سه‌شنبه 4 دی 1403

حمایت از صنایع تبدیلی بهترین فرصت برای جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حمایت از صنایع تبدیلی بهترین فرصت برای جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی است

کشور ما ایران نیز به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی از برکات خاص طبیعی برخوردار است و این منابع طبیعی خدادادی، کشور را از نظر منابع طبیعی خاص کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، ثروت طبیعی ملی در هر کشور موهبتی الهی بوده که باعث درآمدزایی و ایجاد شغل برای ملت آن کشور است.

کشور ما ایران نیز به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی از برکات خاص طبیعی برخوردار است و این منابع طبیعی خدادادی، کشور را از نظر منابع طبیعی خاص کرده است.

معادن از جمله سرمایه های طبیعی هر کشور است که خوشبختانه فراوانی و پراکندگی خاصی را در کشور ما دارد، اما استخراج، بهره وری و فرآوری از سنگ های معدنی جدا از استخراج آن امری بسیار مهم و حیاتی است تا هم به اشتغال زایی کمک کند و هم از خام فروشی سنگ های معدنی جلوگیری شود.

در چند سال گذشته به دلیل وضع تحریم های ناعادلانه علیه کشور فروش مواد معدنی با مشکل روبه رو بوده و همین امر باعث ضربه زدن به اقتصاد کشور شده است. استان کردستان نیز با دارا بودن معادن زیاد یکی از استان های مطرح کشور در زمینه معادن به حساب می آید.

بدترین پدیده در زمینه معدن داری، خام فروشی است و این مساله ضربه زیادی را به منافع ملی و استانی وارد می کند و هیچ ارزش افزوده ای را برای استان به بار نخواهد آورد.

حمایت از صنایع تبدیلی بهترین فرصت برای جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی است

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان ایجاد و راه اندازی صنایع تبدیلی را بهترین فرصت و امکان در راستای جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی این استان عنوان کرد.

احمد خسروی با اشاره به ظرفیت ها و توانمندی های استان کردستان در بخش های مختلف، عنوان کرد: یکی از معضلات جدی در کردستان خام فروشی محصولات تولیدی این استان است که باعث خروج ارزش افزوده از کردستان می شود.

وی اظهار داشت: یکی از راه های جلوگیری از خام فروشی و افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی استان در بخش های کشاورزی و معدن، حرکت به سمت صنایع تبدیلی و فرآوری این تولیدات است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کردستان با اشاره به اینکه توسعه فرصت های مرزی هم وابسته به بخش صنعت است، افزود: استفاده از ظرفیت های این بخش یکی از اولویت های اصلی در استان کردستان به شمار می رود.

وی یکی از فعالیت های تاثیرگذار شرکت شهرک های صنعتی استان را تشکیل خوشه های صنعتی خواند و یادآور شد: با تشکیل خوشه فرش اقدامات موثری انجام شده به گونه ای که بعد از سال ها با بودجه اختصاص داده شده از محل این خوشه ثبت برندهای قالی نقشه بیجار، سنندج و سقز انجام شد.

با افتتاح طرح بزرگ زنجیره فولاد جشن پایان خام فروشی مواد معدنی در استان را می گیریم

ارسلان ازهاری رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز گفت: با توجه به پیشرفت سریع تکنولوژی دیگر تولید به سبک سنتی جواب نمی دهد و لذا باید به سمت تولید مدرن و بازارمحور حرکت کرد تا اینگونه واحدهای تولیدی بتوانند در صحنه رقابت بازار حرفی برای گفتن داشته باشند.

ازهاری با اشاره به اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان حامی تولیدکنندگان است، افزود: بروکراسی اداری مشکلی است که از گذشته های دور همچنان وجود داشته و اکنون هم باعث اختلال در بسیاری از فعالیت ها شده است و امید می رود حذف آن در دستور کار همه مدیران قرار گیرد.

وی بر صدور مجوزهای کسب و کار در حداقل زمان ممکن تاکید کرد و یادآور شد: در این برهه کنونی وقتی فردی وقت و سرمایه خود را به حوزه تولید اختصاص می دهد مورد توجه و حمایت قرار گیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یکی دیگر از مشکلات پیش روی حوزه تولید استان را خام فروشی خواند و ادامه داد: این معضل همچنان در استان ما وجود دارد و باید با همتی جمعی به آن پایان داد.

ازهاری اظهار داشت: چند مرحله از زنجیره فولاد در استان شکل گرفته و برای تکمیل آن مجوزها و مکانیابی های لازم انجام شده است و امید می رود طی چند سال آینده با افتتاح این طرح بزرگ جشن پایان خام فروشی مواد معدنی در استان را بگیریم.

وی بیشترین خواسته صاحبان واحدهای تولیدی را تسهیلات بانکی ارزان قیمت خواند و گفت: معتقدم اگر تولیدکننده ای به معنای واقع قصد کار و تولید داشته باشد باید به او وام با بهره بسیار کم و قرض الحسنه پرداخت کرد ولی متاسفانه قوانین بانکی این اجازه را نمی دهند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ادامه داد: طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها و مشکلات حوزه زیرساخت هم چون برق، آب و گاز از دیگر مسائلی بود که مدیران واحدهای تولیدی به آنها اشاره کردند.

ازهاری اظهار داشت: بیش از 900 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد که حدود نیمی از این واحدها کمتر از 50 درصد ظرفیت اسمی خود مشغول به فعالیت هستند.

لازم است مسئولان کردستان برای جلوگیری از خام فروشی تولیدات استان تمام توان و انرژی خود را بکار گرفته و با راه اندازی صنایع کوچک، متوسط و بزرگ در بخش های مختلف و اعطای امتیازات ویژه و تسهیلات بانکی به سرمایه داران در راستای تحقق این امر تلاش کنند.

انتهای پیام /

حمایت از صنایع تبدیلی بهترین فرصت برای جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی است 2
حمایت از صنایع تبدیلی بهترین فرصت برای جلوگیری از خام فروشی محصولات تولیدی است 3