خودشناسی شرط اصلی دستیابی به معرفت است
محمدشجاعی با بیان اینکه خودشناسی شرط اصلی سایر معرفتها است و معرفت میزان رشد انسان را نشان میدهد، گفت: در معرفت نفس، شخص باید به مرحله معرفت برسد؛ علم با عقل ادراک شده اما معرفت چنین نیست و با قلب مفهوم میشود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، استاد محمد شجاعی ظهر امروز در کارگاه زندگی عفیفانه که در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: شناخت هدف زندگی، نیازمند آگاهی از چگونگی آفرینش است.
وی افزود: انسان بدون معرفت، معرفت حقیقی نسبت به چیزی را به دست نمیآورد؛ بین معرفت و علم تفاوت وجود دارد و بیاثر بودن کار فرهنگی نیز به دلیل عدم تفکیک بین این دو مهم است. کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه خودشناسی شرط اصلی سایر معرفتها است و معرفت میزان رشد انسان را نشان میدهد، گفت: در معرفت نفس، شخص باید به مرحله معرفت برسد؛ علم با عقل ادراک شده اما معرفت چنین نیست و با قلب مفهوم میشود. شجاعی یادآور شد: معرفت نفس عامل سعادت دنیا و آخرت انسان است؛ استناد به آیه من عرفه نفسه فقد عرف ربهبیان میکند انسان نباید نسبت به خودش جاهل باشد و میزان شناخت و ایمانش در میزان محبوبیتش در جامعه اثرگذار خواهد بود. وی ادامه داد: شاخص مهربانی، عشق و آرامش برای سعادت دنیایی و آخرت انسان مد نظر بوده که اگر این سه شاخص رعایت شود مفید است. آرامش لازمه شکلگیری رشد انسان است این کارشناس یادآور شد: ارزش مهربانی با تامل در آیه بسماللهالرحمنالرحیمقابل درک است؛ مهربانی به این معنی است که فرد کینهای نباشد و الفت پذیر باشد، کسی که الفت نمیگیرد و اجازه ایجاد الفت نمیدهد هیچ خیری ندارد. شجاعی اذعان کرد: در حوزه آرامش، اگر فرد آرام نیست و زودرنج و عصبی بوده، نشان دهنده عدم شکل گرفتن رشد انسانیتش است. وی یادآور شد: نفس انسان پنج مرحله دارد؛ مرحله اول کمال جمادی بوده که ارزشها و شخصیتها از این نوع است. کارشناس مسائل دینی ابراز کرد: کمال دوم انسان شامل کمالات گیاهی بوده که نورانیتر و با ارزشتر از کمال نخست است و مولفههایی مانند رشد، تغدیه، زیبایی اندام و سایر موارد را شامل میشود. شجاعی ادامه داد: کمال سوم نفس انسان را میتوان کمالات حیوانی دانست که با حیوانات دارای نر و ماده مشترک است و از جمله موارد آن میتوان به زندگی اجتماعی، شغلها و مسئولیتهای اجتماعی اشاره کرد. وی تصریح کرد: دسته چهارم کمالات انسان مربوط به بخش علمی، عقلی و فرشتهای است. این کارشناس در پایان یادآور شد: باید روشهای تربیتی خود را اصلاح کنیم چون روشهای مناسبی در این بین استفاده نمیشود. انتهای پیام /