دو سیارک در روزهای آینده از کنار زمین عبور میکنند
تهران - ایرنا - امروز پنجشنبه هشتم اردیبهشت یک سیارک بزرگ با پهنای تقریبی 350 تا 780 متر با سرعت بیش از 23 هزار مایل در ساعت از کنار سیاره زمین عبور کرد و چند روز بعد نیز یک سیارک بزرگتر از کنار زمین خواهد گذشت.
به گزارش ایرنا به نقل از نیوزویک، سیارک دوم که حدود 860 متر پهنا دارد روز 9 مه (دوشنبه 19 اردیبهشت) با سرعت تقریبی بیش از 25 هزار مایل بر ساعت از کنار زمین عبور خواهد کرد. برای درک بهتر این سرعت میتوان گفت که سرعت این سیارک 12 و نیم برابر سرعت گلوله تفنگ و 17 برابر سرعت یک جت جنگنده است.
سیارک اول در سفر روز پنجشنبه خود به منطقه ما در منظومه شمسی، به فاصله حدود 2 میلیون مایلی زمین میرسد اما سیارک دوم حدود 3.5 میلیون مایل با سیاره زمین فاصله خواهد داشت.
با استفاده از تجهیزات مرکز «ناسا» در کالیفرنیا امکان رصد این مساله وجود دارد که این سیارکها در رابطه با زمین در کجا قرار دارند. تصویر زیر موقعیت سیارک اول با نام «ای. جی 33» نسبت به زمین را در روز دوشنبه پنجم اردیبهشت نشان میدهد.
سیارک ای. جی 33 در سال 2008 کشف شده و گمان میرود که پیش از این روز اول مارس 2015 نیز از نزدیکی زمین (نزدیک در مقیاس فواصل فضایی) عبور کرده باشد و پیشبینی میشود که روز 25 مه 2029 نیز در مدار فضایی خود بار دیگر به نزدیکی زمین برسد. اما سیارک دوم موسوم به «جیاف 42» 11 مه 2023 بار دیگر به نزدیک زمین خواهد رسید. این سیارک روز چهارم مه سال 2159 میلادی از فاصله تقریبا نزدیک 686 هزار مایلی زمین عبور خواهد کرد.
سیارکها (asteroid) اجرام فلزی یا سنگی آسمانی در منظومه شمسی هستند که جو (اتمسفر) ندارند و کوچکتر از آن هستند که به عنوان سیاره طبقهبندی شوند. این اجرام در واقع بقایای موادی هستند که از زمان تشکیل منظومه شمسی حدود 4.6 ملیارد سال پیش به جا ماندهاند. بنا بر اطلاعات ناسا تاکنون حدود یک میلیون و 113 هزار سیارک شناسایی شده است.