چهارشنبه 3 بهمن 1403

دانش آموزانی که با چرتکه کار می کنند خلاق تر هستند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دانش آموزانی که با چرتکه کار می کنند خلاق تر هستند

نعمت میرزایی مدیر برگزاری مسابقات کشوری محاسبات ذهنی با چرتکه در گفتگو با دانشجو درباره برگزاری مسابقات چرتکه گفت: دانش آموزانی که در مسابقات کشوری شرکت می‌کنند و مقام می آورند بعد از گذراندن مرحله مسابقه استانی به مسابقات کشوری راه پیدا می‌کنند یعنی که در استان‌ها اول مسابقات استانی برگزار می شود و نفرات برتر برای ورود به مسابقات کشوری آماده می‌شوند. وی افزود: دانش آموزان در کلاس های...

نعمت میرزایی مدیر برگزاری مسابقات کشوری محاسبات ذهنی با چرتکه در گفتگو با دانشجو درباره برگزاری مسابقات چرتکه گفت: دانش آموزانی که در مسابقات کشوری شرکت می‌کنند و مقام می آورند بعد از گذراندن مرحله مسابقه استانی به مسابقات کشوری راه پیدا می‌کنند یعنی که در استان‌ها اول مسابقات استانی برگزار می شود و نفرات برتر برای ورود به مسابقات کشوری آماده می‌شوند.

وی افزود: دانش آموزان در کلاس های محاسبات ذهنی با چرتکه دو نیمکره مغزشان را فعال می‌کنند و تمرینی است که همزمان می‌شنوند، می‌بینند و با دست ها چرتکه را می زنند و جواب را می نویسند. بچه‌ها زمانی که دارند تمرین شنیداری انجام می دهند معلم سر کلاس اعداد را می‌خواند و بچه‌ها روی چرتکه میزنند و جواب را می‌نویسند یعنی همزمان می‌شنوند، می‌بینند و می زنند. و همزمان سه حس مهارت شنیداری، مهارت دیداری و مهارت لامسه شان تقویت می شود که این تاثیر مستقیم روی درس های ریاضی، املاء و انشای دانش آموزان دارد و باعث می شود خلاق تر و باهوش‌تر نسبت به بچه هایی که کلاس چرتکه نمی روند شود.

مدیربرگزاری مسابقات کشوری محاسبات ذهنی با چرتکه گفت: بچه ها در کلاس های محاسبات ذهنی استعدادیابی می شوند و وقتی مسابقات برگزار می‌کنیم دانش آموزان ایران در سطح اول دنیا قرار دارند. دانش آموزان ایران به دلیل مهارت‌هایی که دارند و نخبه بودن حتی در بحث علمی می‌توانند جهان را متحول کنند اما باید فضا را برای دانش آموزان آماده کنیم که بتوانند در دنیا بدرخشند و مدارج علمی بالا را کسب کننند.

میرزایی درباره این که مسابقات ذهنی چه تاثیری در فرایند آموزش دانش آموزان دارد گفت: چرتکه تاثیر مستقیم روی درس‌هایی مانند ریاضی دارد چرا که یاد گرفتند که خوب گوش کنند بعد تمرکز و پردازش کنند اصطلاحا می گوییم مهارت حل مسئله پیدا می کنند یعنی اینکه می‌توانند مدیریت بحران کنند.

وی خطاب به پدر و مادرهایی که فکر می‌کنند که بچه های شان تمرکز بالایی ندارند گفت: اولیا اگر بچه هایی را که کلاس آموزش چرتکه رفتند را ببینند متوجه تفاوت آنها با دانش آموزانی که کلاس نرفتند می شوند. بچه‌هایی که با چرتکه کار می کنند باید با دوتا دست کار کنند، زمانی که چرتکه کار می کنند دو نیمکره مغز فعال می شود. سمت راست مغز کار محاسبات ریاضی را انجام می دهد و سمت چپ مغز کار تصویرسازی، یعنی تصویر چرتکه را در ذهنشان می‌سازند، این تصویرسازی مغزه نیمکره راست مغز را فعال می کند به همین دلیل دانش آموزان خلاق تر می شوند و درس آنها بهتر می شود.

مدیربرگزاری مسابقات کشوری محاسبات ذهنی با چرتکه افزود: در ژاپن از دبستان تا دبیرستان یک زنگ چرتکه دارند یعنی ژاپن متوجه شده که چرتکه برای فعال کردن دو نیمکره مغز بچه‌ها به درد می خورد. مسئولین آموزش و پرورش ما هم الان قبول کردند مجوز دادند اما در حال حاضر به عنوان یک فوق برنامه قبول کردند که کلاس‌های آموزشی در آموزشگاه‌ها و مدارس غیر دولتی تدریس می شود. امیدواریم که در مدارس دولتی به عنوان یک درس گنجانده شود. امیدواریم که بتوانیم مسئولان آموزش و پرورش را متقاعد کنیم که بتوانند این کار را انجام دهند.

وی ادامه داد: همه کارها یا کامپیوتری یا در گوشی های همراه شده است یعنی هر کاری می‌خواهید انجام دهید با گوشی است بنابراین باید به این سمت برویم که دانش آموزان استفاده بهینه و درست از گوشی داشته باشند که این نیاز به فرهنگ سازی دارد، باید آموزش داده شود دنیا به این سمت رفته است.

میرزایی گفت: در گذشته استفاده دانش آموزان از گوشی ممنوع بود اما در زمان کرونا مدرسه آمد در گوشی یعنی بچه‌ها باید از طریق گوشی تلفن همراه درس می خواندند، تلفن همراه جزو لاینفک از دانش‌آموزان شده است. همه جا گوشی دست آنها است، همه جای دنیا این اتفاق افتاده است. باید استفاده از گوشی و کامپیوتر را فرهنگ سازی کنیم که بچه ها چگونه استفاده کنند که به طور قطع به درد می خورد و در آینده همه کارها با یک گوشی تلفن همراه انجام می شود..