خسارت 6 میلیارد دلاری قطع برق صنایع ایران در تابستان!
اقتصادنیوز: بسیاری از کارشناسان نگران کمبود گاز و استفاده از مازوت در روزهای سرد زمستان هستند و معتقدند قبل از آنکه زنگ خطر خاموشی ها به صدا درآید، باید چاره ای اندیشید و به فکر توسعه برق در روزهای سرد بود که بیش از این دامن صنعت را نگیرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیای اقتصاد «حمیدرضا صالحی» نایبرئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، در گفت وگویی به این موضوع پرداخته است.
بخشهایی از اظهارات او را می خوانید:
*باوجود مدیریتی که در زمینه برق صورت میگیرد، همچنان هر ساله شاهد خاموشی ها در نیروگاه ها و صنایع هستیم. با این نوع مدیریتی که در صنایع انجام میگیرد، شاهد ضربه سنگینی به تولید، اشتغال و صادرات و تعهدات صادرکنندگان و در نهایت جی دی پی کشور هستیم.
*به دلیل ناترازی در تولید و مصرف برق که ناشی از سرمایهگذاری نکردن در زمینه نیروگاه ها بوده، تابستان امسال 10 تا 12هزار مگاوات ناترازی برق داشته ایم و زمستان نیز شاهد خاموشی به دلیل مصرف بالای گاز و کمبود آن خواهیم بود که این موضوع ناشی از عدمسرمایهگذاری در میادین گازی است.
* با توجه به این موضوع که همان گونه که تامین برق منازل در اولویت است، در زمینه گاز نیز اولویت با تامین گاز منازل است. در واقع در زمستان با توجه به این موضوع که نیروگاه ها قادر به تامین گاز نیستند و مجبور به استفاده از مازوت می شوند در این فصل نیز به این دلیل با خاموشی روبه رو هستیم.
*بی تفاوتی مسوولان نسبت به این موضوع نگران کننده است، صنعتی که برق را تبدیل به یک محصول و در نهایت ثروت میکند در وهله نخست برای قطع شدن قرار میگیرد و این پرسش را مطرح میکند که چگونه برق صنایع را قطع میکنند و کشور را از توسعه می اندازند و جوابگو نیز نیستند و جالب آنجاست که این رویه برای سال آینده نیز تکرار میشود.
*هرچند خانوار در تامین برق در اولویت قرار گرفته، اما باید به این موضوع توجه کرد که همین خانوار جوانانی دارند که نیازمند اشتغال هستند، زمانی که برق را در اقتصاد قطع می کنیم، ضربه آن به شکل دیگری به خانوارها برمی گردد. مسوولان باید مسوولیت پیامدهای قطع شدن صنایع را بپذیرند و باید توضیح بدهند که برنامه آنها برای سال آینده چیست، آیا دوباره می خواهند میزان کار ادارات را کاهش دهند؟
* با خاموشی بخش صنعت در تابستان امسال حدود 5 تا 6 میلیارد دلار از جی دی پی کشور کم شد و این یک عدد محاسبه شده است. برای نمونه ظرفیت یک کارخانه فولاد 300هزار تنی به 75هزار تن رسیده است، یعنی ظرفیت آن در دو ماه تابستان 225هزار تن کاهش یافته بود که عدد کمی نیست. همچنین زنجیره پایین دستی همین صنایع که خوراک موردنیاز خود را از آنها تامین میکنند با تعطیلی روبه رو می شوند یا در زمینه بورس انرژی نیز این خاموشی ها تاثیرگذار است. * با شروع فصل زمستان باید منتظر مازوت سوزی باشیم. کمبود گاز باعث شده که مشکل خاموشی در نیروگاه ها داشته باشیم و این موضوع سبب میشود که به سمت مازوت سوزی برویم و در این راستا پای سازمان محیطزیست به میان می آید که از کار نیروگاه ها جلوگیری کند. با توجه به شرایط کنونی در زمستان نیز شاهد خاموشی خواهیم بود، چراکه علاوه بر مازوت سوزی با وارونگی هوا نیز مواجه هستیم و این موضوع سبب تولید سم میشود و باید این موضوع را در نظر گرفت که نیروگاه های ایران نسبت به نیروگاه های دنیا کربن بیشتری تولید میکنند. همچنین بخوانید