چهارشنبه 7 آذر 1403

دست خالی پلتفرم‌ها برای باکس طلایی نوروز

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دست خالی پلتفرم‌ها برای باکس طلایی نوروز

پلتفرم های معروف شبکه نمایش خانگی برخلاف تلویزیون که برای تعطیلات نوروزی فیلم و سریال های فراوانی تهیه و تولید کرده اند، به جز یکی دو مورد عملا دستشان خالی است و کاربران آنها باید در این روزهای تعطیلات همان سریال‌های قدیمی را دنبال کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک دهه ای می شود که شبکه نمایش خانگی که امروزه از آنها به اسم پاتفرم ها و VODها نام می بریم، حالا به یکی از بخش های مهم رسانه ای کشور تبدیل شده اند و مخاطبان فراوانی برای خود دست و پا کرده اند؛ هرچند که هنوز پرمخاطب ترین سریال تولیدی این پلتفرم ها به اندازه یک سریال معمولی تلویزیون مخاطب ندارد و البته طبیعی است که دسترسی به تلویزیون در هرجای کشور به صورت رایگان و سهل اتفاق می افتد و سال هاست که رسانه ملی پایگاه مردمی خود را پیدا کرده است.

اما در ابتدای راه فیلم و سریال هایی که با مجوز انتشار در شبکه نمایش خانگی ساخته می شدند، بوسیله CD در اختیار مخاطبان قرار می گرفتند و در چند سال اخیر و با تقویت و گسترش پهنای باند اینترنت در کشور، شرکت های خصوصی با جذب سرمایه های سازمانی و حقیقی، شروع به گسترش کار خود کردند تاجاییکه امروزه علاوه بر انتشار و دوبله سریال ها، فیلم ها و انیمیشن های روز دنیا، خودشان به عنوان تهیه کننده و سرمایه گذار شروع به تولید سریال، تاک شو، رئالیتی شو و مسابقات گوناگون کرده اند و توانسته اند در این مدت اصطلاحا اسمی برای خود دست و پا کنند.

اما جای تعجب است که همین پلتفرم ها از باکسی طلایی به نام عید نوروز غافل بوده اند و عملا سریال و یا ویژه برنامه ای برای این روزهای مخاطبان خود تدارک ندیده اند.

در برهه ای از زمان، تولید و انتشار سریال هایی بی کیفیت به لحاظ مضمون، محتوا و حتی فرم که به سریال های ضد خانواده، عشق های مثلثی و شبیه به سریال های ترکی معروف شده بودند، در همین پلتفرم ها باعث اعتراض بسیاری از دلسوزان فرهنگ و هنر این مملکت شده بود و درنهایت قرار شد برای نظارت بیشتر بر محتوای تولید شده در VODها سازمانی به نام ساترا ذیل حوزه مدیریتی صدا و سیما تشکیل شود تا از این به بعد به جای وزارت ارشاد، این مرکز مسئول دادن مجوز و نظارت بر محتوای پلتفرم ها باشد و به عبارتی مناسب تر وظیفه تنظیم گری شبکه نمایش خانگی برعهده ساترا قرار گرفت. هرچند همین مساله چند سالی است که باعث بروز اختلافات و دعوای اساسی بین وزارت ارشاد و صدا و سیما شده است.

تلویزیون و رسانه ملی که در این سال ها با گسترش زیرساخت های خود سعی کرده کیفیت پخش تصویر خود را ارتقا دهد، با نگاهی تخصصی محور، به تاسیس شبکه های مختلفی همت گماشته است؛ شبکه ورزش، شبکه کودک، ایران کالا، آموزش، قرآن، نمایش، خبر و... که همگی سعی کرده اند مخاطبان حرفه ای خود را داشته باشند.

اما در همین برهه از زمان که پلتفرم ها دست به کار تولید سریال ها و برنامه های اختصاصی خودشان زده بودند و روز به روز به مخاطبانشان اضافه می شد، مدیران رسانه ملی با این خیال که همیشه و با هر کیفیت برنامه، مخاطبان میلیونی خود را دارند، با غفلت از ظرفیت عظیمی که برای ساخت برنامه و سریال در اختیار داشتند و از همه مهمتر شبکه ای از مخاطبانی که در این سال ها تماشای تلویزیون را رها نکرده اند، این احساس بر آنها غالب شد که پلتفرم ها رقیبی جدی برای آنها به شمار می روند و با تاسیس پلتفرمی مانند تلوبیون سعی در ایجاد رقابت با VODها را دارند؛ درصورتی که با برنامه ریزی و اعتماد به نسلی از جوانان باانگیزه، خلاق و مستعد برنامه ساز می توانند دوباره تلویزیون را به روزهای باشکوه و طلایی خود برگردانند.

انتهای پیام /