حضور در انتخابات عمل به یک تکلیف دینی و شرعی /«انتخاب اصلح» توسط مردم مشکلات کشور را برطرف میکند
انتخابات تعیین سرنوشت و عمل کردن به تکالیف دینی بوده و بایستی در انتخابها از بیتفاوتی و بی مسئولیتی، نگاه قومی و قبیلهای و تبار گرایی و نگاه حداقلی پرهیز کنیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، انتخابات در ایران مظهر مردمسالاری دینی است که نقشی تعیینکننده در سرنوشت نظام و مردم داشته و از طرفی خنثیکننده نقشههای دشمنان و عاملی افزایشدهنده در برقراری امنیت ملی کشور است.
آرای مردم ازنظر کیفی و کمی اهمیت دارد، بهنوعی مشارکت حداکثری بهعنوان کمیت و در نظر گرفتن ویژگیهای کاندیداها بهعنوان کیفیت رأی مردم از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد.
ازاینرو مردم یک کشور ضمن حضور آگاهانه و مشارکت حداکثری در پای صندوقهای رأی، باید در مورد انتخاب خود که میتواند چهار الی هشت سال مدیریت یک کشور در تمام زمینهها را تحت تأثیر قرار دهد تفکر، تحقیق و پژوهش کرده و ویژگیهای نامزدهای اصلح را مدنظر داشته باشند.
در این راستا پایگاه خبری سفیرافلاک میزگردی با حضور حجتالاسلام حبیب حاتمی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه لرستان، حجتالاسلام قاسم متقی نیا، امامجمعه موقت خرمآباد و حجتالاسلام جواد صیادی نماینده ولیفقیه در سپاه خرمآباد انجام داده است که مشروح آن را در زیر می خوانید:
انتخابات یک مسئله مهم سرنوشتساز است
حجتالاسلام حبیب حاتمی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه انتخابات و انتخاب اصلح یکی از مسائلی است که در جمهوری اسلامی به آن تکیه میشود، اظهار داشت: تمامیت ارضی، سنگینی کفه عدالت در تقسیم امکانات عمومی کشور و مهمتر از همه، ارتقا بینش سیاسی آحاد ملت همه از برکات انقلاب اسلامی است.
وی افزود: نیروی انسانی مستعد و کارآمد یکی از ظرفیتهای مهم برای کشور در گام دوم انقلاب است هماکنون ایران یک کشور جوان و 36 میلیون نفر در میانه 15 تا 40 سالگی با رتبه دوم جهان در دانشآموختگان علوم مهندسی است.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه لرستان، عنوان کرد: حدود 14 میلیون نفر از جمعیت جوان ما دارای تحصیلات عالی، محقق و مشغول به کار با آفرینشهای علمی، فرهنگی و صنعتی هستند، وجود انبوه جوانان باروحیه انقلابی و آماده تلاش و جهاد از مهمترین ظرفیتهای این کشور است.
وی با اشاره به فرصتهای مادی کشور، تصریح کرد: کشور ما یک درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد اما هفت درصد ذخایر معدنی جهان را در اختیار دارد و همه اینها اقتضا میکند نسبت به حضور در انتخابات برای انتخاب یک شخصی بهعنوان رئیسجمهور که بتواند در سرنوشت تکتک ما و جامعه و کشور ما و حتی در کمک به مستضعفان عالم که چشم امید آنها به ایران است بهعنوان یک رئیسجمهور قوی حضور پیدا کند.
حاتمی خاطرنشان کرد: بدون شک انتخابات یک مسئله مهم سرنوشتساز و حیاتی است و اینکه ضمن حضور پررنگ در انتخابات باید توجه کنیم به اینکه یک فردی انتخاب شود که صلاحیت ارتقای رشد اخلاقی، معنوی، مادی، فرهنگی و اقتصادی و همهجانبه کشور ایران و استانهای مختلف را مدنظر داشته باشد.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه لرستان با اشاره به وضعیت و برخی مشکلات چندین ساله مردم استان لرستان بیان کرد: هیچ شکی نیست که باید در انتخاب اصلح نهایت دقت را داشته باشیم و با توجه به اینکه انتخاب رئیسجمهور و شوراهای شهر و روستا در یک روز اجرا میشود نباید از نقش شوراهای شهر و روستا برای آبادانی هر منطقه و هر بخش و ده کوچک غافل شویم.
وی یادآور شد: طبیعتا نقش انتخاب شورای شهر قوی که ظرفیتهای شهر را بشناسد و درعینحال کمبودها و نقصها را هم بداند، میتواند ما را به سمتوسوی انتخابی که با پرهیز از قومی و قبیلگی و حرکت به سمت تعهد و تخصص کاندیداها باشد سوق دهد.
