دوشنبه 5 آذر 1403

دلایل تغییر سرمربی تیم ملی بسکتبال

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
دلایل تغییر سرمربی تیم ملی بسکتبال

رئیس فدراسیون بسکتبال با تاکید بر اینکه عملکرد تیم ملی در برخی دیدارها و برخی حواشی پیرامون این تیم مورد انتقاد کمیته فنی فدراسیون بود، گفت که این مسائل در انتخاب سرمربی جدید بی تاثیر نبود.

به گزارش مشرق، تیم ملی بسکتبال که از بهمن ماه سال 96 و یک ماه پس از آغاز ریاست رامین طباطبایی با هدایت مهران شاهین طبع در میادین داخلی و بین المللی شرکت داشت با تصمیم روز دوشنبه کمیته فنی فدراسیون از این پس مصطفی هاشمی را در راس کادر فنی خود خواهد دید.

این تغییر و جابه جایی در حالی بعد از 42 ماه در راس کادر فنی تیم ملی بسکتبال ایجاد شده که این تیم طی این مدت از حضور در دیدارهای انتخابی مختلف به اهداف کلی خود برای کسب سهمیه جام جهانی 2019 چین و المپیک 2020 توکیو دست یافت و با هدایت مهران شاهین طبع در این دو رویداد هم شرکت کرد.

البته که طی این مدت همواره حاشیه هایی همراه تیم ملی بود که مسئله ماست و دوغ، اعتراض به برپایی اردو در چین، عدم دعوت از ارسلان کاظمی، غیبت موقت حامد حدادی و... از جمله آنها بودند و حالا هم باید صحبت های محمد جمشیدی و اشاره به برخی مسائل پیرامون تیم ملی که بعد از المپیک مطرح شد را به آنها اضافه کرد.

بیشتر بخوانید:

*س_سرمربی جدید تیم ملی بسکتبال معرفی شد_س*

با وجود همه این مسائل و حتی تعویق یک ساله بازی های المپیک اما فدراسیون بسکتبال دست به ترکیب کادر فنی تیم ملی نزد و اجازه داده این تیم بدون تغییر در المپیک شرکت کند تا بعد از این بازی ها در مورد ادامه همکاری با سرمربی تیم ملی بررسی های لازم را داشته باشد، این بررسی ها در نهایت منجر به آغاز همکاری با گزینه جدید ایرانی شد.

رامین طباطبایی رئیس فدراسیون بسکتبال تاکید دارد که مسالئل حاشیه ای پیرامون تیم ملی در کنار برخی نتایج و شکست هایی که در کارنامه این تیم ثبت شد بی تاثیر در تصمیم اتخاذ شده برای انتخاب سرمربی جدید نبوده است.

* فدراسیون بسکتبال بر اساس چه معیار و ملاکی تصمیم به انتخاب سرمربی جدید برای تیم ملی گرفت؟

- این موضوعی بود که توسط کمیته فنی بررسی و در مورد آن جمع بندی حاصل شد. در نشستی که روز گذشته در این زمینه داشتیم مسعود قاسمی (سرپرست تیم ملی) هم حضور داشت. در این نشست صحبت هایی پیرامون مسائل فنی و مدیریتی تیم ملی در ماه های اخیر مطرح شد. همه اتفاق نظر داشتند که عملکرد مهران شاهین طبع در مسابقات برگزار شده سال های گذشته و به خصوص انتخابی جام جهانی و این جام قابل تقدیر بوده است.

* با این اوصاف چرا تصمیم به انتخاب گزینه جدید برای هدایت تیم ملی گرفتید؟

- با در نظر گرفتن خیلی از اتفاقات گذشته و حتی نتایج به دست آمده در برخی دیدارهای برگزار شده، نظر اعضای کمیته فنی فدراسیون بر این بود که تیم ملی نیازمند شرایط جدید است. باید تصمیمی در رابطه با این تیم گرفته می شد تا به واسطه آن روح جدید به تیم تزریق شود و به نوعی نابسامانی های گذشته را جبران کند. باور خود من هم این بود که شرایط جدیدی در تیم ملی حاکم کنیم. به همین دلیل تصمیم به انتخاب سرمربی جدید گرفتیم.

* به طور مشخص نتایج و عملکرد تیم ملی به لحاظ فنی چقدر در تصمیم اتخاذ شده برای انتخاب سرمربی جدید تاثیر داشت؟

- به هر حال نتایج یک طرف قضیه است. انتظارات ما هم طبق ظرفیت هاست. همه اعضای کمیته فنی بر این باور بودند که به صورت کلی نتایج و عملکرد تیم ملی طی این مدت خوب بوده است اگرچه در برخی دیدارها مانند انتخابی کاپ آسیا یا دیدار نخست المپیک مقابل جمهوری چک انتظار این بود که نتایج بهتری به دست می آمد. این انتظار در مورد دیدارهای تدارکاتی که تیم ملی با ژاپن برگزار کرد هم وجود داشت. در مجموع 4 دیدار میان ایران و ژاپن برگزار شد که با دو برد و دو شکست همراه بود. نظر کمیته فنی بر این بود که اختلاف ایران و ژاپن در حدی نیست که این نتایج رقم بخورد.

* به دیدار نخست تیم ملی بسکتبال در المپیک اشاره کردید که مقابل جمهوری چک برگزار شد. انتظار شما و دیگر اعضای کادر فنی این بود که ملی پوشان برنده آن بازی می شدند؟

- بسکتبال جمهوری چک از ایران بالاتر و بهتر است. در این شکی نیست اما نظر کمیته فنی این است که در آن بازی و شرایطی که در جریان آن ایجاد شده بود، تیم ملی می توانست نتیجه ای بهتر کسب کند.

