حقی که از مردم در مراجعههای پزشکی ضایع میشود / فرار مالیاتی پزشکانی که خود را دست فروش جا می زنند!
اگرچه پزشکان مدت زمان زیادی برای نصب کارتخوان در مطبهای خود داشتند، اما گروهی نه تنها تاکنون در برابر این کار مقاومت کردهاند بلکه آنهایی هم که کارتخوان نصب کردهاند برای آنکه شامل پرداخت مالیات نشوند با ترفندهای مختلفی به دنبال دور زدن قانون هستند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، باید بیمار باشی و پایت به بیمارستان و مراکز درمانی باز شود تا شلوغی بیمارستانها را باور کنی. حتی اگر از اولین ساعات روز به بیمارستان مراجعه کنی افراد زیادی را میبینی که بر روی صندلیهای بیمارستان یا حتی بیرون از بیمارستانها منتظر هستند تا شاید بتوانند نوبت ویزیت بگیرند.
امروزه یکی از عمده مشکلات در زمینه بهداشت و درمان، مدت زمان ویزیت است، زمان طی شده از لحظه ورود بیمار به اتاق معاینه تا لحظه ترک اتاق توسط بیمار، زمان ویزیت محسوب می شود و اختصاص زمان کافی برای ویزیت مطلوب و موثر بیمار توسط پزشک یکی از ضروریات است اما در واقعیت زمان اختصاص یافته، همواره بسیار کمتر از زمان استاندارد و لازم و تعریف شده در قانون و مصوبات است.
مطابق با مصوبه تعرفه خدمات پزشکی در کشور، زمان استاندارد ویزیت برای پزشکان عمومی 15 دقیقه، پزشکان متخصص 20 دقیقه، پزشکان فوق تخصص 25 دقیقه و روانپزشکان نیز 30 دقیقه تعیین شده است. باوجود ابلاغ این مصوبه به همه مراکز درمانی، اغلب پزشکان، زمانی کمتر از این مقدار را برای معاینه بیماران صرف میکنند.
فرشته کاظمی یکی از بیمارانی است که می گوید نزدیک به هشت ماه پیش به صورت تلفنی از یکی از مطبهای پزشکان معروف نوبت گرفتم.
وی گفت: بعد از هشت ماه انتظار برای مراجعه به پزشک معالج و نشستن در صف چند ساعتی و پرداخت فیش یا همان پول ویزیت گرانقیمت کمتر از پنج دقیقه ویزیت توسط دکتر انجام گرفت و این جای سوال است که آیا بیماری که هشت ماه در صف انتظار است و پولی را که به عنوان ویزیت پرداخت می کند باید در تایم زمانی پنج دقیقه ای ویزیت شود؟ آیا نباید مسئولین مربوطه که نرخ ویزیت را هر ساله گران و گرانتر می کنند نظارتی بر چگونگی آن در عمل نیز داشته باشند؟!
نگاه کالا محور پزشکان به بیمار
یکی از مهمترین مفاد تعهدات پزشکان در سوگندنامه این است که آنها قسم میخورند هنگام درمان بیماران به درآمد او توجه نکنند و در صورت مواجه شدن با بیمار نیازمند، بدون در نظر گرفتن منافع مادی خود، او را درمان کنند؛ اما نگاه مادی گرایانه تعداد معدودی از پزشکان این باور را در اذهان ایجاد کرده است پزشک معالج به بیمار نگاه کالا محور دارد و به بیمار به عنوان یک منبع درآمد نگاه میکند، به طوری که وقتی پای افزایش درآمد یا سلامت بیمار وسط باشد ترجیح میدهد درآمد را انتخاب کند.
و این روزها این امر تنها به پول ویزیت ختم نمی شود و بسیاری از بزشکان در این صددند که به شکل دیگر قانونی دیگر را نیز دور بزنند.
طی اظهار نظر مدیرکل دفتر تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی قرار بر این شد تمامی مشاغل پزشکی که از کار تخوان بانکی استفاده نکنند، مشمول جریمه شوند و همین امر دری را به روی دور زدن بسیاری از بزشکان برای تخلف و فرار از مالیات گشود از آنجا که بسیاری از پزشکان این روزها به نام دیگر اصناف دو دستگاه کارتخوان و بیشتر به نام دیگران در مطب خود قرار داده اند و با این روش عینا در حال دور زدن قانون فرار از مالیات شده اند.
حیدرزاده مسئول فروش یکی از شرکت های ارائه کارت خوان در شهر سنندج در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: این روزها و با شیوع بیماری کرونا و بازار داغ مطب رفتن ها و انجام تستهای تشخیصی باعث شده تا مردم تمایل زیادی به پرداخت پول نقد نداشته باشند و عموما برای پرداخت هزینههای خرید خود از کارتهای بانکی استفاده کنند و همین موضوع باعث شده تا بسیاری از پزشکان چه در آزمایشگاه ها و چه در مطب ها درخواست استفاده از کارت خوان را بدهند اما جالب اینجاست که بسیاری ازهمین دکترها با مراجعه به ما جدای از یک کارت خوان به نام خود چند کارت خوان دیگر را به نام سایر اصناف مانند بقالی ها، میوه فروشها و دست فروشها سفارش می دهند.
وی ادامه داد: گویا این عمل پزشکان برای فرار از مالیات و دور زدن قانون های تعریف شده برای صنف آنها است.
حال سوال اینجاست که چرا با وجود گذشت 2 سال از تصویب قانون با متخلفان صنف پزشکی برخوردی انجام نمیشود؟! چرا نهادهای نظارتی از جمله سازمان امور مالیاتی از اطلاعات بیمارستانها و بیمههای درمانی جهت اطلاع از فرار مالیاتی پزشکان استفاده نمیکنند؟!
انتهای پیام /