حاتمی تأکید کرد: انتخاب قومی قبیلهای بر اساس معیار انتخاب فامیلی نمیتواند یک انتخاب درست باشد درحالیکه چهبسا متخصصین و متعهدین بهتر و بیشتری در بین کاندیداهای شورای شهر و روستا وجود داشته باشند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه لرستان با اشاره به ظرفیت و پتانسیل استان اذعان داشت: در روایتهای دینی داریم که اگر منطقهای آب، خاک و هوای مناسب داشته باشد همچنان در بین آنها فقیر باشد کسی را سرزنش نکنند مگر خودشان را، چراکه بالاخره این نشان از کوتاهی مردم آن منطقه است که باوجوداین ظرفیتها بازهم فقیر داشته باشند؛ بنابراین مسئولین و دستاندرکاران، برنامه ریزان، تصمیم گیران و تصمیم سازان هر استان بیشترین نقش را در آبادانی آن استان دارند و اینجا نقش شورای شهر و کسانی که نقش تعیینکنندهای در چیدمان و دکور شهر دارند نمیتواند نادیده گرفته شود.
وی گفت: بههرحال انتخاب شورای شهر برای داشتن شهری آباد و در شان شهروندان پاک لرستانی اقتضا میکند نسبت به انتخابات شورای شهر و روستا نهایت همت و دقت را داشته تا افرادی انتخاب شوند که جز بهترینها باشند.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه لرستان بیان کرد: انتخابها در مسیری نباشد که خدایی نکرده بعد از گذشت چهار سال مشکلات و چالهچولههای شهر باقیمانده باشد؛ امیدوارم با انتخاب صحیح مردم در انتخابات شورای شهر و روستاها، واژه فقر از پسوند و پیشوند لرستان حذف شود و دیگر شاهد رتبههای فقر و فلاکت در استان ولایی، بافرهنگ اصیل، کهن و ارزشمند مردم لرستان نباشیم.
انتخابات تعیین سرنوشت و عمل کردن به تکالیف دینی است
حجتالاسلام قاسم متقی نیا، امامجمعه موقت خرمآباد با اشاره به اینکه انسان نمیتواند نسبت به مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه خود بیتفاوت باشد اظهار داشت: انتخابات تعیین سرنوشت و عمل کردن به تکالیف دینی و مسئولیتهای اجتماعی است، اگر نسبت به حضور در انتخابات و انتخابات صحیح بیتفاوت باشیم، ماحصل انتخابات برای ما بیتفاوت نخواهد بود.
وی افزود: اگر خود نتیجه انتخابات را رقم نزنیم دیگران برای ما رقم میزنند اگر به دنبال انتخاب مطلوب و تعالی رو به رشد نباشیم نهتنها در وضعیت فعلی نمیمانیم بلکه سقوط و عقبگرد خواهیم داشت بنابراین برای زنده ماندن، حرکت، رشد، تعالی، بعد فردی، اجتماعی، خانوادگی شهری، استانی و کشوری نیازمند حضور آگاهانه و مسئولانه، تکلیف مدار و با بصیرت هستیم.
امامجمعه موقت خرمآباد با اشاره به اینکه اگر در انتخابات شرکت نکنیم نهتنها از حق خود استفاده نکردهایم بلکه به تکلیف هم عملنکردهایم، عنوان کرد: انتخابات یک حق و تکلیف است؛ ممکن است فردی با این دید که شرکت در انتخابات حق من است اما من نمیخواهم از این حق استفاده کنم وارد شود درحالیکه از این نکته غافل است که شرکت در انتخابات علاوه بر حق، یک تکلیف مهم است که باید به آن عمل کرد؛ اصل انجام تکلیف دینی، ملی و حق طبیعی که ازنظر دینی، مبانی عقلی، جامعهشناختی و روانشناختی به آن پرداختهشده است.
متقی نیا تصریح کرد: علاوه بر شرکت در انتخابات باید انتخاب ما یک حرکت رو به رشد، تعالیبخش و فزاینده در ابعاد رشد اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و رشد سیاسی ایجاد کند چراکه اگر انتخاب نکنیم یا بد انتخاب کنیم حداکثر دو گزینه است یا درجا زدن یا سقوط است و این را اداره کردن میگویند درحالیکه ما صرفا دنبال اداره کردن جامعه یا شهر نیستیم بلکه به دنبال رشد هستیم نهفقط اینکه شهر، استان یا کشور اداره شود بلکه باید مردم یک شهر و اجتماع رشد پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: حال این سؤال مطرح است که چگونه انتخاب کنیم؟! پاسخ کوتاه این سؤال انتخاب اصلح است، انتخاب اصلح به چه معناست؟ این سؤال را در سه گزاره میتوان پاسخ داد، گزاره اول؛ انتخاب اصلح یعنی افرادی که دارای پیشینه فردی، خانوادگی و شغلی پاکیزهای باشند یعنی مؤمن، پاک دست و پاکچشم و باتقوا باشند، نه محکومیتی درزمینه مسائل اخلاقی، مالی و غیره داشته باشد.
مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: برخی فکر میکنند اگر کسی محکومیتی درزمینه فساد مالی و اخلاقی نداشته باشد کافی است، درحالیکه کافی نیست، علاوه بر اینکه محکومیت گذشته وجود نداشته باشد نباید حتی شائبه این مسائل اخلاقی و مالی را داشته باشد.
وی یادآور شد: باید کسی انتخاب شود که با دانش فنی تمام زیرمجموعههای شهری آشنا باشد و در یک یا دو مورد دانش فنی و تخصصی شهری دارای سواد و آگاهی فنی باشد. شما نمیتوانید یک پزشک بسیار پاک، متدین و متعهد را برای شهرداری انتخاب کنید، چون دانش مرتبط را ندارد.
متقی نیا تأکید کرد: برای شورای شهر فردی متناسب با شهر و مدیریت شهری لازم است، برای مجلس نامزدی متناسب با امر قانونگذاری برای ریاست جمهوری کاندیدای متناسب با وظایف ذاتی ریاست جمهوری لازم است؛ در گزاره سوم کارآمدی مهم است، شخصی را که میخواهیم انتخاب کنیم باید کارآمد باشد.
وی با اشاره بهضرورت شناخت مدیر کارآمد اذعان داشت: مدیریت و کارنامه کاندیدا را برای کارآمدی در نظر داشته باشیم؛ چون کسی که خود را در معرض انتخاب قرار میدهد باید مورد هجمه سنگینترین افشاگریها قرار بگیرد، اینکه او خود را در معرض این خطر قرار داده است و باید پاسخگو باشد و هیچ نقطه تاریکی نباید در زندگی گذشته او باشد.
متقی نیا با اشاره به شفافیت در عملکرد مدیریت کاندیدا و نامزدهای انتخابات گفت: پاک بودن، تقوا، پاکیزگی مالی و اخلاقی، شاخص فنی، توانمندی و دانش مرتبط و کارآمدی و توان کاری است که باید نسبت به افراد جمع زد و معدلگیری کرد تا ضمن یک انتخاب اصلح، شهری ایده آل بنا شود.
وی اظهار داشت: در انتخابها باید از بیتفاوتی وبی مسئولیتی، نگاه قومی و قبیلهای و تبار گرایی و نگاه حداقلی پرهیز کنیم. نتیجه انتخابهای قومگرایی ناکارآمدیهایی است که جان مردم را به لب رسانده و انتخابهای قومگرایی ضمن عدم پاسخگویی، مفید و مؤثر نیستند.
فساد ستیز بودن در انتخاب اصلح مهم است
حجتالاسلام جواد صیادی نماینده ولیفقیه در سپاه خرمآباد با اشاره به اینکه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی مظهر اقتدار و بالندگی یک ملت است عنوان کرد: باید سکان اقتدار به فردی که خداباور و از ایمان بالایی برخوردار باشد سپرده شود به جهت اینکه افراد ضعیف نفس و ضعیف الایمان نمیتوانند خواستههای یک ملت را به منصه ظهور برسانند.
وی افزود: در این برهه از زمان که بیشتر قشر ضعیف جامعه درگیر مشکلات معیشتی هستند باید انتخاب اصلح را در نظر گرفت و مردم را بااهمیت انتخاب درست آگاه کرد.
نماینده ولیفقیه در سپاه خرمآباد بیان کرد: برخی انتخابهای نادرست، هشت سال است که روح و روان مردم را آزرده است، در انتخاب بین افرادی که بار دیگر وارد عرصه رقابت انتخابات 1400 شدهاند باید دقت کرد. حامیان افرادی که از زیر بار وظیفه اصلی خود که همان خدمت به مردم و رفع مشکلات بود شانه خالی کردند و آب خوردن را هم به برجام گره زدند و توانمندیها و ظرفیت داخل را ندیدند.
صیادی خاطرنشان کرد: فساد ستیز بودن در انتخاب اصلح مهم است، کسانی که نزدیکترین افرادشان آلوده به فساد و رانت بوده و چشم طمع به بیتالمال داشته و آن دارایی خود بهحساب میآورند نمیتواند داعیهی مبارزه با فساد را داشته باشند و خدمتگزار مردم باشند.
انتهای پیام /