حضرت زینب (س)؛ پرچمدار جهاد روایت کربلا
یک کارشناس مسائل دینی گفت: حضرت زینب (س) نشان داد که جنگ فقط جنگ فیزیکی نیست. اگر جبهه حق در یک عرصه دچار آسیب شد نباید ناامید شد بلکه باید راه دیگری از جهاد را به کار گرفت.
کریم مومنی، کارشناس مسائل دینی گفت: امام سجاد (ع) خطاب به حضرت زینب (س) فرموندند: انت عالمه غیر معلَمه وفهمه غیر مفهَمه؛ این جمله نشان دهنده این است که حضرت زینب (س) علومی دارد که خدا به قلب ایشان بدون واسطه فرستاده است، جایگاهی که ایشان نزد خدا دارد باعث شده علمی را بداند که کسی به او تعلیم نداده است.
وی استقامت را از سیره اهل بیت (ع) دانست و گفت: حضرت زینب (س) دست پرورده حضرت زهرا (س) هستند، اخلاقیات نیکی که در حضرت وجود دارد از مادرشان به ارث بردهاند چنین شخصیتی متأثر از باورها و علومی است که مادرشان فاطمه زهرا (س) دارند.
مومنی افزود: حضرت زینب (س) در تمام صحنهها با بصیرت عمل میکردند و بار سنگین مصیبتها ایشان را از پا در نیاورد و باعث نشد حضرت این جایگاه را از دست بدهد، همچنین عبادت خود را در اوج مصیبت فراموش نمیکردند، در وقت غم و خوشحالی وظایف الهی را انجام میدادند.
مومنی افزود: حضرت در دوران اسارت در مقابل حاکم ظالم زمانه سر خم نکردند، حضرت زینب (س) در اوج مصائب، رسیدگی به آب و غذای کودکان، مراقبت از باور و اعتقاداتشان، نقش و جایگاه تربیتی و حمایتی خود را حفظ کردند، خیلی از افراد مدعی هستند که میتوانند مدیر خوبی باشند، اما در شرایط بحرانی دست و پا گم میکنند.
کارشناس بنیاد بینالمللی امامت بیان کرد: عملی که حضرت زینب (س) بعد از شهادت امام حسین (ع) انجام داد، فراتر از شهادت بود؛ زیرا صبر در مصیبتها سختتر و زجرآورتر از کشته شدن است، وظیفه حضرت زینب (س) بعد از شهادت امام حسین (ع) تبلیغ و انتشار واقعه عاشورا بود، این رسالت بسیار سنگین بود به دلیل اینکه اگر وجود حضرت زینب (س) نبود حادثه کربلا به فراموشی سپرده میشد.
مومنی جهاد تبیین را بزرگترین وظیفه حضرت زینب (س) شمرد و عنوان کرد: در جنگ چند مقوله وجود که بسیار اهمیت دارد اولین مورد شهامت و شجاعت برای شهادت و دیگری روایت و جهاد تبیین است، گاهی دشمن در جنگ شکست میخورد، اما در روایت آن خود را پیروز نشان میدهد و اغلب در این روایتها جای ظالم و مظلوم عوض میشود؛ پس مهمترین وظیفه حضرت، روایت واقعه کربلا بود که بعدها هیچکس نتواند تغییر و تحریفش کند، به طوری که دشمنان نتوانند چهره حق و باطل را جا به جا کنند.
این استاد حوزه افزود: حضرت زینب (س) نشان داد که جنگ فقط جنگ فیزیکی نیست. اگر جبهه حق در یک عرصه دچار آسیب شد نباید ناامید شد بلکه باید راه دیگری از جهاد را به کار گرفت، بعد از عاشورا جنگ فیزیکی تمام شد، اما جنگ فرهنگی، رسانهای و تبلیغاتی ادامه داشت.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: اکنون بزرگترین جنگ، جنگ رسانه است. اگر بپرسند حضرت زینب (س) کیست میگوییم فرمانده جنگ رسانه سیدالشهدا بودند، بعد از جنگ عاشورا حضرت مأمور بود کار رسانه را دربرگیرد تا نگذارد حقیقت در کویر کربلا جا بماند.
منبع: ایسنا