پنج‌شنبه 17 آبان 1403

رأی حمید نوری از مدت‌ها قبل صادر شده بود / اعتراض به رأی تجدیدنظر احتمالا تأثیری نخواهد داشت

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
رأی حمید نوری از مدت‌ها قبل صادر شده بود / اعتراض به رأی تجدیدنظر احتمالا تأثیری نخواهد داشت

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو - رئوف توکلی؛ روز سه شنبه 28 آذرماه رای نهایی دادگاه تجدیدنظر حمید نوری صادر شد و حکم حبس ابد دادگاه بدوی مورد تائید دادگاه تجدیدنظر قرار گرفت و لکه‌ی ننگ دیگری در کارنامه کشورهای غربی پیرامون ادعاهای آنان در مورد استقلال رویه قضایی به ثبت رسید. حمید نوری که به اتهام‌های واهی و با فشار گروهک منافقین در پشت پرده، از سال 1398 در فرودگاه استکهلم بازداشت شده...

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو - رئوف توکلی؛ روز سه شنبه 28 آذرماه رای نهایی دادگاه تجدیدنظر حمید نوری صادر شد و حکم حبس ابد دادگاه بدوی مورد تائید دادگاه تجدیدنظر قرار گرفت و لکه‌ی ننگ دیگری در کارنامه کشورهای غربی پیرامون ادعاهای آنان در مورد استقلال رویه قضایی به ثبت رسید. حمید نوری که به اتهام‌های واهی و با فشار گروهک منافقین در پشت پرده، از سال 1398 در فرودگاه استکهلم بازداشت شده بود، تا به امروز در سخت‌ترین شرایط و فشار روحی و جسمی، در زندان‌های سوئد و سلول انفرادی بوده است و مقامات سوئدی او را از بدیهی‌ترین نیازهای یک فرد حتی بر اساس معیارهای زندان سوئد محروم کرده اند.

به دنبال این موضوع، با هیبت الله نژندی منش، استاد دانشگاه و مشاور حقوقی خانواده حمید نوری به گفت و گو پرداختیم.

مجموعاً 110 دادگاه برای آقای نوری برگزار شد که همگی آنان ظاهرسازی بوده و حکم از قبل صادر شده بود

نژندی منش در ابتدای گفت وگو در مورد روند دادگاه‌های برگزار شده توضیحاتی بیان کرد و گفت دستگاه قضایی سوئد در ظاهر نزدیک به 90 جلسه دادگاه بدوی و 20 جلسه دادگاه تجدیدنظر در مورد آقای نوری برگزار کرد اما در واقعیت این دادگاه‌ها صوری بوده است و تنها به دلیل ظاهرسازی برگزار شده است

او ادامه داد در دادگاه‌های تجدیدنظر، علیرغم اینکه وکلای آقای نوری استدلال‌های محکمی مطرح کردند اما در حکم صادره توسط دادگاه هیچ اشاره‌ای به آن‌ها نشده است و همین موضوع تعجب وکلا را برانگیخت، به‌طوری‌که برخی از آنان اذعان داشتند که این رویه قضایی تاکنون مسبوق به سابقه نبوده است و برای اولین مرتبه است که با چنین دادگاه یک سویه‌ای مواجه شده‌اند.

نژندی منش تصریح کرد به عنوان نمونه، وکلا به وجود کمیته‌های عفو به دستور امام خمینی اشاره کرده‌اند که اگرچه در ظاهر مورد تأیید دادگاه تجدیدنظر بوده اما به طرز عجیبی در رای صادر هیچ اشاره‌ای به آن نشده است.