رئیسی: زمینه سرمایه گذاری ایرانیان در داخل کشور فراهم است
رئیسی با تاکید بر اینکه باید در عمل به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور توجه کرد و آن را در خدمت پیشرفت و گسترش ارتباطات کشور قرار داد، اظهار داشت: این ظرفیت میتواند در حوزههای مختلف نقش آفرین بوده و تبدیل به داراییهای ماندگاری برای کشور شود. دستگاههای مسئول باید زمینه لازم برای این مهم را در کشور تمهید کنند.
رئیس جمهور تاکید کرد که ایرانیان خارج از کشور، سرمایههایی هستند که باید در خدمت پیشرفت کشور قرار گیرند.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، شامگاه پنجشنبه در پایان اولین روز سفر به تاجیکستان با حضور در اجتماع ایرانیان مقیم در سفارت ایران، با بیان اینکه ایرانیان در هر جای دنیا سفیران ایران و نماد عظمت کشور هستند، گفت: اگر چه دشمن سعی کرده در مسیر پیشرفت ملت ایران مانع ایجاد کند، اما ملت ایران نشان داده با عزم و ارادهای راسخ همه موانع را از سر راه رشد و تعالی خود کنار میزند.
رئیس جمهور ایرانیان خارج از کشور را فرصت و ظرفیتی گرانبها در مسیر پیشرفت ایران اسلامی توصیف کرد و افزود: ایرانیان عزیز خارج از کشور همواره تلاش کرده اند، میهن شان را در حوزههای اقتصادی، علمی، فنی و مهندسی از داشتهها و توانمندی هایشان بهرهمند کنند.
رئیسی با تاکید بر اینکه باید در عمل به ظرفیت ایرانیان خارج از کشور توجه کرد و آن را در خدمت پیشرفت و گسترش ارتباطات کشور قرار داد، اظهار داشت: این ظرفیت میتواند در حوزههای مختلف نقش آفرین بوده و تبدیل به داراییهای ماندگاری برای کشور شود. دستگاههای مسئول باید زمینه لازم برای این مهم را در کشور تمهید کنند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه کشورهای همسایه و به ویژه کشورهایی که دارای حوزه تمدنی مشترک با ایران هستند، ترجیح میدهند ارتباط خود را با ایران در همه حوزهها گسترش دهند، تصریح کرد: درست است که مسئولیت بخش رسمی و سازمانی برقراری و توسعه ارتباطات خارجی کشور با وزارت امور خارجه و سفارتخانههای ایران است، اما ایرانیان خارج از کشور از جمله در تاجیکستان نقش موثر و مهمی در گسترش و تعمیق روابط ایران با سایر کشورها دارند.
رئیسی فعال شدن و رونق یافتن صادرات کالا و خدمات از ایران به کشورهای همسایه و منطقه را جزو برنامههای اصلی و اولویت دار دولت سیزدهم برشمرد و خاطرنشان کرد: صادرات کالا و خدمات از ایران به کشورهای دیگر و به خصوص همسایگان میتواند عامل مهمی در ارتقای سطح روابط خارجی کشورمان باشد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه همه دستگاههای مسئول باید برای تسهیل زمینه صادرات کالا و خدمات ایرانی تمام تلاش خود را به کار گیرند، گفت: در کنار تلاش برای تسهیل زمینه صادرات، باید مراقب بود کالای بی کیفیت و یا حتی کم کیفیت از ایران صادر نشود چرا که کالای ایرانی باید معرف دقت، سلامت کاری و توانمندی ایران باشد.
رئیسی با بیان اینکه هیچ کشوری توسعه نیافته، الا اینکه سیاست خارجی و وزارت خارجه آن در خدمت صادرات محصولات و خدمات آن کشور قرار گرفتند، اضافه کرد: یکی از مهمترین الزامات پیشرفت کشور این است که وزارت امور خارجه، اولویت خود را دیپلماسی اقتصادی بداند.
رئیس جمهور اظهار داشت: وزارت امور خارجه باید در شناسایی بازارهای هدف کالا و خدمات ایرانی فعال شود و مسیر رسیدن به آن را تسهیل کند. استانهای مرزی کشور نیز در این زمینه ماموریتی مضاعف بر عهده دارند چرا که کالا و خدمات ایرانی به ویژه در کشورهای همسایه طرفداران زیادی دارد.
رئیسی با اشاره به ایجاد معاونتی برای اقتصاد و دیپلماسی اقتصادی از سوی وزیر امور خارجه تصریح کرد: دولت سیزدهم برای فعال کردن دیپلماسی اقتصادی برنامه دارد و از این پس میزهای اقتصادی فعال و فعالتر میشود و کار توسعه بازارهای صادراتی و تقویت تعاملات اقتصادی کشور را به شکل جدی و عملیاتی پیش میبریم و موانع برطرف خواهد شد.
رئیس جمهور، در ادامه سخنان خود با بیان اینکه امروز بستر برای سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در بخشهای مختلف مهیاست و امنیت سرمایه و سرمایه گذار کاملا تضمین شده است، خاطرنشان کرد: امنیت «سرمایه گذاری» در گرو امنیت «سرمایه» و امنیت «سرمایه گذار» است که هر دو در دولت سیزدهم تضمین شده است و زمینه سرمایه گذاری ایرانیان در داخل کشور را به طرق مختلف از جمله تسهیل و تسریع صدور مجوزها فراهم کرده و از فعالیت شرکتهای ایرانی در خارج از کشور حمایت میکنیم.
پیش از سخنان رئیس جمهور صابری سفیر کشورمان در تاجیکستان در سخنانی با اشاره به اشتراکات عمیق تاریخی، فرهنگی و تمدنی ایران و تاجیکستان به انعقاد بیش از 170 توافقنامه همکاری بین تهران و دوشنبه اشاره کرد و گفت: با وجود مصادیق خوب همکاری اقتصادی بین دو کشور، زمینهها و ظرفیتهای فراوانی برای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی، فرهنگی و فنی بین ایران و تاجیکستان وجود دارد.
همچنین سه تن از ایرانیان حاضر در مراسم در سخنانی به بیان دیدگاهها و نظرات خود درباره زمینهها و راهکارهای توسعه روابط دوجانبه به ویژه با استفاده از توان و ظرفیتهای بخش خصوصی پرداختند.