داستان عشق جهانی "زوج معلول" و صعود به برج میلاد با یک دست + فیلم
مستندهایی که سوژه اصلی آنها معلولین هستند منتشر میشود. این مستندها داستان افرادی است که علیرغم محدودیت دست به کارهای بزرگ زدند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سوم دسامبر مصادف با 12 آذر از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولین نامگذاری شده است.
منشور سازمان ملل، روز معلولان را برخاسته از نیازهای افرادی میداند که بهرغم محدودیتهای حسی و حرکتی باید مانند دیگران از امکانات رفاهی و اجتماعی برخوردار شوند؛ طبق این منشور معلولین نیز صرف نظر از علت و کیفیت نقص و ناتوانیشان، دارای همان حقوق اساسی هستند که سایر هموطنان هم سنشان از آنها برخوردارند.
فیلم و عکس از خانه "میرزا کوچکخان جنگلی" و مسیری که در آخرین روز زندگیاش طی کرددر زیر، مستندهایی که سوژه اصلی آنها معلولین هستند معرفی میشود:
داستان عشقِ زوج ایرانی جهانی شد
مستند "چشمها و دستها" به کارگردانی پناه بر خدا رضایی تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی یکی از آثاری است که سوژه اصلی آن معلولین هستند.
این مستند، روایتی عاشقانه و زیبا از یک زوج میانسال است. مرد، نابینا و همسر وی، از دو دست معلول است. یکی چشم است برای دیگری و آن دیگری دست است برای او. آنها بر این باورند که هر دوی آنها یک نفر هستند!
محمد محمدی و مریم علیفام شخصیتهای اصلی این مستند اند که پناه بر خدا رضایی سراغشان رفته است.
مستند "چشمها و دستها"، در بخش «ویترین جهان» بیست و هفتمین جشنواره «هات داکس» نیز حضور داشت و توانست نشان افتخار (Honourable Mention) هیئتداوران این بخش را از آن خود کند.
در بخشی از بیانیه هیئتداوران این جشنواره درباره فیلم «چشمها و دستها» آمده است: «در این پرتره دلپذیر و زیبا، ظرافت زندگی یک زوج دوستداشتنی علیرغم داشتن معلولیت جسمی به تصویر کشیده شده است. آنها در این صحنه زندگی در کشور ایران متواضعانه زندگی میکنند...»
این مستند را از اینجا میتوانید ببینید.
چشمان این شهر بر معلولیت بسته است / معلولان توان سبقت از مشکلات را نداردصعود به برج میلاد با تنها یک دست
مستند «گامهای یک دست» به کارگردانی کیومرث صمدی طاری اثر دیگری است که روایتی متفاوت از معلولین را به نمایش گذاشته است.
این فیلم مستند درباره فرد معلولی است که بدون داشتن دو پا و یک دست، قصد دارد از پله های برج میلاد تهران صعود کند.
کیومرث صمدی طاری درباره چگونگی تولید این فیلم مستند میگوید: برای تصویربرداری یک فیلم مستند به کهریزک رفته بودم و به طور اتفاقی جوانی که با پشتکار و انگیزه زیاد در حال تلاش بود را دیدم. اراده این آدم بسیار عجیب بود، طوری که احساس کردم سالهاست درباره معلولین فیلم ساختم. همیشه قصد داشتم فیلمی بسازم که جنبه متفاوتی از معلولیت را منعکس سازد و درباره اراده، امید، تلاش و پشتکار باشد و خوشحالم که با «گام های یک دست» به این هدف رسیدم.
مستند 40 دقیقهای «گامهای یک دست» در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شده است که میتوانید آن را از اینجا ببینید.
دختر موفق بلوچ که با نابینایی به یاری معلولان رفته است
مجموعه مستند «همسایههای خوب» به کارگردانی مهدی بخشیمقدم در یکی از قسمتهای خود سراغ دختر موفق بلوچ رفته است که علیرغم نابینایی به یاری معلولان رفته است.
سیما رئیسی، یکی از دختران موفق بلوچ، با وجود بیماری چشمی و در نهایت از دست دادن بینایی، تا مقطع دکترای علوم سیاسی ادامه تحصیل داده و حالا یکی از زنان تأثیرگذار استان سیستان و بلوچستان محسوب میشود.
این بانوی موفق بلوچ در استانی که بیشترین آمار بیسوادی را دارد و درس خواندن زنان هم در آن با مشکلات زیادی همراه است، با احداث مؤسسه خیریه "آوای روشنایی چابهار" تاکنون توانسته بیش از هزار معلول و نابینا را در چابهار باسواد کند.
این مستند را از اینجا میتوانید مشاهده کنید.