یک‌شنبه 4 آذر 1403

در دوران پسا کرونا با افزایش مخاطب روبرو می شویم / دولت کاری کرده که هنرمندان را مستضعف می دانند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
در دوران پسا کرونا با افزایش مخاطب روبرو می شویم / دولت کاری کرده که هنرمندان را مستضعف می دانند

نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: به نظرم دوران بعد از کرونا با ریزش مخاطب مواجه نمی شویم، یعنی غیر ممکن است که این اتفاق بیافتد و مخاطبانمان بیشتر خواهند شد.

سیروس اسنقی نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص وضعیت این روزهای تئاتر و هنرمندان تئاتری در شرایط کرونایی گفت: کرونا به تئاتر خسارت زیادی زد اما بیشتر از مبحث مالی، روحیه‌مان را خراب کرده و حالمان گرفته شده است، هنرمند با حال و احساساتش زندگی می کند و این ویروس کرونا به حال ما لطمه زده است. بچه های تئاتر از نظر روحی تضعیف شده اند چون ما عادت نداریم در خانه بمانیم، کتاب خواندن و فیلم دیدنمان همیشه شبانه بوده است و الان که در خانه ایم همه چیز بهم ریخته است.

وی افزود: در حال حاضر 3 پیشنهاد سینمایی دارم اما به خاطر این بحران کرونا همه منتظر هستیم که بتوانیم سرکار برویم چون واقعا شرایط ترسناکی است.

این بازیگر اظهار داشت: به نظرم دوران بعد از کرونا با ریزش مخاطب مواجه نمی شویم، یعنی غیر ممکن است که این اتفاق بیافتد و مخاطبانمان بیشتر خواهند شد، دقت کرده اید وقتی که نعمتی از آدم گرفته می شود، تازه متوجه می شود که چه چیزی را از دست داده است، تماشاگرها هم حتی آن هایی که خیلی اهل تئاتر نبوده اند و کمتر می آمدند مطمئنم بعد از کرونا بیشتر به تماشای تئاتر می آیند.

اسنقی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که وظیفه دولت در حمایت از تئاتری ها چیست گفت: متاسفانه دولت توجه ویژه ای به فرهنگ و هنر ندارد، تمام چاپخانه ها و نشریات و کتابخانه ها تعطیل هستند فقط بحث تئاتر و سینما نیست، همه اصناف فرهنگی و هنری ما تعطیل هستند به خاطر این که اکثر مدیران فرهنگی ما این کاره نیستند، مگر می شود یک دولتمرد سر و کاری با هنر و ادبیات نداشته باشد؟ یک جمله معروف هست که می گوید "اشل هر کشوری را با اندازه فرهنگ و هنر آن کشور قیاس می کنند" ولی متاسفانه اکثر دولتمردان ما به خاطر منافع خودشان نمی گذارند اتفاق خوبی برای هنر و فرهنگ بیافتد.

وی در ادامه عنوان کرد: چند روز پیش خانه تئاتر یک کارت هدیه به ارزش 1 میلیون تومان به ما داد، قبل از این که بروم کارت هدیه را تحویل بگیرم گفتند که بانک سینا یک هدیه ای به ما داده است، با خودم گفتم شاید یکی از مدیران رده بالای این بانک یک آدم فرهنگی یا تئاتر بین بوده است و فهمیده است که اوضاع تئاتری ها چگونه است، بعد از چند روز که می خواستم به فروشگاه بروم و خرید کنم کارت را باز کردم دیدم روی ان نوشته است "ستاد مستضعفان"، حالم خیلی بد شد، دولت کاری کرده است که جامعه فرهیختگان و هنرمندان را جزء مستضعفان می دانند، این خیلی زشت است.

سیروس اسنقی در پایان گفت: بزرگان تئاتر خیلی تلاش کردند که تئاتر را به عنوان حرفه و کار در وزارت کار تعریف کنند، متاسفانه ما اصلا تعریف شده نیستیم و انگار وجود خارجی نداریم، یعنی اگر سیگار فروش سرکوچه بودیم بهتر بود؛ دولتی ها فقط زمانی که به بحران های حمایتی می خورند به سراغ هنرمندان می آیند تا با انتشار پست و تشکیل کمپین از آن ها حمایت کنند، دولت واقعا کاری نکرده است که بخواهیم در مورد آن حرف بزنیم. آرزو می کنم که روزهای روشنمان روی صحنه تئاتر خیلی زود برگردد و به دست کسانی بیافتد که دغدغه هنر داشته باشند.

گفتگو از احسان رستمیان

انتهای پیام /