* به غیر از نتایج و عملکرد تیم ملی، حواشی و اتفاقات رخ داده پیرامون این تیم چقدر در تصمیم گیری جدید فدراسیون تاثیر داشت؟

- به هر حال همدلی و اتحاد میان بازیکنان و کادر فنی برای فدراسیون و کمیته فنی اهمیت داشت در حالیکه نبود این مهم در برخی مقاطع مورد انتقاد بود. باید میان بازیکنان با یکدیگر، بازیکنان با کادر فنی و مجموعه تیم با فدراسیون اتحاد و همدلی وجود داشته باشد اما بعضا اعضای کمیته فنی به خاطر نبود این مهم در برخی مقاطع آزرده بودند. این مسئله هم در تصمیم گیری برای تغییر کادر فنی بی تاثیر نبود.

* چه تضمیمی وجود دارد که سرمربی جدید و همکارانی که او در کنار خواهد داشت وارد حواشی اینچنینی نخواهند شد؟

- شاید کادر فنی جدید هم حواشی خود را داشته باشد اما به هر حال تلاش ما در جهت کاهش آنهاست. اگر کادر فنی با فدراسیون هماهنگ باشد و بازیکنان هم اتحاد و همدلی لازم را با کادر فنی داشته باشند یک قدم رو به جلو برداشته خواهد شد. تا پیش از این ارتباطات اینچنینی به آن شکل که می خواستیم، نبود.

* چرا برای تغییر کادر فنی پیش از المپیک اقدام نشد با توجه به اینکه بازی ها یک سال به تعویق افتاد و فرصت کافی هم در این زمینه وجود داشت.

- بازی های المپیک شرایط خاص خود را دارد. ما با مهران شاهین طبع سهمیه حضور در المپیک را گرفتیم و بهتر بود با خودش هم در بازی ها شرکت می کردیم. به هر حال او نسبت به شرایط بازیکنان و مسائل تاکتیکی آنها اشراف کامل و بهتری داشت. نمی خواستیم برای المپیک که برای‌مان اهمیت زیادی داشت، دست به تغییرات اینچنینی بزنیم.

* و در نهایت مصطفی هاشمی را به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب کردید که درست نقطه مقابل مهران شاهین طبع است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست؟

- برای انتخاب سرمربی جدید چند گزینه داشتیم و در نهایت نسبت به مصطفی هاشمی جمع بندی حاصل شد. به مسائل شخصی مربیان و اینکه چه ارتباطی میان آنها وجود دارد هم کاری نداریم. اصلا این موضوع ملاک ما در تصمیم گیری نبود. توانایی افراد را مد نظر قرار دادیم و بر اساس آن تصمیم گیری کردیم.

* سرمربی جدید تیم ملی باید این تیم را طی یک سال آینده برای حضور در مسابقات انتخابی جام جهانی، کاپ آسیا و بازی های آسیایی آماده کند. چه ضمانتی برای موفقیت در این رویدادها داده شده است. آیا صحبتی در این زمینه مطرح شده است؟

- صحبت های مقدماتی برای همکاری داشته ایم اما در مورد اینگونه موارد هنوز صحبت جدی نداشته ایم. صحبت ها و نشست های اولیه برای همکاری و آغاز آن بود. باید نشست های تکمیلی داشته باشیم تا در مورد این رویدادها و عملکرد تیم ملی در آن هم صحبت داشته باشیم و انتظارات طرفین مطرح شود.

* گفته می شود مهران حاتمی در کنار مصطفی هاشمی به عنوان مربی همکاری خواهد داشت؟

- برای تکمیل کادر فنی نام گزینه هایی از طرف فدراسیون و خود سرمربی مطرح است اما هنوز به قطعیت نرسیده است. گام اول انتخاب سرمربی بود. در مورد همکاران او هم به زودی به نتیجه می رسیم.

* با توجه به اتمام قرارداد مهران شاهین طبع با وی تسویه حساب شده است؟

- شرایط همکاری با مهران شاهین طبع پروژه ای بود و طبق مفاد قرارداد با وی تسویه حساب خواهد شد. البته این را بگویم که مربیانی مانند مهران شاهین طبع یا مصطفی هاشمی از علاقه و عشقی که به بسکتبال دارند چنین همکاری هایی را متقبل می شوند وگرنه مبالغ قرارداد آنها بسیار ناچیز است و در واقع صرفا برای قدردانی پرداخت می شود. ملاک اینکه امثال این مربیان هدایت تیم ملی را می پذیرند این قراردادها و رقم آنها نیست.

* قرارداد مصطفی هاشمی و فدراسیون بسکتبال تا چه زمانی است؟

- هنوز در این زمینه به جمع بندی نرسیده ایم. همکاری فدراسیون و مهران شاهین طبع به صورت مرحله ای بود. احتمالا همکاری با سرمربی جدید هم به همین صورت پیش خواهد رفت. احتمالا قرارداد اولیه به مدت یک سال و تا بازی های آسیایی منعقد خواهد شد.

منبع: مهر
دلایل تغییر سرمربی تیم ملی بسکتبال 2
دلایل تغییر سرمربی تیم ملی بسکتبال 3
دلایل تغییر سرمربی تیم ملی بسکتبال 4