خطر فراموشی هویت ملی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عاشوری دبیر واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل یادداشتی با موضوع لزوم حفظ هویت ملی نوشت که متن آن به شرج ذیل است: آقای رئیسجمهور در حالی از برادری با آمریکا سخن میگویند که به نظر میرسد هم هویت ملی خود را از یاد بردهاند و هم هویت کشور مخاطب را به فراموشی سپردهاند. مانیفست فکری زندگی آمریکایی، که به وضوح در فرهنگ و سبک...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عاشوری دبیر واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل یادداشتی با موضوع لزوم حفظ هویت ملی نوشت که متن آن به شرج ذیل است:
آقای رئیسجمهور در حالی از برادری با آمریکا سخن میگویند که به نظر میرسد هم هویت ملی خود را از یاد بردهاند و هم هویت کشور مخاطب را به فراموشی سپردهاند. مانیفست فکری زندگی آمریکایی، که به وضوح در فرهنگ و سبک زندگی این کشور تجلی یافته و توسط هالیوود بهطور مستمر ترویج میشود، عمیقاً متأثر از ایدئولوژیای است که ابعاد گوناگون زندگی اجتماعی ما هیچ تناسبی با آن ندارد. تلاشهای بیوقفه هالیوود در تصویرسازی و تبلیغ این مفاهیم، شمار قابل توجهی از افراد در کشورهای مختلف را مجذوب و مسحور خودکرده است؛ و این دقیقاً همان نقطهای است که باید از آن فاصله بگیریم و در مسیر تبیین اصول انسانی و اسلامی که ترسیمگر خط مشیهای واقعی ماست، گام برداریم. ابعاد مختلف زندگی اجتماعی ما هیچ گونه انطباقی با مفاهیم فرهنگ و سبک زندگی آمریکایی ندارند؛ که یکی از مهمترین مصادیق آن، عرصه زنان و خانواده میباشد. روزنامه «یو اسای تودی» (USA Today) گزارش میکند: هر 98 ثانیه یک زن در آمریکا مورد تعرض جنسی قرار میگیرد.» این موضوع بهخوبی نمایانگر نهایت ایده آمریکایی در حوزه مسائل زنان است. خروجی فلسفه انسان آمریکایی و آرمان آزادیخواهی، در واقع همین تیترهایی است که روزنامههای آمریکایی به آن پرداختهاند. الگوی سوم زن مسلمان ایرانی، بهوضوح مؤثرترین وجهی است که در برابر نظریه انسان آمریکایی قرار میگیرد و حرف برای گفتن دارد. هویت زن ایرانی و مسلمان، نتیجه حفظ کرامت و احترام به زنان در ایران باستان، و نیز دفاع کامل آموزههای اسلامی از حقوق و نقش زنان در جامعه است. همچنین، نهی از خشونت در این دو حوزه بهخوبی ایده زن ایرانی اسلامی را ترسیم میکند؛ که البته شرح بسیار مفصلتری دارندکه قطعاً در این مقال نمیگنجد. در این نقطه است که هویت ایرانی نمیتواند با هویت و ایده امریکایی اعلام برادری کند. البته بدون تردید ما در بطن این گفتمان، آرمانهایی داریم که بر پایه اصول انسانی شکل گرفتهاند و هر انسانی میتواند با آنها قرابت ایجاد کند. همانطور که بسیاری از دانشجویان دانشگاههای برتر آمریکا که به حمایت از مردم غزه برخواستند و بسیاری از فرصتها و امکانات آموزشی خود را در بهترین دانشگاههای آمریکا از دست دادند، با ما برادر هستند. ما با این بخش از جامعهی آمریکا رابطهی برادری داریم، اما با ایده انسان آمریکایی، خیر!
* انتشار یادداشتها به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.