سه‌شنبه 6 آبان 1404

خبر رسمی درباره برنج اعلام شد (5 آبان)

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
خبر رسمی درباره برنج اعلام شد (5 آبان)

لغو ممنوعیت ترخیص برنج در فصل برداشت در سال 1404 از سوی دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران به گمرک ج. ا. ایران ابلاغ شد.

معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی منضم به تصویر مصوبه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی به شماره 020/508610 مورخ 1404/07/23 در خصوص رفع ممنوعیت ترخیص برنج (ذیل ردیف تعرفه های،10062000،10063010 10063020 و 10064000) در فصل برداشت سال 1404 موضوع بند (8) مندرجات ذیل یادداشت فصل دهم از قسمت دوم کتاب مقررات صادرات و واردات) جهت استحضار و ابلاغ به گمرکات اجرایی ابلاغ شد.

شیوه توزیع برنج پاکستانی تغییر کرد 

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران به نظام توزیع و شیوه عرضه برنج پاکستانی در بازار اشاره کرد و گفت: نظام توزیع هم در بحث گرانی برنج پاکستانی بی‌تاثیر نیست. برنج پاکستانی از 15 شهریورماه در سامانه بازارگاه عرضه شد، اما به دلیل تخلف‌هایی که اتفاق افتاد، شیوه عرضه تغییر کرده و قرار است از طریق معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی عرضه شود.

کنگری در مورد قیمت برنج پاکستانی در بازار، گفت: قرار بود برنج پاکستانی هر کیلو 66300 تومان به دست مصرف‌کننده نهایی برسد، اما بنکدار هم الان به سختی هر کیلو برنج پاکستانی را 180 هزار تومان تهیه می‌کند و اگر این برنج با ارز آزاد هم واردات شود از این قیمت ارزان‌تر است.

نوسانات قیمتی در بازار برنج ایرانی

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران برای حل این چالش، گفت: پیشنهاد ما واردات با ارز آزاد، رفع ممنوعیت و محدودیت واردات و رفع انحصار واردات برنج است. اگر این اتفاق بیفتد، ما هیچ چالشی در این راستا نخواهیم داشت. کنگری در مورد قیمت برنج ایرانی نیز در بنکداری‌ها، گفت: انواع برنج ایرانی در بنکداری‌ها هر کیلو از 200 هزار تومان تا 325 هزار تومان (برنج هاشمی درجه یک) در حال عرضه است.

وی با بیان اینکه در بازار برنج کمبودی نداریم، افزود: بحث ارز و محدودیت و ممنوعیت‌های واردات موجب شده عرضه و تقاضا با هم همخوانی نداشته باشند و این ناترازی باعث نوسانات قیمتی شده است.

خبر رسمی درباره برنج اعلام شد (5 آبان) 2