خواندن این کتاب به سیاستگذاران فناوری توصیه میشود
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، انتشارات الگونگار پیشرفت در آخرین کتاب خود با عنوان «خروج از خیابان سئول» داستان حمایتهای صورت گرفته از فناوری نانو و شرکتهای فعال در آن را روایت کرده و با بررسی تجربه نمایشگاه ساخت داخل و دو صنعت خودرو سازی و نفت، یک سیاست و نظریه حمایتی نیز توصیه کرده است که به عنوان یکی از مزایای این کتاب قابل بیان است.
نگارش شیوا و روان این کتاب که مخاطب را به درستی با وقایع و اتفاقات همراه میکند، توسط سیدمجتبی قافلهباشی، سعید حسین رفیعی و حامد حاجیپور در 140 صفحه انجام گرفته و روانه بازار نشر شده است.
قدمت صنعت خودروسازی در کشور به بیش از 50 سال رسیده است. در این سالها خودروسازی اما از قافله رقبا جا مانده و به جای صنعتی پیشرو و غرور آفرین، به نمادی برای ناکارآمدی و عدم توانمدی تبدیل شده است؛ به طوری که مقایسه شرکتهای خودروسازی مانند هیوندایی و کیا با شرکتهای داخلی، به ابزاری برای تخطئه تولید داخلی تبدیل شده است.
قدمت صنعت نفت در کشور بیش از صنعت خودروسازی است، اما این صنعت هم نتوانسته در بیش از 100 سالی که در ایجاد شده، به صنعتی پیشرو و غرورآفرین در کشور بدل شود. در این صنعت از بدو شکل گیری، شرکتهای غربی بر مسند مدیریت چاههای ایران نشستند و برای راضی کردن مردم، شرکت بی پی را به عنوان بنزین پارسی به خورد مردم دادند. از آن زمان تغییری در فرهنگ مدیران نفتی ایجاد نشد و همچنان چشم ها به سمت غرب و شرکت هایی مانند توتال، بی پی و شل باقی ماند و در نتیجه رشدی که انتطار میرفت در صنعت نفت ایجاد نشد.
دو صنعت خودروسازی و نفت به عنوان دو صنعت پرسابقه و ناموفق در کشور، مسیرهای متفاوتی را طی کرده اند اما نتیجه ای یکسان داشته اند. خودروسازی حمایت شده، اما حمایتهایی غلط که به پیشرفتش منجر نشده است. از آن طرف صنعت نفت حمایت نشده و فرصتی برای رشد در اختیارش قرار نگرفته است. حمایت غلط و عدم حمایت هر دو یک نتیجه در پی دارند و آن هم چیزی نیست جز عقب ماندگی و عدم پیشرفت.
در مقابل این دو صنعت، فناوری نانو قرار گرفته است که قدمتی کمتر از 20 سال در کشور دارد اما در طی این سال ها با حمایت های درستی که از آن شده، شاهد رشد و پیشرفت روزافزون صنعت نانو در کشور و تبدیل شدن آن به «نماد پیشرفت»، «ما میتوانیم» و «غرور ملی» هستیم.
در بخش ابتدایی کتاب تجربه نمایشگاه ساخت داخل در 5 فصل و در بخش دوم کتاب بررسی دو صنعت خودروسازی و نفت در 3 فصل روایت شده است.
خواندن این کتاب به علاقهمندان سیاستگذاری، مدیران و فناوران توصیه میشود.
بخشی از کتاب:
«برای ما خرید جنس خارجی همیشه با کلاس است. از بسته بندی شیک و طراحی چشم نوازش که بگذریم، احتمالا خوش دست تر و دقیقتر از مشابه وطنیش کار میکند. اگر یک «Made in Japan» یا «Germany» هم گوشه کنارش زده باشند، دلمان از دوامش قرص میشود. گاهی همین جور که پشت پنجره یک مغازه با کالاهای شیک خارجی میایستیم، بدمان نمیآید بهانهای برای خرید یکی دو قلم از آنها پیدا کنیم؛ خصوصا اگر قوارهی جیبمان باشد. اگر این خرید را از خیابان جردن و چهارراه استانبول و مجتمع پالادیوم هم انجام دهیم، شیرینیاش دو چندان میشود. حال فرض کنیم این کالای خارجی، کالای سرمایهای باشد؛ عقل حسابگر دکارتی گواهی میدهد که حتما باید تومان را دلار کرد و یک جنس مرغوب خرید. اگر این کالا ضبط و ربطی به گسترش علم و عالم داشته باشد، فورا باید سراغ چند برند اول دنیا رفت و شأن علم را حفظ کرد. حالا آمدیم و این دلار از جیب خزانه دولت بود؛ دیگر هیچ درنگی جایز نیست»
انتهای پیام /
کتاب فناوری نانو نفت روایت