سه‌شنبه 17 شهریور 1405

دادگاه عالی پاکستان برای نواز شریف چه حکمی صادر کرد؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
دادگاه عالی پاکستان برای نواز شریف چه حکمی صادر کرد؟

اقتصادنیوز: دادگاه عالی پاکستان امروز دوشنبه با لغو ممنوعیت مادام العمر نامزدی انتخابات برای افراد دارای سابقه محکومیت کیفری، راه را برای آنکه نواز شریف بار دیگر نامزد نخست‌وزیری شود، هموار کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حزب نواز شریف معروف به حزب «مسلم لیگ نواز» در عرصه سیاست پاکستان به عنوان یکی از بخت‌های اول پیروزی در انتخابات سراسری هشتم فوریه همچنان که عمران خان، نخست وزیر اسبق در زندان بوده و نمی‌تواند برای نخست وزیری نامزد شود در نظر گرفته می‌شود.

به نوشته خبرگزاری رویترز، قاضی «فائز عیسی»، قاضی ارشد دادگاه عالی پاکستان و رئیس کمیته هفت نفره قضات این دادگاه اظهار کرد، ممنوعیت مادام العمر نامزد شدن افراد دارای محکومیت کیفری برای انتخابات «باعث محروم شدن شهروندان از حق بنیادینشان برای کاندیداتوری در انتخابات می‌شود.»

خبر مرتبط نواز شریف، وارد انتخابات پاکستان می شود

اقتصادنیوز: حزب مسلم لیگ پاکستان شاخه نواز امروز چهارشنبه با بیان اینکه نواز شریف کاندیدای مورد قبول حزب در انتخابات پارلمانی قریب‌الوقوع کشور است، اعلام کرد که نواز شریف می‌خواهد برای بار چهارم کاندیدای نخست وزیری شود.

در رای گیری در این کمیته برای لغو این ممنوعیتی که در سال 2018 با تصمیم همین دادگاه اعمال شد، شش رای موافق در برابر یک رای مخالف صادر شد.

نواز شریف 74 ساله، در سال 2017 پس از طرح ادعاهای مربوط به حساب‌های بانکی مخفی خود در پاناما با رای دادگاه قانون اساسی از نخست وزیری برکنار شد. سال گذشته میلادی دادگاه پاکستان دو حکم محکومیت او را لغو کرد.

حکم اخیر دادگاه عالی پاکستان نه در واکنش به دادخواست نواز شریف بلکه در واکنش به دادخواست تنظیم شده از سوی سیاستمداران دیگری صادر شده اما نهایتا باعث می‌شود نواز شریف صلاحیت نامزد شدن برای انتخابات را با توجه به اینکه بیش از پنج سال از سال 2017 گذشته، پیدا کند.

عمران خان 71 ساله که حزبش در جریان انتخابات سال 2018 پیروز شد، مشمول این حکم با توجه به اینکه تنها در آن از لفظ «لغو ممنوعیت مادام العمر» استفاده شده، نمی‌شود و تا سال 2028 صلاحیت نامزدی در انتخابات را نخواهد داشت.

مریم اورنگزیب، یک رهبر حزب مسلم لیگ نواز در پستی در واکنش به این حکم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «الحمدلله امروز فصل تاریک حکم ناعادلانه قضایی برای رد صلاحیت مادام العمر که نواز شریف را هدف انتقام جویی سیاسی قرار داده بود سرانجام پایان یافت.»

انتظار حسین پانجوتا، یکی از وکلای عمران خان لغو این ممنوعیت را به عنوان «مرگ قوانین و قانون اساسی» پاکستان توصیف کرد.

نواز شریف در سال 2017 از نخست وزیری پاکستان کنار گذاشته شده و سپس از بابت اتهامات فساد محکوم شد. او در سال 2019 به دلیل نیاز به درمان زندان را ترک کرده و عازم لندن شد و سپس تا اکتبر 2023 در آنجا در یک تبعید خودخواسته به سر برد.

نواز شریف در دوره‌های نخست وزیری قبلی خود از سیاست‌های متمرکز بر سر رشد اقتصادی سریع از جمله افتتاح پروژه چند میلیارد دلاری کریدور اقتصادی چین - پاکستان حمایت کرد.

مدتی بعد او سیاست برقراری روابط نزدیکتر با کشور رقیب پاکستان یعنی هند را در پیش گرفت که همین سیاست به عنوان دلیل نزاع‌های او با ارتش قدرتمند پاکستان که هند را تهدید می‌بیند، خوانده شد.

همچنین بخوانید
دادگاه عالی پاکستان برای نواز شریف چه حکمی صادر کرد؟ 2