درآمد 619میلیارد دلاری بازار جهانی قنادی / جایگاه ایران در صنعت جهانی شیرینی و شکلات کجاست؟

در شرایطی که برآورد می شود در سال 2025 درآمد بازار جهانی قنادی به بیش از 619 میلیارد دلار برسد، ارزش صادرات سال 1402 صنعت شیرینی و شکلات ایران 350 میلیون دلار بوده است.
به گزارش خبرآنلاین، در حالی که عید نوروز همواره تداعی کننده تنقلاتی همچون آجیل، شکلات و شیرینی است بازار جهانی شیرینی و شکلات نیز روند پویا و رو به رشدی دارد و در این برخی شرکت های مطرح و نامی توانسته اند جای خود را در بازارهای جهانی باز کنند. به طوری که بزرگترین تولیدکنندگان شیرینی در جهان شرکت ها و برندهای معتبری هستند که در صنایع غذایی فعالیت میکنند و برخی از بزرگ ترین تولیدکنندگان شیرینی عبارتند از: «مارس» یک شرکت بزرگ آمریکایی که محصولات متنوعی از جمله شیرینی جات، شکلات و تنقلات تولید میکند. برندهای معروفی مانند مارس، اسنیکرز و توفی به این شرکت تعلق دارند.
بازار در خبری نوشت: همچنین شرکت «موندلز» یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مواد غذایی در جهان است و برندهایی مانند اورئو، کدباری و ریزرز را زیر مجموعه خود دارد. از سوی دیگر شرکت سوئیسی نستله یکی از بزرگترین شرکتهای غذایی در جهان است و محصولات متنوعی از جمله شکلات و شیرینی جات را تولید میکند. این شرکت ها غالبا به دلیل تنوع محصولات، فناوریهای پیشرفته و توزیع گسترده در بازار جهانی، در رده های بالای تولید کنندگان شیرینی قرار دارند.
ایران؛ یکی از تولیدکنندگان عمده شیرینی و شکلات در خاورمیانه
حال سوال این است که جایگاه ایران در بازار جهانی شیرینی و شکلات چگونه است؟ در واقع جایگاه ایران در بازار جهانی شیرینی به طور دقیق مشخص نیست و آمار دقیقی در این زمینه ارائه نمیشود. اما ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان عمده شیرینی و شکلات در خاورمیانه شناخته می شود. به عبارت دیگر ایران دارای سنتهای غنی در تولید شیرینی و دسرهاست و محصولاتی مانند سوهان، باقلوا و زولبیا را تولید میکند. و لذا در سال های اخیر تلاش کرده است تا صادرات شیرینی و شکلات خود را افزایش دهد. کشورهای هدف صادرات شامل کشورهای همسایه و برخی بازارهای اروپایی و آسیایی هستند.
به طوری که جمشید مغازه ای از فعالان این صنعت اعلام کرده بود که صادرات سال 1402 صنعت شیرینی و شکلات ایران 350 میلیون دلار بود که نسبت به سالهای گذشته تقریباً به یک سوم رسید. وی تاکید کرد: در بین سالهای 95 و 96 صادرات این صنعت حدود یک میلیارد دلار بود که بررسی بازار کشورهای منطقه نشان میداد ظرفیت صادرات تا 2 میلیارد دلار را داریم، به شرط اینکه بسترهای آن فراهم شود.
از سوی دیگر به گفته وی در حال حاضر ظرفیت تولید صنعت شیرینی و شکلات ایران سه میلیون و 400 هزار تن در سال است، اما بخش عمده این ظرفیت خالی است و فقط با 2 میلیون تن ظرفیت خود فعالیت میکند.
در سال 2025 درآمد بازار جهانی قنادی به بیش از 619 میلیارد دلار می رسد
نکته قابل تامل اینکه داده های آماری نشان می دهد: درآمد در بازار قنادی در سال 2025 به 619.25 میلیارد دلار می رسد. ضمن اینکه برآورد می شود این بازار از 2025 تا 2030 سالانه حدود 5.5 درصد رشد کند. همچنین برآورد شده است که در مقایسه جهانی، بیشترین درآمد حاصل از چین باشد به این معنا که برآورد می شود در آمد چین در سال 2025 از بازار قنادی 89 میلیارد دلار باشد.
با این وجود کارشناسان معتقدند بازار شیرینی در سرتاسر جهان به دلیل عواملی مانند ترجیحات مصرف کنندگان برای تنقلات سالم تر، افزایش تقاضا برای محصولات درجه یک و نوآوری در بسته بندی و مواد تشکیل دهنده به آرامی در حال رشد است. علیرغم رشد حداقلی، بازار تحت تأثیر تغییر روند مصرف کننده و رقابت بین بازارهای فرعی قرار گرفته است. در واقع در سال های اخیر، بازار شیرینی پزی بازار شیرینی و تنقلات در بازار غذا شاهد افزایش تقاضا برای گزینه های سالم تر و پایدارتر بوده است. این روند با تغییر ترجیحات مصرف کنندگان به سمت محصولات با برچسب تمیز و ارگانیک و همچنین افزایش تمرکز بر پایداری زیست محیطی هدایت می شود. این امر منجر به سرمایهگذاری شرکتها در تحقیق و توسعه برای توسعه محصولات جدید و فرمولبندی مجدد محصولات موجود برای پاسخگویی به این خواستهها شده است.
علاوه بر این، روند رو به رشد خرید آنلاین شیرینی جات و تنقلات وجود دارد، زیرا مصرفکنندگان بهطور فزایندهای به تجارت الکترونیک برای راحتی و دسترسی آسان به محصولات متنوعتر روی میآورند. انتظار میرود این روندها در سالهای آینده به شکلدهی به بازار شیرینی و تنقلات ادامه دهند و ذینفعان صنعت را ملزم به انطباق و نوآوری برای ماندن در رقابت کنند.
آلمان، بلژیک و هلند؛ برترین صادرکنندگان شکلات در جهان
بر اساس این گزارش شکلات از دیگر تولیدات حوزه قنادی است که طبق داده های آماری جهانی در سال 2023، صادرات شیرینی های شکری بدون کاکائو از آلمان به عنوان بزرگترین صادر کننده تقریباً 2.1 میلیارد دلار آمریکا بوده است و دومین صادر کننده بزرگ نیز چین بوده است به طوری که ارزش صادرات چین در سال 2023 به حدود 1.6 میلیارد دلار رسیده است.
البته از نظر وزنی نیز آلمان در سال 2023 پیشروترین کشور صادرکننده شکلات در سراسر جهان بوده است به طوری که این کشور در آن سال نزدیک به یک میلیارد کیلوگرم شکلات صادر کرده است. همچنین طبق داده های منتشر شده در مدت نامبرده کشورهای بلژیک و هلند با صادرات، 594 و 482 میلیون کیلوگرم، دومین و سومین صادرکنندگان شکلات و سایر مواد غذایی مبتنی بر کاکائو در جهان بودند.
همچنین گزارشات جهانی نشان می دهد در بحث واردات شکلات نیز سال 2023 آمریکا، فرانسه و آلمان بزرگترین واردکنندگان محصولات شکلات نهایی در جهان بودند. به نحوی که ایالات متحده وارداتی به میزان 746 میلیون کیلوگرم به ارزش 3.8 میلیارد دلار وارد کرده است.
217
کد خبر 2043064