رئیس جمهور منتخب فراتر از جناحها به آینده سیاسی کشور فکر کند
یک فعال سیاسی بیان کرد: زیبنده است که هم فرد برنده هم فردی که برنده نشده است، ادب سیاسی را رعایت کنند؛ رئیس جمهور منتخب فراتر از جناحها به آینده سیاسی کشور فکر کند.
یک فعال سیاسی بیان کرد: زیبنده است که هم فرد برنده هم فردی که برنده نشده است، ادب سیاسی را رعایت کنند؛ رئیس جمهور منتخب فراتر از جناحها به آینده سیاسی کشور فکر کند.
غلامعلی دهقان فعال سیاسی در گفتوگو با خبرنگار مهر، نسبت به برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و تعیین رئیس جمهور گفت: طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، رئیس جمهور دومین مقام سیاسی کشور محسوب میشود. همین نکته مبین این پیام است که جایگاه رکینی برای مقام ریاست جمهوری در قانون اساسی پیشبینی شده است.
وی، ادامه داد: انتظار میرود رئیس جمهور منتخب این نگاه ملی را داشته باشد که دیگر فعالیتهای انتخاباتی به پایان رسیده و او در جایگاهی قرار دارد که یک جایگاه ملی محسوب میشود، بنابراین هم از شخص او و همینطور از حامیان او انتظار میرود که دیگر در دوره تبلیغات انتخاباتی باقی نمانند و خود را در جایگاه مهمی که با رأی اکثریت مردم به دست آمده است، قرار دهد.
سخنگوی سابق حزب اعتدال و توسعه با طرح این موضوع که در یک نگاه، ممکن است اینطور به نظر برسد که رئیس جمهور با توجه به کسانی که به او رأی دادهاند فقط بخشی از جامعه را نمایندگی میکند، بیان کرد: اما در رویکرد درست رئیس جمهور جدید، کلیت جامعه را نمایندگی میکند و آحاد ملت را تحت پوشش قرار میدهد. بنابراین انتظار میرود که فرد منتخب نگاههای جناحی و حزبی خود را کنار گذاشته و با نگاهی فراتر از جناحها به آینده سیاسی کشور فکر کند.
دهقان افزود: طبیعی است از نامزد دیگری که نتوانسته اکثریت آرا را به دست بیاورد هم این انتظار وجود دارد که به رأی اکثریت آحاد ملت احترام بگذارد و انتخاب او را تبریک بگوید و برای او آرزوی موفقیت و سرافرازی داشته باشد و تلاش کند آرامش حامیان خود را تداوم ببخشد و از سخنانی که باعث تفرقه و اختلاف و تشتت ملت میشود دوری گزیند.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در ادوار گذشته، منتخب و کسانی که رأی نیاوردهاند، قاعده بازی را رعایت کردند؛ مگر در یک مورد که استثنا بوده است. این بار هم زیبنده است که هم فرد برنده هم فردی که برنده نشده است، ادب سیاسی را رعایت کند. چرا که ادب آداب دارد و در سیاست هم میطلبد که سیاستمداران، ادب سیاست را رعایت کنند. از جمله آداب سیاست این است که فردی که پیروزی کسب نکرد؛ نهایت تلاش خود را برای همکاری با فرد منتخب انجام دهد.