج جدید خنک‌کن واحد چهار نیروگاه اصفهان، بازسازی کامل اگزوز واحد چهار گازی نیروگاه خلیج‌فارس، تعمیرات سنگین واحدهای نیروگاه شهید منتظرقائم پس از چندین سال و بازسازی برج خنک‌کن این مجموعه از جمله اقدامات صورت گرفته در مدت زمان تعمیرات اساسی نیروگاه‌های حرارتی بوده است.

اسکندری با اشاره به تعویض لوله‌های کندانسور واحد چهار نیروگاه رامین پس از 30 سال و رفع محدودیت 130 مگاواتی تولید برق این نیروگاه، گفت: افزایش 80 مگاواتی توان تولید نیروگاه نکا با اجرای پروژه‌های رفع محدودیت تولید و تعویض بخشی از لوله‌های بویلر و کندانسور و لایروبی آبگیر، ارتقای 100 مگاواتی توان تولید برق واحدهای نیروگاه بندرعباس با اجرای طرح‌های رفع محدودیت و بازسازی بویلر و توربین از دیگر اقدامات شاخص در مدت زمان اجرای این برنامه بوده است.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه نیروگاه‌های کشور با آمادگی بالای 98 درصد در مدار تولید هستند، بیان کرد: دستیابی به این رقم در حالی است که رقم آمادگی نیروگاه‌ها در سطح جهانی حدود 95 درصد است.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی جدی این شرکت برای افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور، گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم برای رشد راندمان نیروگاه‌ها، احداث بخش بخار واحدهای گازی و تبدیل آن‌ها به سیکل‌ترکیبی برای تولید برق بدون مصرف سوخت مازاد است.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به برنامه‌ریزی صورت گرفته برای احداث هفت هزار مگاوات واحد بخار سیکل‌ترکیبی، گفت: در حال حاضر 50 درصد تولید برق حرارتی بر عهده نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی است که همین مسئله باعث شده متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور به مرز 40 درصد برسد و طی دو تا سه سال آینده با احداث واحدهای سیکل‌ترکیبی جدید شاهد جهش راندمان نیروگاه‌های حرارتی خواهیم بود.

اسکندری با اشاره به اینکه حدود 12 هزار مگاوات اختلاف میان نیاز و مصرف برق وجود دارد، اضافه کرد: سرمایه‌گذاری فقط برای نقطه اوج مصرف منطقی نیست؛ بایستی به گونه‌ای در تأسیسات خود سرمایه‌گذاری کنیم که بتوانیم غالب نیاز خود را تأمین کنیم و نقطه اوج مصرف را با تکنیک‌های مدیریت مصرف جابجا، کاهش و منطقی کنیم.

وی با تاکید بر اینکه بایستی به بخش مصرف انرژی دقت بیشتری داشته باشیم، گفت: در این زمینه باید به این نکته توجه کنیم که مصرف انرژی را با چه منظور و مقصدی انجام می‌دهیم و نتیجه مصرف انرژی چیست. در دنیا برای یک دلار جی‌دی‌پی 1.3 کیلووات ساعت انرژی مصرف می‌شود که در ایران این رقم 2.2 کیلووات ساعت است.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی اضافه کرد: صنعت برق را در سطح تولید، انتقال و توزیع تعریف کرده‌ایم و بی‌توجهی به سطح چهارم، یعنی مصرف موجب شده تا موضوع حیاتی شدت انرژی مورد غفلت واقع شود.