حقوق بشر؛ ابزاری برای پیشبرد اهداف بزرگترین جنایتکار / نگاه تهاجمی آمریکا به کشوری که از آزادی و دموکراسی برخوردار است
هانیزاده گفت: نگاه غرب و آمریکا در موضوع حقوق بشر در مورد ایران، کاملا تهاجمی است، در حالی که در سطح منطقه، ایران بیشترین رعایت حقوق بشر را دارد و از آزادی و دموکراسی قابل قبولی برخوردار است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن هانیزاده کارشناس مسائل سیاسی در خصوص هفته افشای حقوق بشر آمریکایی در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: مسئله حقوق بشر دارای ابعاد گوناگون است و احترام به آزادی های فردی و اجتماعی، عدم طبقه بندی شهروندان، آزادی قومیت ها، احترام به زنان و رعایت حق کودکان، داشتن انتخابات آزاد و دموکراتیک و... بخشی از پروسه حقوق بشر است که فلاسفه جهان در صدها سال گذشته آن را مورد توجه قرار دادند.
وی تاکید کرد: حقوق بشر یک مسئله انسانی است و حتی مذهب هم نمی تواند در آن دخالت داشته باشد و به همین دلیل مسئله حقوق بشر قبل از اینکه به دین و مذهب ربطی داشته باشد، به انسانیت بستگی دارد.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: مسئله حقوق بشر یک مسئله پیچیده است و قدرتهای فرامنطقهای از این موضوع به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خودشان استفاده می کنند.
هانی زاده افزود: در طول چند دهه گذشته، آمریکا و کشورهای اروپایی، با بهره گیری از موضوع حقوق بشر؛ تقابل یک سویه ای با کشورهای مستقل دارند و آنها را مورد انتقاد شدید قرار می دهند.
وی بیان کرد: به نظر می رسد مسئله حقوق بشر در جایی که در خدمت منافع آمریکا است، به عنوان یک ابزار خوب و قابل دفاع تلقی می شود، در حالی که برخی از کشورهایی که با آمریکا مشکلات سیاسی و زاویه دارند، حتی اگر حقوق بشر را کاملا رعایت کنند؛ مورد انتقاد شدید آمریکا قرار می گیرند.
نگاه تهاجمی غرب و آمریکا در موضوع حقوق بشر نسبت به ایران
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به وجود نمونه های بسیاری از نقض حقوق بشر در سطح منطقه، اظهارکرد: به طور مثال در حالی که در بحرین؛ بیش از 10 سال است که مردم آن علیه حاکمیت دست به تظاهرات می زنند و کشتارها، زندان ها و سلب تابعیت ها همه در برابر چشم غربی ها و نهادهای حقوق بشری اتفاق می افتد، اما غرب، آمریکا و نهادهای مدعی حقوق بشر، هیچ گونه اقدامی برای منع کشتار مردم بحرین انجام نمی دهند. همین اتفاقات در سایر کشورهای عربی نیز اتفاق می افتد.
هانی زاده تاکید کرد: اما از طرف دیگر نگاه غرب و آمریکا در موضوع حقوق بشر در مورد ایران، کاملا تهاجمی است، در حالی که در سطح منطقه، ایران بیشترین رعایت حقوق بشر را دارد و از آزادی و دموکراسی قابل قبولی برخوردار است.
وی افزود: متاسفانه آمریکا بیشترین ناقض حقوق بشر در خود آمریکا و خارج از آن است، بطوری که طی سالهای گذشته سیاه پوستان آمریکا بیشترین آسیب ها را از سفیدپوستان دیده اند و تضاد بین سفید پوستان و سیاه پوستان و نقش حاشیه ای سیاه پوستان و رنگین پوستان در آمریکا نشان میدهد که آمریکا خیلی پایبند به حقوق بشر نیست.
آمریکا از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه جنایت های آمریکا در عراق، افغانستان و جنایت این کشور در کشورهای غرب آسیا و افریقا، نشان می دهد که این کشور اعتقادی به حقوق بشر ندارد، بیان کرد: حضور 20 ساله ناتو و آمریکا در افغانستان هم به تقابل جریان های طایفه ای و مذهبی این کشور منجر شده و ملت افغانستان به خاطر حضور نامشروع آمریکا تاوان سنگینی را پرداخت کرده است و به همین دلیل آمریکا در تشدید تقابل قومیتی و مذهبی در کشورهای غرب آسیا نقش داشته است. هانی زاده یادآور شد: از جمله مهم ترین جنایات آمریکا در گذشته، کودتا علیه دولت مردمی مصدق در سال 1953 و سرنگونی این دولت، نقش داشتن در کودتای نوژه در جنگ عراق علیه ایران، استفاده از اورانیوم ضعیف شده علیه مردم عراق، بمباران شهرهای هیروشیما و ناکازاکی ژاپن در جنگ جهانی دوم بوده است و حاکی از این است که آمریکا از حقوق بشر به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده می کند. وی اظهارکرد: با توجه به اینکه آمریکا و لابی صهیونیستی بیشترین رسانه ها را در اختیار دارند، مسئله حقوق بشر را با اهداف خودشان تطبیق می دهند، ولی جامعه جهانی در برابر جنایت های آمریکا عاجز است و نمی تواند اقدامی تنبیهی علیه آمریکا انجام دهد. اما باید کشورها و ملت های منطقه از طریق آگاهی بخشی برای مردم تبیین کنند که آمریکا بیشترین و بزرگترین جنایات ها را مرتکب شده است. انتهای پیام /