جمعه 5 تیر 1405

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

فرهنگی وب‌گاه خبر آنلاین

علی جهاندار، از شاگردان ارشد استاد محمدرضا شجریان در گفتگویی در خصوص ساختمان دل آواز (دفتر شجریان) گفت: درآن مکان اتفاق‌های بزرگی در موسیقی ما رقم خورده و تاریخچه‌ای ارزشمند دارد. به عنوان کسی که سال‌ها در کنارشان بوده‌ام، اگر اطلاع داشتم، حتماً دوست داشتم آن خانه را بخرم و به احترام استاد آن را به موزه تبدیل کنم.

نمایش «لطفا تحت هر شرایطی» به نویسندگی نرگس کیومرثی با دراماتورژی، تهیه کنندگی و کارگردانی حمیدرضا مرادی در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه می‌رود.

خانه عکاسان ایران فراخوان رویداد مستندنگاری «زندگی در جنگ» را با هدف بازنمایی ابعاد مختلف زندگی و مقاومت مردم ایران در جریان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان منتشر کرد.

بن افلک، کارگردان و بازیگر سرشناس هالیوود، با حضور غافلگیرکننده در مراسم فرش قرمز فیلم جدید جنیفر لوپز، «بوسه زن عنکبوتی» که روز دوشنبه 6 اکتبر 2025 در سالن دِ شد شهر نیویورک برگزار شد، نگاه‌ها را به خود جلب کرد؛ حضوری که بار دیگر شایعات درباره احتمال ازسرگیری رابطه این زوج سابق را داغ کرد.

محمدعلی ایزدی مدیر خبر رادیو و تلویزیونِ وقت، در مورد گزارش‌های تصویری که به عنوان منابع ساخت مستند درمورد جنگ نیز مورد استفاده قرار می‌گرفت، تاکید می‌کند که مطلقا هیچ‌گونه شانتاژی صورت نمی‌گرفت.

در دوره آقای احمدی‌نژاد، اسم معاونت اداری - مالی در دستگاه‌ها عوض شد و نام پرطمطراق «معاونت توسعه و مدیریت منابع» را بر آن گذاشتند. اما آیا رویکردها هم تغییر کرد؟

شب پنجم برگزاری بیست‌ودومین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی، با میزبانی از خردسالان سیاه‌باز و نقال و اجرای هیجان‌انگیز زوج لافندباز گیلانی میزبان تماشاگران بود.

جورج میلر، کارگردان سرشناس «مد مکس»، در آستانه برگزاری جشنواره فیلم هوش مصنوعی اومنی در استرالیا، با دفاع از نقش ای‌آی در آینده سینما گفت: «هوش مصنوعی اینجاست تا بماند و همه چیز را تغییر دهد.»

آمازون پرایم ویدئو اسلحه‌ها را از پوسترهای جیمز باند حذف کرد، سپس پس از واکنش منفی آنلاین آثار را بی‌سر و صدا برداشت.

بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی ارشاد در نشست تخصصی انجمن موسیقی تئاتر که عصر روز گذشته 16 مهرماه با محوریت «ارزیابی، تحلیل و چشم‌انداز» فعالیت‌های این مجموعه صنفی برگزار شد از حضور پررنگ موسیقی تئاتر و توجه ویژه به موسیقی کودک در چهل و یکمین جشنواره موسیقی فجر خبر داد.

طی حکمی از سوی سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهرام کلهرنیا برای دومین دوره متوالی دبیر جشنواره هنرهای تجسمی فجر شد.

لاسلو کراسناهورکایی، نویسنده برجسته مجارستانی، که برنده امسال جایزه نوبل ادبیات از تجربه‌های تلخ زندگی در روستاهای مجارستان، مواجهه با خشونت و سختی‌ها، و تأثیر سفرهایش به شرق آسیا بر رمان‌هایش گفت و تأکید کرد که ماهیت جهان و نظام‌های اجتماعی همچنان تغییری نکرده و فقدان «فرهنگ فقر» بزرگ‌ترین خلأ جامعه امروز است.

لاسلو کراسناهورکایی رمان‌نویس و فیلم‌نامه‌نویس اهل مجارستان و برنده جایزه نوبل ادبیات سال 2025 شد.

فیلم مستند «گدار؛ یگانه سینما» ساخته سیریل لئوتی در خانه هنرمندان ایران روی پرده می‌رود.

نمایش ونقد وبررسی فیلم «کودکی ناتمام» با حضورناصرصفاریان (کارگردان و تهیه کننده)، حسین شیخ الاسلامی (نویسنده، پژوهشگرومنتقدادبی)، علی اکبرزین العابدین (پژوهشگر) وسید احمد محیط طباطبایی (رئیس ایکوم و پژوهشگر میراث فرهنگی) روزگذشته چهارشنبه16مهر ماه درسالن فردوس موزه سینما برگزارشد.

ریدلی اسکات، کارگردان افسانه‌ای هالیوود و خالق آثار کلاسیکی مانند «بلید رانر» و «بیگانه»، در جدیدترین مصاحبه خود با صداقت و شوخ‌طبعی بی‌نظیرش، از گوشه‌های کمتر دیده‌شده زندگی و حرفه‌اش پرده برداشت.