چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403

دانشکده علوم و فناوری بین رشته ای در 20 دانشگاه ایجاد می شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دانشکده علوم و فناوری بین رشته ای در 20 دانشگاه ایجاد می شود

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: ایجاد دانشکده علوم و فناوری راهبردی بین رشته ای در 20 دانشگاه ایجاد می شود

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: ایجاد دانشکده علوم و فناوری راهبردی بین رشته ای در 20 دانشگاه ایجاد می شود

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم عموعابدینی صبح امروز در شصت و یکمین اجلاس معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور با اشاره به طرح تحول آموزش عالی گفت: طرح تحول آموزش عالی بر اساس بیانیه گام دوم تدوین شده است، هدف بیانیه گام دوم در نهایت تحول سازی است. مقام معظم رهبری قبل از بیانیه گام دوم، لوازم نقش آفرینی دانشگاه‌ها در شکل گیری تمدن نوین ایرانی اسلامی را مطرح کردند و بر اساس آن بر جلوگیری از کاهش سرعت علمی، اجرای نقشه جامع علمی و کیفیت در آموزش عالی تاکید کردند.

وی تاکید کرد: دانشگاه باید متحول، تراز انقلاب و مدل و فرهنگ و مدیریت آن ایرانی اسلامی شود.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به طرح‌های دانشگاه‌های غربی اشاره کرد و گفت: غرب از 40 سال قبل دانشگاه‌های خود را به سمت دانشگاه‌های برنامه محور و استادمحور تغییر داده و جریان آنها معلوم است‌. دانشگاه تمدن آفرین و حکمت بنیان، بحث شاگردمحوری و استادمحوری را دقیق پیگیری می‌کند و حکیم تربیت می‌کند.

وی برنامه‌های اجلاس دو روزه را آمایش آموزش عالی و برنامه محوری دانست و گفت: بعد از برنامه تحول آموزش عالی، در نامه‌ای خطاب به معاونان آموزشی 10 محور را به عنوان نقشه راه مطرح کردیم تا در برنامه‌های هیأت امنا ارائه و اگر مشکلی بود، حل شود.

وی گفت: رشته‌های موجود باید به سمت نیازمحوری برود. برای این امر مصوبه شورای گسترش را داریم به این شکل که 40 واحد درسی که 15 واحد آن کارورزی است، در اختیار دانشگاه خواهد بود تا با رایزنی با صنعت، واحدهایی را برای آن تدوین کند که نیاز صنعت را رفع می‌کنند. این فقط برای 40 واحد است که در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفته، ولی بقیه واحدهای درسی برای اینکه آموزش با مشکل روبرو نشود، هنوز مانند قبل خواهد بود. دانشجویی که در تهران مهندسی مکانیک می‌خواند با کسی که در بوشهر این رشته را می‌خواند، باید فرق داشته باشد.

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: ایجاد دانشکده علوم و فناوری، راهبردی بین رشته‌ای در 20 داشنگاه منتخب تصویب شد با این هدف که نیاز آینده ایران چیست و چه شغل‌هایی باید وجود آید. دانشگاه‌های دیگر هم باید بر اساس طرح تحول، دانشکده‌های نیازمحور را بر اساس نیاز صنعت ایجاد کنند.

وی ادامه داد: تمام مواردی که در اجلاس و نشست‌های تخصصی بحث می‌شود، مصوب شورای گسترش آموزش عالی و شورای عالی برنامه ریزی معاونت آموزشی است. هیچ شیوه نامه‌ای را بدون نظر شبکه متخصصان 1200 نفره تدوین و ابلاغ نمی‌کنیم.

عموعابدینی در مورد آمایش رشته‌شغل ها برای سال 1402 گفت: اکنون زمان زیادی تا نهایی شدن دفترچه‌های کنکور نیست و چاره‌ای نداشتیم تا سریع‌تر این رشته‌ها را بررسی کنیم؛ اما در سال‌های بعد باید استان‌ها نظر دهند و اگر شیوه نامه در اجلاس تأیید شود، بر اساس آن عمل می‌کنیم.

وی تاکید کرد: در مورد جذب و به کارگیری استعدادهای درخشان قوانین و مقررات مشخص است‌، به طور کلی هر سدی در جذب و نگهداشت نخبگان وجود دارد باید برطرف شود. نباید سخت گیری کنیم و باید فضا را برای کار نخبگان در کشور فراهم کنیم.