جهش در سرمایه در گردش شرکتهای دانشبنیان با جایزه بزرگ "نکست"
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی گفت: شرکتهای دانشبنیان گاهی اوقات برنامهها و رویاهایی دارند، اما سرمایه در گردش کافی ندارند و اگر بخواهیم یک جهشی در آنها ایجاد شود، احتیاج به کمک و سرمایه مالی جدید دارند و مخاطبان جایزه نکست همین شرکتها هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری جایزه ملی فناوری نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) صبح امروز با حضور دکتر شقایق حقجوی جوانمردی رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی برگزار شد.
حقجوی جوانمردی در ابتدای این نشست خبری اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف معاونت علمی، دانشبنیان کردن صنایع بزرگ کشور است و اینکه اقتصاد کشور را دانشبنیان کرده و توسعه فناوری را مردمیسازی کند و باعث افزایش بهرهوری صنعت کشور شود.
وی ادامه داد: لازمه این کارها این است که سرمایه انسانی ارتقا پیدا کرده و شرکتهای دانشبنیان توانمند شوند و نظام تأمین مالی ارتقا پیدا کند و همچنین توان محصولات صادراتی کشور افزایش پیدا کند.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی با اشاره به فناوریهای نوظهور گفت: فناوریهای نوظهور یک موضوع بسیار جدی است، به عنوان مثال در حوزه هوش مصنوعی تحولهایی را ایجاد میکند که روشهای قبلی را ناکارآمد میکند.
وی با اشاره به جایزه ملی فناوری نکست تصریح کرد: نکست به معنای نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه است. ما در معاونت علمی 4 رویکرد را تعریف کردیم که شامل تمرکز، تمایز، تعالی و راهبری است.
حقجوی جوانمردی ادامه داد: تمرکز به این معناست که داشتههای خود را به صورت هدفمند تخصیص بدهیم و زمانی که میخواهیم سرمایه انسانی را ارتقا بدهیم، بر روی حوزههایی متمرکز شویم که ارزش افزوده ایجاد کند. تمایز نیز به این معنی است که ما در این اکوسیستم به امید تازه و رویاهای جدید محتاجیم و اینکه دستیابی به این رویاها دستیافتنی است.
رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی گفت: تعالی به این معناست که کارهای کمتر با کیفیت بیشتر و بالاتر، از مهمترین مأموریتهای معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری است. راهبری به این معناست که نقش ما شناسایی کنشگرهایی در بین مردم و بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان است.
وی گفت: یکی از گروههایی که کمتر به آن توجه شده، شرکتهای بالغ است. این شرکتها با استفاده از زیرساختها، کارهایی انجام دادهاند، بازار خودشان را میشناسند و بسیار باهوش هستند. گاهی اوقات برنامهها و رویاهایی دارند اما سرمایه در گردش کافی ندارند و اگر بخواهیم یک جهشی در آنها ایجاد شود، احتیاج به کمک و سرمایه مالی جدید دارند.
نگاهی بر تحول بزرگ اقتصاد دانشبنیان با آییننامه جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیانحقجوی جوانمردی تأکید کرد: مخاطبان جایزه نکست، همین شرکتها هستند و امیدواریم با کمک رسانه، یک حرکت امیدآفرین را با فناوریهای نوظهور رقم بزنیم.