سه‌شنبه 16 تیر 1405

خبری مهم درباره یارانه شهریور | کدام گروه از ثروتمندان یارانه می‌گیرند؟

وب‌گاه 55 آنلاین مشاهده در مرجع
خبری مهم درباره یارانه شهریور | کدام گروه از ثروتمندان یارانه می‌گیرند؟

بر اساس اخرین اخبار، شهریور ماه امسال نیز پرداخت یارانه به صورت نقدی است و به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

بر اساس اخرین اخبار، شهریور ماه امسال نیز پرداخت یارانه به صورت یارانه نقدی است و به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ما گزارشی در حال حاضر نداریم که بخواهند یارانه‌های آنها را به جهت اینکه در دهک 10 قرار گرفته‌اند، قطع کرده باشند.

علی‌محمد قادری رئیس سازمان بهزیستی کشور در خصوص وضعیت اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان، بیان کرد: این قانون سه سال پیش مصوب شد و قانون جامعی است که دستگاه‌های متنوعی را مکلف کرده که به این 34 ماده و 29 تبصره توجه و از تمام ظرفیت‌های خود استفاده کنند و هر ساله باید گزارش خود از میزان اجرای قانون را به عنوان دستگاه ذی‌نفع، به دبیرخانه و دبیرخانه به صحن علنی مجلس ارائه کند.

وی درباره یارانه نقدی این ماه ادامه داد: باتوجه به اینکه دستگاه‌ها چندان در جریان مشکلات و محدودیت‌ها و شرح وظایف قانونی خود نیستند، این روشنگری و مطالبه‌گری حدود 10 ماه است که در دولت سیزدهم شروع شده و نامه‌ای به رئیس جمهوری نوشته شد و دستگاه‌ها مکلف شدند که تمام قد نسبت به اجرای مفاد قانون دقت کنند و گزارش آن را به بهزیستی ارائه دهند. برخی از دستگاه‌ها تلاش کردند و برخی هنوز به معنای واقعی کلمه جریان معلولیت و وظایف خود را درک نکرده‌اند

قادری در خصوص مناسب‌سازی معابر افزود: موضوع مناسب‌سازی امری بدیهی است. موضوعات مناسب‌سازی صرفا به عوامل عمرانی و اینکه در یک معبری شیب رعایت شود، نیست. باید بدانیم که پلتفرم‌هایی که معلولان، ناشنوایان و نابینایان می‌خواهند به آن سامانه دسترسی داشته باشند، مناسب‌سازی شود. این دبیرخانه در سازمان بهزیستی وجود دارد و کار و تلاش و پیگیری می‌کند. مسئولیت این کمیته با وزیر کشور است و این جلسه هر دو ماه یکبار در سازمان بهزیستی برگزار می‌شود. استاندارهای سراسر کشور نیز در حال پیگیری هستند و پایان سال آخرین وضعیت موضوع مناسب سازی را به مردم ارائه خواهیم داد.

رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه ما باید بستر جامعه را برای حضور موثر افراد آماده کنیم، اظهار کرد: هرچقدر این تسهیل‌گری خوب اتفاق بیفتد و سامانه‌ای در همه کلان شهرهای کشور باشد و ترمینال‌ها وسایط مناسب‌سازی شده را از وسایل عمومی شهری مثل اتوبوس‌ها و ون‌ها در اختیار معلولان (چه برای حمل و نقل برون شهری و چه درون شهری) باید قرار دهند؛ اما این توسط شهرداریهایی که متکفل امور حمل و نقل شهر خود هستند خوب مشاهده نمی‌شود.

معلولان دهک دهمی منعی برای دریافت «یارانه» ندارند

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه «گاهی گزارشاتی می‌رسد که برخی از افراد دارای معلولیت جزو دهک‌های بالا محاسبه شده‌اند برای آنها چه کاری می‌توان انجام داد؟» یادآور شد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسما اعلام کرد افرادی که معلول هستند ولو دهک 10 هم باشند هیچ منعی برای دریافت یارانه ندارند. یک فردی که یک یا چند معلول را در خانواده دارد و خود سرپرست آن خانواده است، مشمول دریافت مستمری سازمان بهزیستی و هم موضوع دریافت یارانه‌های دولتی است.

ما گزارشی در حال حاضر نداریم که بخواهند یارانه‌های آنها را به جهت این که در دهک 10 قرار گرفته اند قطع کرده باشند. سازمان بهزیستی به هر فردی که دارای معلول است و کارت معلولیت دریافت می‌کند متناسب با نوع و شدت معلولیت خدمات خود را ارائه خواهد داد.

یارانه شهریور 1401 به چه صورتی پرداخت می‌شود؟

در سال‌های گذشته مبلغ 45 هزار تومان به عنوان یارانه معیشتی و کمک هزینه‌ای به برخی از اقشار جامعه پرداخت می‌شد. مبلغی که کافی نبود و تنها بار بودجه‌ای به دنبال داشت.

به نقل از اقتصادآنلاین، با حذف ارز ترجیحی قرار به اصلاح این یارانه‌ها شد. بنابراین در یک شب رییس جمهوری در برنامه‌ای تلویزیونی از افزایش مبلغ یارانه نقدی به 300 و 400 هزار تومان خبر داد و قرار بر آن شد تا یارانه‌های قبلی حذف شوند.

طبق این طرح 3دهک اول که همان ضعیف‌ترین قشر جامعه هستند، نفری 400 هزار تومان و 6 دهک بعدی نفری 300 هزار تومان به عنوان یارانه دریافت می‌کنند.

همین‌طور طبق تصمیمات رییس جمهور دهک آخر که از ثروتمندان جامعه تشکیل می‌شود، مبلغ یارانه را دریافت نمی‌کنند.

در ادامه تصویب این طرح، دولت برنامه داشت پس از 2 ماه پرداخت یارانه به صورت نقدی را حذف کند و به جای آن کالا برگ به هر شهروند اهدا کند.

پس از گذشت چند ماه همچنان دولت موفق به انجام این طرح نشده است و شهریور ماه سال 1401 نیز پرداخت یارانه به صورت نقدی است و به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود.

در واقع این ماه هم یارانه نقدی داریم و حالا باید ببینیم که آیا بالاخره دولت می‌تواند یارانه کالایی جایگزین کند و یا یارانه نقدی ادامه خواهد داشت.