یک‌شنبه 30 دی 1403

حمایت روزنامه جام‌جم از بازگشت چهره‌ها به سیما

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
حمایت روزنامه جام‌جم از بازگشت چهره‌ها به سیما

رضا رشیدپور در اینستاگرامش فقط به انتشار دو پست با تصویر کیان پیر فلک و مهسا امینی برای عرض تسلیت اکتفا کرده؛ امری که البته از سوی بعضی از مسئولان فعلی و سابق نظام نیز، انجام شده بود.

به گزارش مشرق، در حالیکه امروز رضا رشیدپور از حضور در سیما کناره‌گیری کرد و همچنان جمع محدودی مخالف حضور محمدرضا گلزار در سیما هستند، علی ترابی در جام‌جم نوشت: بازگشت چهره‌های مختلف هنری به تلویزیون بیش از آن‌که ماجرایی فرهنگی به حساب بیاید موضوعی سیاسی است، چراکه کمتر کسی درباره کیفیت اجرا یا سطح فرمی و هنری برنامه افرادی که نام‌شان مطرح است، صحبت می‌کند و همه درباره موضع‌گیری آنها در شرایط خاص سخن به میان می‌آورند. در این گزارش از منظر سیاسی، بازگشت چهره‌ها و به‌خصوص دو اسم محمدرضا گلزار و رضارشیدپور مورد بررسی قرار می‌گیرد.

از چهره‌های هنری صحبت‌های گوناگونی منتشر شد، از دعوت برای آشوب تا توهین مستقیم به مقامات مختلف کشور اما در این میان بودند چهره‌هایی که قدری جانب احتیاط را رعایت کردند و بی‌گدار به آب نزدند. محمدرضا گلزار، بازیگر سرشناس کشور یکی از این افراد بود که سال گذشته در هیچ محفل رسمی سخنی غیرهمسو به زبان نیاورد و البته در صفحه اینستاگرام خود هم هیچ واکنشی در قضایای سال گذشته نداشت. از سوی دیگر رضا رشیدپور اما ضمن بیان انتقاداتی که از نظرش وجود داشته فقط به انتشار دو پست با تصویر کیان پیر فلک و مهسا امینی برای عرض تسلیت اکتفا کرد؛ امری که البته از سوی بعضی از مسئولان فعلی و سابق نظام نیز، انجام شده بود. نخستین سخنان رهبر معظم انقلاب درباره اغتشاشات سال1401 در یک تریبون رسمی در 11مهر ماه سال گذشته و در مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح بیان شد. ایشان در این دیدار به وجوه مختلف این اتفاقات و دست‌های بیگانه در آن اشاره کرده و درباره چهره‌های هنری فرمودند: «برخی چهره‌های ورزشی و هنری هم موضع‌گیری‌هایی کردند؛ به نظر بنده هیچ اهمیت ندارد؛ روی این نباید حساسیت به خرج داد. جامعه ورزشی ما جامعه سالمی است، جامعه هنری ما هم جامعه سالمی است.»

البته در همان دیدار و سخنرانی‌های بعدی معظم‌له بر لزوم برخورد با افرادی که با عناد قصد براندازی داشتند، اشاره فرمودند اما به نظر اصل ماجرا تفاوت قائل شدن ایشان برای نگاه به اعمال افراد مختلف است که چقدر متاثر فضای آن روزها بوده و چقدر با نیت قبلی و به قصد براندازی صورت گرفته است. مسلما در صداوسیما جایی برای امثال ترانه علیدوستی یا مهناز افشار که علنا و به نیت براندازی، زیست مجازی خود را پی می‌گیرند، وجود ندارد و سلبریتی قانون گریز باید بداند در جام‌جم به روی او بسته است.

اما از سوی دیگر این‌که تمام چهره‌های مشهور را با یک چوب برانیم هم امری دور از صواب است، کما این‌که محسن برمهانی، معاون سیما نیز به آن اشاره کرده بود. نباید فراموش کرد که صداوسیما از دیرباز رسانه‌ملی نامیده می‌شده و باید اسم و مسمی با هم همسو باشند و همخوان.

باید بهترین تصمیم را گرفت تا با حضور چهره‌های هنری که سابقه کمترین همراهی با دشمن را در بزنگاهی همچون فتنه 1401 دارند، هم مخاطبان تلویزیون افزایش پیدا کند و به همان نسبت، مراجعه به رسانه دشمن نیز کاهش یابد.